Bowser4 1 Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 A na czym ten UT polega ? Wiem, że mógłbym poczytać w necie, albo odpalić w grze, ale jakby tak w jednym zdaniu ktoś napisał... Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 (edytowane) Cos takiego jak Master Leuge w PESie - online. Dostajesz slaba druzyne grasz w turniejach online, wygrywasz kase, kupujesz zawodnikow, wymieniasz z innymi graczami, trenerow, stadiony itp. Wszystko zrobione za pomoca kart, ale wciaga niemilosiernie. Na dodatek wszystkim mozesz zarzadzac przez strone www i zarabiac nie grajac meczy. http://www.ea.com/uk/football/fifa-ultimate-team/app#3iyL54Eqbaej1 Edytowane 17 grudnia 2010 przez easye Cytuj
Gość Orson Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 nie ale mozesz sie "zaciąc"- tj nie miec kart kontraktów dla piłarzy. wtedy mozes zaczac od nowa lub ..kupic karty za realna kase Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 Okej, to już mniej więcej wiem o co chodzi A w tych turniejach grają druzyny na podobnym poziomie ? Bo jeśli nie to będę dostawał baty od kolesi z pokupowanymi za pieniążki gwiazdami. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 z tego co wiem (dokąd doszedlem) to - "mniej wiecej'. Nie wrzuca ci Chelsea na twój poczatkujący, jedno gwiazdkowy team ale zdarza sie , ze przeciwnik ma kilku dobrych graczy, którzy zrobia róznice Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 (edytowane) Jest do tego oddzielny temat. Fakt, ze brakuje dobrego samouczka i nowicusze moga sie zaciac, ale glownie trzeba pamietac, ze rezerwy sa wazne, chyba ze masz kase na wyleczenie kontuzji i kontrakty, bez ktorych w pewnym momencie nie bedziesz mogl wystawic zawodnika. Co do meczy - tak jak pisze Orson, w turniejach masz dokladnie napisane, jakie sa wymagania graczy. Edytowane 17 grudnia 2010 przez easye Cytuj
Gracz16 2 Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 tylko że finezyjne leci po ziemi a oni w okienka strzelają zawsze celnie Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 matko boska naciągnij pasek mocniej to poleci wyżej. nie próbowałeś kopać na arenie? ani troszkę? Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 (edytowane) Pro Tip: Przytrzymaj po prostu mocniej kółko i pamiętaj, że nie zawsze wyjdzie im strzał w okienko Edytowane 17 grudnia 2010 przez sprite Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Dziś zauważyłem ponownie coś co zawsze denerwowało mnie w Fifie, także 10 lat temu. Najłatwiej zdobyć bramkę po szczęśliwym odebraniu piłki w środku pola, gdy zostaje się sam na sam z bramkarzem lub na czystą pozycję wychodzi któryś z napastników i można mu podać piłkę na wybieg. Mozolne konstruowanie akcji na dłuższą metę nie jest skuteczne, już lepiej sprawdza się pałowanie do przodu i "a nuż się uda". W PESie można było pykać z powodzeniem nawet w polu karnym przeciwnika. Może to mało realistyczne, ale służyło rozgrywce. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Jak sam piszesz- to akurat realizm w 100 %. .wiadomo, ze głupia strata w srodku pola, w momencie gdy boczni podchodza pode akcje konczy sie mordercza kontra. wcale njednak nie jest to przesadzone...chyba, ze za duzo tracisz piłek Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Jeśli chodzi o grę w obronie to szczególnie nie narzekam. Powodzenie obrony jest wypadkową ustawienia, przełączania zawodników i timingu. W ataku zaś, tak jak napisałem, opłaca się iść do przodu na hura lub liczyć na fuksowne przejęcie piłki na połowie przeciwnika. Oglądałem ostatnio na Polygamii materiał z meczu jakichś mistrzostw w Fifę 11 - Chelsea vs Chelsea. Indywidualnych tricków ze świecą tam szukać, gracze walili na pałę do przodu szukając luki w obronie. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 a to z kolei wina, ze awodnicy "za szybko" doskakuja do rywala- w PESie odbywa sie to wolniej Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 No trudno, pozostaje czekać na piłkę od Segi Cytuj
Gość Orson Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 od Segi? oh nie, to arkejdbyłby...raczej od 2kGames (ci od NBA 2k) Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Fakt, zapomniałem o 2K. Myślę jednak, że nie podejmą ryzyka. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Musieliby pozyskac licencje...w dizisiejszych czasach gracze sa zbyt rozkapryszeni i nie łykną piki bez otoczki (mówie o masach) w sumie sie dziwie...sa tylko dwie gry piłkarskie , konkurencja jest mala , powinien wejsc w te pole ktos trzeci Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 A może Sensible World of Soccer ? Cytuj
Gość Orson Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 chetnie bym w to popykął gdyby wrzucili remaster na PSn...ale to arkejd Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Wątpię, żeby 2K próbowało wyskoczyć z nową piłeczką, kiedy Gracze podzieleni są na pesowców i fifowców. Ciężko im będzie cokolwiek zarobić. Po pierwsze - licencje. Zapewne skończyłoby się to na licencjach podobnych jak w PESie, czyli West Londony itd. Kupę kasy trza w to włożyć. Po drugie - to o czym już pisałem - każdy już w jakąś tam piłeczkę gra i jest w jakiś sposób przywiązany. Po trzecie - musieliby włożyć KUPĘ kasy w interes, który ani trochę nie jest pewny. Zatrudnienie nowych ludzi, mozolne wprowadzanie nowej marki na rynek i marketing z tym związany. Naprawdę szanse na ujrzenie nowej piłeczki, od 2K Games są bardzo małe. On topic: Co do obrony, to WKUR.WIA mnie wręcz moment, kiedy wybijam piątkę bramkarzem i na środku przegrywam główkę, piłka idzie na 30 metr od mojej bramki, gdzie stoi napastnik przeciwnika, a moi obrońcy są nie wiadomo gdzie. Mamy sam na sam i często gol. Dodam, że w meczu zdarza mi się tak 3-4 razy. Serio nie wiem co jest grane, bo próbowałem ustawiać na różne sposoby defensywę (włącznie z 5 obrońcami), ale zawsze tak samo uciekają i jest 1on1. Jakieś porady? Cytuj
Gość Kazuma Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 On topic: Co do obrony, to WKUR.WIA mnie wręcz moment, kiedy wybijam piątkę bramkarzem i na środku przegrywam główkę, piłka idzie na 30 metr od mojej bramki, gdzie stoi napastnik przeciwnika, a moi obrońcy są nie wiadomo gdzie. Mamy sam na sam i często gol. Dodam, że w meczu zdarza mi się tak 3-4 razy. Serio nie wiem co jest grane, bo próbowałem ustawiać na różne sposoby defensywę (włącznie z 5 obrońcami), ale zawsze tak samo uciekają i jest 1on1. Jakieś porady? Nie wybijaj piątek do przodu, tylko na któreś skrzydło Cytuj
daras 3 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 On topic: Co do obrony, to WKUR.WIA mnie wręcz moment, kiedy wybijam piątkę bramkarzem i na środku przegrywam główkę, piłka idzie na 30 metr od mojej bramki, gdzie stoi napastnik przeciwnika, a moi obrońcy są nie wiadomo gdzie. Mamy sam na sam i często gol. Dodam, że w meczu zdarza mi się tak 3-4 razy. Serio nie wiem co jest grane, bo próbowałem ustawiać na różne sposoby defensywę (włącznie z 5 obrońcami), ale zawsze tak samo uciekają i jest 1on1. Jakieś porady? Nie wybijaj piątek do przodu, tylko na któreś skrzydło Albo w ogole nie wybijaj tylko podawaj do obroncy Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Ehe i bede dostawał 3x tyle goli <ok> Spróbuję Kazimierzu Twój sposób. Jak zadziała to już mi nigdy gola nie strzelisz :DDDDDDDDDDDDDDDD Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 albo nie laduj paska na maksa i zagrywaj do pomocnika ustawionego przed linia polowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi