Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

bo konsola gra dobrze, nie bedzie ci łatwo na world class a co dopiero na legendary (choc przyznam ze jak sztucznie utrzymuje sie przy piłce to krew mnie zalewała). musisz grac szybko, wymienic kilka piłek z pierwszej by rozmontowac obrone

pytania

1 ustaw graczom, którym chcesz by sie właczali do ataku "strzałke odpowiadajaca za atak" na wysoką a te odpowiadajaca za obrone na niską (jesli chcesz)

2 tak, zła pozycja = spadające atrybuty piłkarzy co jest odczuwalne

3 tworzysz sobie lige z kumplami, konsola tworzy tabele i wam to wszystko zlicza

4 kontrola tempa- musisz nadusic ten klawisz by trzaskac niektóre zwody

Dzięki :) Zapomniałem o ustawianiu tych strzałek także dla zawodników obrony i pomocy. Jeszcze odnośnie gry w sieci - nie sprawdzałem dotychczas, ale czy istnieją jakieś rozgrywki rankingowe, w których można wziąć udział z marszu, z przypadkowymi graczami ?

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 185,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Nawet w EA się już litują nad grubaskami .

• na tych filmikach widac ping pong , dzikie podania (piłkarz obrócony bokiem dogrywa idealną piłke)   ci co grali ..,jedni mówią że pro passing działa , inni ze nie....   przekonamy sie testujac de

• Podaj konkretne argumenty, bo na razie mało poważny jesteś z takim tekstem. W jakim aspekcie jest gorzej? Momentum, słupki, podobieństwo bramek? Konkrety człowieku. No już dawaj... Tylko w odpowiednim

Opublikowano

Dzięki :) Zapomniałem o ustawianiu tych strzałek także dla zawodników obrony i pomocy. Jeszcze odnośnie gry w sieci - nie sprawdzałem dotychczas, ale czy istnieją jakieś rozgrywki rankingowe, w których można wziąć udział z marszu, z przypadkowymi graczami ?

Tak. Po prostu wybierz mecz rankingowy ;)

E: Z marszu nie.

Edytowane przez sprite

Opublikowano

Tak. Po prostu wybierz mecz rankingowy ;)

No dobrze, ale mi chodziło o jakieś turnieje lub ligi rankingowe :)

Opublikowano

tak... ostatnio borussia ograłem bayern 5-2 a przegrałem z koln :/

Troszkę ta konsola wkurzająca jest, czasami mam wrażenie że jakieś badziewie w 3-4 gwiazdkami gra lepiej niż drużyna z 5 :(

Opublikowano

Taa ten cyborg mode też mnie dobija. Prawie niemożliwe jest wygranie meczu w takich warunkach. Jak konsoli się to włączy to bida straszne. Ile razy miałem że pod koniec meczu przegrywałem a te (pipi)ań.ce tak się przy piłce utrzymywały że głowa mała. <br>A czasem ja gonie przeciwnika żeby piłke odzyskać, no i faktycznie gonie a on truchtem sobie i dobiegam do niego później niż faktycznie powinienem.<br><br>Tak więc gra w menedżerskim może być irytująca. Kiedy oni poprawią to SI? Ja rozumiem że słabsze czy przeciętne zespoły mają co jakiś czas mecz sezonu, ale nie wymieniają 30 podań w jednej akcji! Kiedy poziom world class Milanu będzie wyraźnie inny niż Brescii?<br><br>A te topowe to i tak są przegięte bo TYLKO Barca w najwyższej formie potrafi tak grać.<br>

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Dodam jeszcze, że w obronie warto trzymać L2, bo wtedy obrońca jest bardziej zwrotny, wygodniej odbiera się napastnikowi piłkę, a w razie jego ucieczki można go jakoś dogonić.

Opublikowano

Dodam jeszcze, że w obronie warto trzymać L2, bo wtedy obrońca jest bardziej zwrotny, wygodniej odbiera się napastnikowi piłkę, a w razie jego ucieczki można go jakoś dogonić.

ale jest wolniejszy :)

Opublikowano

Nie jestem przekonany do L2 w obronie. Na pewno jest pomocne przy pojedynkach główkowych i walce o bezpańską piłkę, ale nie zauważyłem szczególnej skuteczności w porównaniu do klepania x z odpowiednim timingiem.

Opublikowano

L2 jest bardzo pomocne! zawodnik schodzi "nisko na nogi" , ciezej go kiwnąc

a działa to tak , ze dostajesz + 10 (oczywiscie umowna wartosc..ale znaczna) ze cie napadzior "jakos przypadkowo" nie minie (wiecie- gra przelicza wszystko, broniąc z L2 dostaje sie wiecej szans na uderemnienie akcji)

warto stosowac ale oczywiscie nie naduzywamy tego

Opublikowano

Pewnie się w końcu do L2 przekonam. Na razie cięzko mi to wszystko skoordynować. Z czasem nauczę się "języka gry" i w pełni przemyślanego klepania w guziki, bo na razie często zdarza się panika w obronie, w ataku zresztą podobnie przy wykończeniu akcji :)

Opublikowano

Narzekacie ciągle na SI, a nie próbowaliście różnych sposobów na konsolę kiedy zaczyna się bawić w cyborga? Naprawdę czytając Wasze komentarze byłem mocno zdziwiony. Często gram z konsolą, żeby nabić sobie coinsy i fitness na Ultimate. jest taki spoko turniej na poziomie Legendary z nagrodą 2500 coins - naprawdę niezła rzecz. Rozegrałem już 70 meczów z konsolą i ŻADNEGO nie przegrałem a gram zespołem 3,5*-4* z średnim chemistry.

Kiedy SI przegina, po prostu od razu po przejęciu piłki wycofuję ją do bramkarza i czekam aż przeciwnik przesunie wszystkie formacje do przodu. Wtedy wystarczy dojść z piłką do linii środkowej a tam już wystawia się mój napastnik. Najlepiej nie strzelać w sytuacji sam na sam [wiadomo że bramkarz obroni] tylko podać do wybiegającego za obrońców drugiego napastnika. U mnie działa non stop...

Opublikowano

L2 jest bardzo pomocne! zawodnik schodzi "nisko na nogi" , ciezej go kiwnąc

a działa to tak , ze dostajesz + 10 (oczywiscie umowna wartosc..ale znaczna) ze cie napadzior "jakos przypadkowo" nie minie (wiecie- gra przelicza wszystko, broniąc z L2 dostaje sie wiecej szans na uderemnienie akcji)

warto stosowac ale oczywiscie nie naduzywamy tego

ZAWSZE mając ostatniego obrońcę tego używam. Praktycznie zawsze skrzydłowym obrońcą. Dodatkowo czasem w środku pola się opłaca, nawet próbując odebrać piłkę napastnikiem w obronie przeciwnika to pomaga. L2 jest zaje.biste <ok>

Opublikowano

Rozegrałem już 70 meczów z konsolą i ŻADNEGO nie przegrałem a gram zespołem 3,5*-4* z średnim chemistry.

Na Światowej Klasie w jakiejś lidze? Akurat ;):teehee:

Opublikowano

Rozegrałem już 70 meczów z konsolą i ŻADNEGO nie przegrałem a gram zespołem 3,5*-4* z średnim chemistry.

Na Światowej Klasie w jakiejś lidze? Akurat ;):teehee:

tak w ultimate oraz w lidze lechią gdańsk i realem [po jednym sezonie]. Kiedy SI fika stosuję ten sam algorytm wygrywam jedną bramką ale mecz do przodu... zdecydowanie trudniej jest na PC tam dzieją się niestworzone rzeczy...

Opublikowano

Witam wszystkich mam pytanie czy kupie nowy kod paszportu(nie polsatu) do grania Online w fife 2011? Dziękuje z góry za Odpowiedzi;):thumbsup:

Opublikowano

Tak kupisz w PSS za 36zł :)

jest taki spoko turniej na poziomie Legendary z nagrodą 2500 coins - naprawdę niezła rzecz.

Ten turniej jest na world class i kończy się za 3 dni.

Na legendary najwięcej można wygrać 1750 i wymagany jest zespół 5*.

Co do poziomu trudności- UT jest dużo łatwiejszy. W standardowej grze mam już problemy wygrywać na profesional a w UT daję radę nawet na Legendary, przegrywam praktycznie tylko w meczach online.

Opublikowano

Dokladnie - zagraj online. Obecnie z 3* druzna pewnie nie wyszedlbys z polowy :teehee:

Chyba ze trafisz na dzieci, co maja sklad z karty kredytowej.

Tak czy siak do UT jest oddzielny temat.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dokladnie - zagraj online. Obecnie z 3* druzna pewnie nie wyszedlbys z polowy  :teehee:

Chyba ze trafisz na dzieci, co maja sklad z karty kredytowej.

Tak czy siak do UT jest oddzielny temat.

w singlu mam wygrane wszystkie turki UT. A online gram i bez przeszkód dochodzę do półfinału Kick Off [raz wygrałem] i finału Regional Trophy, więc nie zrzucajcie wszystkiego na konsolę tylko zacznijcie myśleć podczas gry. Uwielbiam grać z graczami którzy mają jeden-dwa sposoby na przedostanie się pod moje pole karne i widząc że raz im się udało używają tego cały mecz :] szybko można wyłapać takie rzeczy i właściwie się ustawiać. 

PS. jak ktoś chce to znacie mój GT i zapraszam na sparing

Opublikowano

ja z checial posparuje w UT i sprawdze Pirlo ! dodaj mnie do listy - easye PL.

(szkoda tylko ze swoj 3,5* team sprzedalem <_< )

Opublikowano

w singlu mam wygrane wszystkie turki UT. A online gram i bez przeszkód dochodzę do półfinału Kick Off [raz wygrałem] i finału Regional Trophy, więc nie zrzucajcie wszystkiego na konsolę tylko zacznijcie myśleć podczas gry. Uwielbiam grać z graczami którzy mają jeden-dwa sposoby na przedostanie się pod moje pole karne i widząc że raz im się udało używają tego cały mecz :] szybko można wyłapać takie rzeczy i właściwie się ustawiać. 

Wiesz to nie chodzi o to że ktoś przegrywa na Światowej Klasie i płacze. Ja lubię wyzwania i lubię gdy gra jest trudna.

Jednak gdy gram przykładowo Liverpoolem i wygrywam na wyjeździe z Chelsea 3:1, a zaraz po tym meczu rozgrywam spotkanie u siebie z West Ham i przegrywam 2:0 to chyba coś jest nie tak. A dokładnie powiem Ci co jest nie tak, owszem mogę mieć słabszy i gorszy mecz ale napastnicy słabszej drużyny robią takie zwody i tak przedzierają się przez moją obronę jak nie potrafili tego Drogba z Anelką.

Chyba troszkę to bez sensu...

Opublikowano

Ta gra doprowadza mnie do szewskiej pasji. Podania nie dochodzą jak trzeba, nie to co w PESie. Tam podanie wykonane z przygotowanej pozycji jest mocne i zwykle dochodzi celu. Tutaj sprawdzają się głównie podania wzdłuż linii, natomiast te po skosie na połowie przeciwnika najczęściej są przecinane i wpoprzek boiska opłaca się w zasadzie grac tylko górą. Ciężko jest mi nawet wypracować sobie dogodna pozycję do dośrodkowań, a gdy już jakimś cudem dochodzę do sytuacji sam na sam z bramkarzem, to najczęściej on wszystko łapie. Druga sprawa jest taka, że najłatwiej odebrać komputerowi piłkę klepiąc przypadkowo X, L2, kwadrat. Żeby grać ciałem z zamysłem trzeba znaleźć się odpowiednio blisko zawodnika komputera, a to jest często możliwe dopiero gry komputer jest już w polu karnym. Być może jestem ofiarą przyzwyczajenia do PESa, ale jak na razie w starciu z kompem jestem bezsilny.

Opublikowano
Druga sprawa jest taka, że najłatwiej odebrać komputerowi piłkę klepiąc przypadkowo X, L2, kwadrat.

Ja odbierając piłkę nic nie naciskam i też wyłuskuje piłki, warto też wytrenować wślizgi :)

Opublikowano

No tak, wślizgi to też może być skuteczna broń. I w tym miejscu plus dla Fify w porównaniu z PESem, w którym nierzadko czyste wślizgi w piłkę były uznawane za faul. W Fifie sędziowie przynajmniej są ogarnięci.

Opublikowano

Z tym ostatnim zdaniem bym się kłócił. Faule czasem są tak żałośnie naciągane, że się śmiać i płakać chce jednocześnie. Sędziowie lubią się bawić emocjami gracza i doprowadzać do szewskiej pasji. Wiem coś o tym, bo zagrałem kilkaset meczów :)

Opublikowano

O to to- faule (po wslizgach ) to jakas komedia. na powtórce ewidentnie widac, ze było w piłke a gra liczy faul. I tak notorycznie...dlatego nie opłacało sie raczej grac wslizgiem