ferdas_mufc 7 Opublikowano 26 listopada 2014 Opublikowano 26 listopada 2014 W online mozna zamowic sterowiec ? Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 26 listopada 2014 Opublikowano 26 listopada 2014 Zauważyliście, że w grze jest mały bug - trawa, kable i flagi, oraz inne propsy z materiału powiewają na wietrze, ale nie drzewa i liście (na trailerach było dość wyraźnie widać ten ficzer). Coś im się musiało popsuć w tym temacie, ciekawe czy naprawią ten bug. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 26 listopada 2014 Opublikowano 26 listopada 2014 Powie mi ktoś jak odpala się latarkę przy broni? miałem misje franklinem, gdzie miałem sie wyposażyć w tę latarkę i nie miałem pojęcia jak ją włączyc... Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 listopada 2014 Opublikowano 26 listopada 2014 W ktoryms momencie pisze co i jak. Probuj ktoryms z krzyzaka. W lewo albo prawo. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 26 listopada 2014 Opublikowano 26 listopada 2014 najpierw musisz kupić w ammunation a później włączasz krzyżakiem w prawo Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 26 listopada 2014 Opublikowano 26 listopada 2014 Wciskałem wszystkie przyciski i nie odpaliło wiec chyba miałem jakiegos buga Chyba, że było trzeba przytrzymać przycisk. To mnie własnie irytuje w gta, że często w trakcie jakiś akcji, gdzie człowiek skupia sie na czymś innym wyskakuje jakiś "samouczek" w górnym rogu i to jeszcze taką małą czcionką i często coś człowiekowi umyka. Swoją drogą grając na past genach nie ogarnąłem, że możńa inwestować na giełdzie i dopiero teraz coś tu zaczaiłem, choć nie bardzo wiem w co najlepiej ładować kase ;p 1 Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 26 listopada 2014 Opublikowano 26 listopada 2014 Dobra oficjalnie jestem rakiem, nie wytrzymałem i zamówiłem. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 26 listopada 2014 Opublikowano 26 listopada 2014 celowanie + prawo na krzyzaku. Cytuj
Longstar 62 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 Dobra oficjalnie jestem rakiem, nie wytrzymałem i zamówiłem. Well done Padre Cytuj
baniek 246 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 kacprzak poczytaj co i jak z giełdą i Lesterem, żebyś później nie żałował, musiałem 2 raz przechodzić, bo nie miałem wystarczająco floty na kupienie wszystkiego Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 kacprzak poczytaj co i jak z giełdą i Lesterem, żebyś później nie żałował, musiałem 2 raz przechodzić, bo nie miałem wystarczająco floty na kupienie wszystkiego Wszystkiego ?:o masz na myśli wszystkie nieruchomosci po ukończeniu gry ? Rozumiem ze kupowales to w celu uzyskania jakiegoś Trofika Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 Z giełdą jest myk, który pozwala zarobić krocie Cytuj
Jeez_PS 843 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 Posiłkowałem się tym mykiem Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 Czy mi się tylko wydaje czy model zniszczeń aut jest uproszczony w stosunku do tego co było na PS3? Jedyne co mi sie udało zniszczyć w autach to potłuc reflektory, urwać drzwi i porobić rysy na karoserii. To jakiś glitch tak samo jak brak ruchu drzew na wietrze czy po prostu obcieli to w wersji PS4? Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 Mnie ostatnio miło zaskoczyła sytuacja gdzie michealem odzyskałem przypadkowemu kolesiowi rower i po kilku godzinach dostałem od niego smsa ze jest właścicielem sklepów zoologicznych i za pomoc dał mi akcje warte 100tys;d Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 Czy mi się tylko wydaje czy model zniszczeń aut jest uproszczony w stosunku do tego co było na PS3? Jedyne co mi sie udało zniszczyć w autach to potłuc reflektory, urwać drzwi i porobić rysy na karoserii. To jakiś glitch tak samo jak brak ruchu drzew na wietrze czy po prostu obcieli to w wersji PS4? No jest z tym problem, na Xone też zniszczenia są ograniczone względem past-genowej edycji. Słabo się te samochody rozwalają. Pędzę dwie paki, wjeżdzam w ścianę, a tam ledwo światła zbite i drobne wgniecenia na masce. Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 (edytowane) Czy mi się tylko wydaje czy model zniszczeń aut jest uproszczony w stosunku do tego co było na PS3? Jedyne co mi sie udało zniszczyć w autach to potłuc reflektory, urwać drzwi i porobić rysy na karoserii. To jakiś glitch tak samo jak brak ruchu drzew na wietrze czy po prostu obcieli to w wersji PS4? No jest z tym problem, na Xone też zniszczenia są ograniczone względem past-genowej edycji. Słabo się te samochody rozwalają. Pędzę dwie paki, wjeżdzam w ścianę, a tam ledwo światła zbite i drobne wgniecenia na masce. Dziś wieczorem przyjrzę się temu tematowi wnikliwie, zrobię testy rozwalając różne bryki, sam jestem ciekaw wyniku. Ja na razie w pamięci mam głównie te rozbite reflektory i rysy na karoserii, ale tak na prawdę nie miałem żadnego ekstremalnego pościgu. Jeżeli okaże się że na prawdę model zniszczeń jest uproszczony względem past-genów to ciekawe czemu R* podjęło taką decyzję? A może to po prostu jakiś glitch tak jak wyżej wspomniane prze ze mnie drzewa. Edytowane 27 listopada 2014 przez Xymek Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 Ale widać, że z modelem zniszczeń jest coś nie tak, bo na past-genach np. jak wjechałeś w jakiś słup, to miałeś jego odbicie na samochodzie (takie mocne wgniecenie adekwatne do szerokości słupa) - wyraźnie, fajnie widoczne. A teraz ledwo się zderzak wgniecie, nic wielkiego. Jest tego dużo więcej, samochody się marnie niszczą w tej edycji. Mam nadzieję, że to faktycznie glitch, a nie jakieś celowe zagranie, bo nie widzę żadnego racjonalnego powodu, żeby te fury się nie rozpadały. Samochody nie są licencjonowane. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 (edytowane) Za duzo mocy poszlo na trawe i krzaczory, wiec nie wystarczylo na wieksze zniszczenia pojazdow. Edytowane 27 listopada 2014 przez saptis Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 Dusza testera w człowieku jest okropna. I co się okazało, ano gra na current genach zawiera kilka dziwnych glitchy/świadomych decyzji, niezgodnych z Rockstarowym perfekcjonizmem. System LODów jest żywcem przeniesiony z past genów co owocuje sporym pop-upem cieni i obiektów na oczach gracza i bardzo kontrastuje z niedorzecznym wręcz zasięgiem widzenia. Trawa i mała roślinność powiewa na wietrze i reaguje na gracza, ale już większe krzaki czy drzewa oraz palmy ani drgną (a ficzerek był już na past genach i byl eksponowany na trailerach nowej wersji gry). Podobnie dziwna sytuacja jest z modelem zniszczeń, na samochodzie udało mi sie uzyskac tylko zadrapania, zbic reflektory i szyby, zero natomiast wgnieceń karoserii czy urwanych zderzaków,co wydaje się dziwne zwłaszcza przy czołówce sportowym samochodem z ciężarówką. To wszystko mogą być tylko szczegóły, ale biorąc pod uwagę obsesyjną miłość R* do tych że powstaje pytanie czy to ich świadome decyzje czy może wypadek przy pracy? Czy konwersja była robiona w pośpiechu małym zespołem i żeby sobie oszczędzić optymalizacji część ficzerków została obcięta, uproszczona zamiast dopasiona względem past genów? Czy może po prostu są to glitche które R* z czasem naprawi? Na szczęście społeczność GTA czuwa i też zauważyła te problemy i molestuje pomoc techniczną o naprawienie powyższych błędów. Zresztą nie ma się co dziwić w końcu sprzedali nam drugi raz ta sama grę za pełną cenę, więc mamy prawo wymagać skoku w przód w każdym jej aspekcie a nie kroku w tył. Cytuj
Bartg 5 467 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 https://www.youtube.com/watch?v=1MocM78Oaek 7 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 fajne te porównanie, powiem wam, że oglądałem to teraz na ekranie 110" i od razu na pierwszym porównaniu twarzy PS4 vs Xbox widać, że Xbox ma textury niższej rozdzielczości, krawedzie są wyraznie bardziej postrzępione, cyknąłem fotke ale zwykła cyfrówka robi kiepskie zdjęcia w nocy nie sugerować sie fotą to żadne porównanie hahah boże co za chłop... Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 Projektor FullHD i 110" (120" ) to chyba najlepszy sposób na zobaczenie różnicy w rodzielczościach ale oglądanie filmików z YT i w tej ich żalosnej kompresji mija się z celem. W tym przypadku dają radę tylko filmiki z gamersyde które nie są skompresowane i 10 minut gameplayu waży ponad 2GB Model zniszczeń jest popsuty tylko dlatego że R* nie pomyślało jak rozwiązać ustawienie kamery w takim aucie: Mogli to rozwiązać na wiele sposobów ale wybrali usunięcie FUN'u z gry Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi