Opublikowano 21 września 201014 l Karne nie są kpiną, pozwalają na strzał w dowolne miejsce bramki. Są przy tym dosyć wymagające i jest to dobre rozwiązanie, ponieważ ich wykonywanie oddzieli, jak to mówi Slupek, "chłopców od mężczyzn". Chociaż grając online i tak 80% graczy będzie strzelać w środek bramki. (Tak było w WC)
Opublikowano 21 września 201014 l W dniu 21.09.2010 o 17:47, canuks napisał(a): A sa już jakies oficjalne recki/oceny poważniejszych servisów ??? Dajcie linka od razu serwisu nie znam, linka nie mam ale jakis czas temu byl news ze dostala 94/100
Opublikowano 21 września 201014 l Karne są super, tylko obawiam się, że mogę być problemy z trafieniem w zielone pole grając online.
Opublikowano 21 września 201014 l W dniu 21.09.2010 o 18:20, Kazuma napisał(a): Karne nie są kpiną, pozwalają na strzał w dowolne miejsce bramki. Są przy tym dosyć wymagające i jest to dobre rozwiązanie, ponieważ ich wykonywanie oddzieli, jak to mówi Slupek, "chłopców od mężczyzn". Chociaż grając online i tak 80% graczy będzie strzelać w środek bramki. (Tak było w WC) ostatnio easyemu strzelilem 5/5. to znaczy ze jestem mezczyzna?
Opublikowano 21 września 201014 l tak, pol cm. od srodka, bo za kazdym razem rzucalem sie w inny bok. Az dziw, ze nogami nie obronilem tych Twoich idealnych karnych... ale wiem, wiem, o wiele fajniejszy jest random w PESie, z kamery, z ktorej w ogole nie widzisz gdzie celujesz, bez paska sily i mozliwosci przycelowania. Tam jest skill ! Pojedz na jakis turniej i rozgrywaj cwiercfinal za pomoca karnych ! Edytowane 21 września 201014 l przez easye
Opublikowano 21 września 201014 l karne sa takie same jak w WC, wice nie peirdol. W WC waliłem mniej wiecej 8-9/10 wiec daj pan spokoj.
Opublikowano 21 września 201014 l nie co drugą, ale za często. A Ty sobie interpretuj "często" jak tam chcesz, niewiele mnie to obchodzi.
Opublikowano 21 września 201014 l Jasne, po prostu grajac w lidze nikt nie strzelil mi takiej bramki,a w fife do niedawna gralem dzien w dzien. Karne z Fifa o wiele bardziej mi pasuja i w cale nie sa takie latwe,bo gdybym choc raz Cie wyczul ostatnio raczej nie mialbym problemow z obrona. Zreszta-bardziej do mnie trafia karny wytrenowany niz emocje przy totalnym randomie,ale kazdy woli co innego. 2 do 1dnego i spada Twoje ping pongowe ego! Edytowane 21 września 201014 l przez easye
Opublikowano 21 września 201014 l Dla mnie (pipi) bzdury i nie chce mi sie na ten temat gadac, bo masz zapaprany mózg tą fifą. Co do meczów w lidze i strzelania pieknych goli - chyba normalne, ze kazdy woli wjechac z pilka do pustaka, niz probowac cudownych strzalow z 40 metra? wez sie ogarnij i rozgranicz troche granie online z jakimis pedałami i próbowanie cudów, jak wygrywasz 2;0 a mecze w lidze, gdzie kazdy punkt sie liczy. W fife 09 jakies 40% goli stanowiły loby, w 10, strzały do pustej bramki. W WC podobnie. A Ty sie wciaz podniecasz, jaka ta gra jest za(pipi)ista. Przejrzyj na oczy i w koncu przytaknij, ze gra ma swoje wady ale TObie one odpowiadaja, a nie mi wmawiasz, ze jest fantastycznie, jak nie jest. Albo, ze w Twoim subiektywnym odczuciu, gra jest kryształowa - wtedy nie bede dyskutowal, bo nie bedzie o czym. Gralem w ta fife 3 lata i wiem co jest zalosne a co nie i po demie widze mniej wiecej, co poprawili a co dalej bedzie failem. Edytowane 21 września 201014 l przez Matinx
Opublikowano 21 września 201014 l W dniu 21.09.2010 o 12:50, canuks napisał(a): W dniu 20.09.2010 o 21:32, easye napisał(a): nikt nie pisze o Staminie! Zobaczcie jak działa - jeszcze lepiej niz w PESie ! Jak gramy caly czas z przodu, w 70-80 minucie nasi pomocnicy i napastnicy czesto wypluwaja pluca, ba nawet animacje maja odpowiednio dobrane, a to ciezej biegaja, pilke gubia czasami, zas tyly wypoczete W PESie dla mnie zawodnicy mecza sie za szybko, 3 razy sprintu uzyjesz i w 60 minucie Messi do wymiany. Skonczy sie bieganie z wcisnietym RT przez caly mecz ! no nie wiem jak tam przelatałem cały mecz z ciśniętym RT i zawodnicy owszem byli zmęczeni ale w końcówce nadal mieli "powera" Jak trzeba było pocisnąć szybko do przodu to nie było z tym problemu ja tez tego nie czuje, wolałbym by było to bardziej czytelne
Opublikowano 21 września 201014 l Każdego karnego można obronic w Fifie, a ze wpada 8 na 10 to chyba normalne ? To lepiej niz w Pesie, gdzie czasami wpada 0/10, bo akurat wydawalo nam sie, ze celujemy zupelnie inaczej Same w sobie nie sa trudne, delikatne wychylenie analoga i leci w rog jak chcemy
Opublikowano 21 września 201014 l W dniu 21.09.2010 o 18:36, rapen napisał(a): W dniu 21.09.2010 o 17:47, canuks napisał(a): A sa już jakies oficjalne recki/oceny poważniejszych servisów ??? Dajcie linka od razu serwisu nie znam, linka nie mam ale jakis czas temu byl news ze dostala 94/100 Ta ocena 94/100 to była od czasopisma GamesMaster. @Canuks A co Official Playstation Magazine to nie jest renomowane czasopismo?
Opublikowano 22 września 201014 l Karne są naprawdę w porządku,w końcu coś więcej wymagającego niż wciśnięcie kierunku na maxa w którąś stronę i przycisku od strzału. Natomiast dziwi trochę częstotliwość z jaką najlepsi zawodnicy(Real,Barca, itd) sterowani przez AI pudłują jedenastki :confused: No i ten odgłos po uderzeniu piłki w słupek lub poprzeczkę...
Opublikowano 22 września 201014 l W dniu 21.09.2010 o 19:46, Matinx napisał(a): Dla mnie (pipi) bzdury i nie chce mi sie na ten temat gadac, bo masz zapaprany mózg tą fifą. Co do meczów w lidze i strzelania pieknych goli - chyba normalne, ze kazdy woli wjechac z pilka do pustaka, niz probowac cudownych strzalow z 40 metra? wez sie ogarnij i rozgranicz troche granie online z jakimis pedałami i próbowanie cudów, jak wygrywasz 2;0 a mecze w lidze, gdzie kazdy punkt sie liczy. W fife 09 jakies 40% goli stanowiły loby, w 10, strzały do pustej bramki. W WC podobnie. A Ty sie wciaz podniecasz, jaka ta gra jest za(pipi)ista. Przejrzyj na oczy i w koncu przytaknij, ze gra ma swoje wady ale TObie one odpowiadaja, a nie mi wmawiasz, ze jest fantastycznie, jak nie jest. Albo, ze w Twoim subiektywnym odczuciu, gra jest kryształowa - wtedy nie bede dyskutowal, bo nie bedzie o czym. Gralem w ta fife 3 lata i wiem co jest zalosne a co nie i po demie widze mniej wiecej, co poprawili a co dalej bedzie failem. Masz po prostu swoje zlote momenty, jak Lons. Piszesz np. o strzalach z 40 metrow, (pipi), ze duzo takich strzelales, to dlaczego w lidze takie nie wpadaja ? wiesz dlaczego, bo rzadko kiedykowliek z normalnym przeciwnikiem sie zdarzaja takie bramy, dlatego ludzie wrzucaja je na YT - chwalac sie, ze im cos takiego wyszlo. Piszesz ze fajne strzaly z polowy - nie do zrealizowania na asyscie, a przeciez podobnie "jak 90% osob online" grasz na asyscie ! Pomijam juz fakt, ze nawet jakbys ustawil wszystko na manualu, to pewnie by Ci nie wpadla. Wszyscy wola wjechac z pilka do bramki ? Przeciez jakby co druga wpadala z 30 metrow to po co sie meczyc ? Kazdy by taka strzelal. 10tka miala swoje wady, WC bylo znacznie poprawiona gra, nawet te Twoje loby, ktorych jak zwykle mi nie zademonstrowales grajac w WC, a EA dla mnie poprawilo to wszytsko co mialo poprawic - sprint, tempo, ping pong, trudniejsze konstruowanie akcji itp. O tym mowili, to zrobili, ale tak, dla niektorych znawcow to i tak bedzie "odcinanie kuponow"
Opublikowano 22 września 201014 l Spoko, EOT, FIFA za(pipi)istą jest. albo nie, dodam jeszcze cos. To co dla mnie i większosci osób z ktorymi rozmawiam jest skopane, Ty obracasz w zalete gry. Nie dostrzegasz zadnych wad. Przyklad? Gram mecz z Toba, pykam sobie ping pongiem gdzie jeden zawodnik 3 raz z rzedu podaje za swoje plecy w biegu na 60% a Ty mi mowisz, ze w tej wersji jakos ping pong Ci nie przeszkadza (). Slyszysz sam siebie? W TEJ WERSJI PING PONG NIE PRZESZKADZA. I teraz inna sprawa - niedawno na Lonsa gadales, ze broni krzyza - a sam robisz to samo. Taka mała analogia - mowiles ze krytykuje gre, w ktora nie potrafi grać. No popatrz, przyszedles do mnie, dostales w PESa 5 razy baty, zrobiles moze w ciagu wszystkich meczy z jedna grozna akcje - a krytykujesz jak pierwszy naczelny fachowiec, BO GRALES W BETE. Widac bylo, jak grales, ze nawet paru podan nie potrafiles sensownie wymenic i zadales mi pytanie "jak tu sie podaje"... bez jaj, stary... I co to ma byc za argument, ze te strzaly z polowy by nie wpadly? Na filmie wpadly? Wpadly. Wiec co Ty bredzisz? Reasumując, dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu. I do kolegi Veg1 - jak pijesz do mnie, to niestety ale grubo sie mylisz. Edytowane 22 września 201014 l przez Matinx
Opublikowano 22 września 201014 l W dniu 22.09.2010 o 09:45, easye napisał(a): 10tka miala swoje wady, WC bylo znacznie poprawiona gra, nawet te Twoje loby, ktorych jak zwykle mi nie zademonstrowales grajac w WC, a EA dla mnie poprawilo to wszytsko co mialo poprawic - sprint, tempo, ping pong, trudniejsze konstruowanie akcji itp. O tym mowili, to zrobili, ale tak, dla niektorych znawcow to i tak bedzie "odcinanie kuponow" Dokładnie! Zgadzam się z tobą easye w 100%. Dla mnie w ogóle dziwne są wypowiedzi ludzi np. na temat karnych. " Po co to zmieniali", "Bez sensu, wcześniej było lepiej". Od razu widać, że taki osobnik z fifa spotyka się tylko raz na jakiś czas, gra głownie offline i na takie zmiany jak usunięcie tego pingponga, poprawa pracy bramkarza, stamina i sprint i wiele innych, w ogóle nie zwróci uwagi. Dla mnie Fifa to głównie gra on-line i te wszystkie tryby menadżerskie itp w ogóle mnie nie interesują.
Opublikowano 22 września 201014 l W dniu 22.09.2010 o 10:05, Matinx napisał(a): Spoko, EOT, FIFA za(pipi)istą jest. Dokladnie! ;-)
Opublikowano 22 września 201014 l Demko na Ps3 można pobrać za darmo? Jeśli tak to skąd to się sciąga?
Opublikowano 22 września 201014 l Tak jest, można za darmo. Najlepiej z polskiego PS Store, bo podejrzewam, że tam masz konto
Opublikowano 22 września 201014 l W dniu 22.09.2010 o 10:05, Matinx napisał(a): Spoko, EOT, FIFA za(pipi)istą jest. albo nie, dodam jeszcze cos. To co dla mnie i większosci osób z ktorymi rozmawiam jest skopane, Ty obracasz w zalete gry. Nie dostrzegasz zadnych wad. Przyklad? Gram mecz z Toba, pykam sobie ping pongiem gdzie jeden zawodnik 3 raz z rzedu podaje za swoje plecy w biegu na 60% a Ty mi mowisz, ze w tej wersji jakos ping pong Ci nie przeszkadza (). Slyszysz sam siebie? W TEJ WERSJI PING PONG NIE PRZESZKADZA. I teraz inna sprawa - niedawno na Lonsa gadales, ze broni krzyza - a sam robisz to samo. Taka mała analogia - mowiles ze krytykuje gre, w ktora nie potrafi grać. No popatrz, przyszedles do mnie, dostales w PESa 5 razy baty, zrobiles moze w ciagu wszystkich meczy z jedna grozna akcje - a krytykujesz jak pierwszy naczelny fachowiec, BO GRALES W BETE. Widac bylo, jak grales, ze nawet paru podan nie potrafiles sensownie wymenic i zadales mi pytanie "jak tu sie podaje"... bez jaj, stary... I co to ma byc za argument, ze te strzaly z polowy by nie wpadly? Na filmie wpadly? Wpadly. Wiec co Ty bredzisz? Reasumując, dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu. I do kolegi Veg1 - jak pijesz do mnie, to niestety ale grubo sie mylisz. a ty zrozumiesz w koncu, ze takie rozmowy prowadzi się na gruncie prywatnym????????????????? wytłumacz mu to ktos Edytowane 22 września 201014 l przez Orson
Opublikowano 22 września 201014 l Mistrz ! Mati mistrz ! Karne strzela 100 na 100, zagrania z polowy mu wchodza, non stop sypie bramiami z 30 metrow, a jak sie z nim zagra to sie slyszy "po prostu juz nie gram w to (pipi) i dlatego teraz nie wychodzi" Podajesz ping pongiem na sile, jakbys chcial mi udowodnic jaka ta gra jest z(pipi)ana, z taka roznica ze ta pila po 3cim Twoim kopnieciu leci tak wolno, badz kozluje i bez problemu w koncu moge sie obronic przed Twoimi akcjami. Odpalamy PES'a gdzie Ci pokazuje Twoje zagrania z FIFY na sile - ba z ta roznica ze tam nawet nie patrze gdzie podaje, w ogole nie zwracam uwagi na mapke, bo w Twojej "grze dla mezczyzn, gdzie konsola nie robi nic za Ciebie" chocby pila leciala cm od buta obroncy sam jej czesto nie przetnie, no ale tak, zaraz napiszesz, ze po 7 podaniu skolei przecioles (pile wzdluz calego boiska) I co to za agrument ze na filmie wpadly. Zanajde Ci ping ponga wiekszego niz w FIFA i co ? napisze - na filmie koles w PES'a gra non stop ping pongiem, da sie? no co ? da sie ? Sory, ale (pipi)y to opowiadasz Ty, EA zmienilo to co mialo zmienic, tempo, podania, konstruowanie akcji, a Ty jak Lons, bedziesz pisal, ze to WC w strojach klubowych, po czym dodasz herezje w stylu "a full online i tak bedzie szybszy! i bedzie gorzej!" I wroc do moich postow z kacika PES. Sorry, nie wchodze tam jak Lons i nie pisze, ze PES to jest arkejd, gdzie strzelasz 10 bramek i nie mozna sie bronic. Narzekalem chyba na zupelnie cos innego, prawda ? brak dryblingu 360, obrona, ktora przelatuje nad pilka itp - BETA byla z(pipi)ana, wszyscy w koncu to stwierdzili, wiec skoncz juz swoja spiewke,badz znajdz moja wypowiedz o fullu i zacytuj. T, ze juz nie potrafie grac w PES'a i nawet nie chce mi sie uczyc, bo o wiele bardziej podoba mi sie pila konkurencji nie zrozumiesz nigdy. Trudno... Edytowane 23 września 201014 l przez easye
Opublikowano 23 września 201014 l Dalem Fifie szanse. Gralem z kolegami caly wieczor. Fifa to naprawde dobra gra. Myslalem nawet przez chwile nad jej kupnem, ale... Co przekresla ta gre to tempo. Jest tak szybkie ze robi sie z tego taki arcadeee. Nie ma sekundy zeby pomyslec. Caly czas tylko odbior i do przodu, podanie, podanie, odbior, do przodu i tak w kolo. W fifie 10 bylo wiecej czasu! Male boisko - jest strasznie gesto, to tak ogranicza swobode a mozliwosci byly by duze. Fifa wrocila do czasow kiedy to praktycznie zawsze po nacisnieciu odbioru przejmuje sie pileczne, dziala animacja i masz gale u nogi - parwie zawsze jak by druga strona nie mogla temu zapobiec. Gdyby predkosc gry i boisko bylo by takie jak w Pesie to bylo by naprawde cos. PS. Gralem na czesciowej asyscie, czesc rzeczy manual. Edytowane 23 września 201014 l przez raulos
Opublikowano 23 września 201014 l wg mnie tempo jest zblizone do pesa, kmoze troszke szybciej ale akceptowalnie. Przyzwyczaiłbys sie
Opublikowano 23 września 201014 l Rzeczywiscie odebrac pilke jest dosc latwo, natomiast cpu stosuje jakies 120x wiecej zwodow niz w poprzednich czesciach, wiec jest ciekawiej. Predkosc gry na najnizszym ustawieniu jest moim zdaniem idealna - male boisko ? Hmm nie zauwazylem, odnioslem wrazenie, ze na boisku w pesie jest ciasniej, ale to raczej indywidualna kwestia.