easye 3 333 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) W wywiadzie mistrz FIFA mowil, ze to po prostu zupelnie inna gra i ze trzeba sie wielu rzeczy nauczyc od podstaw, bo przeprowadzenie ladnej akcji jest teraz o wiele trudniejsze niz w FIFA 10. Tez mnie to bardzo cieszy. EDIT: o nowej FIFIE w wersji PS3 w koncu pisze czolowka w Polsce. VanShooter mial problemy zeby w ogole wstrzelic sie w bramke. Obrona gra o wiele bardziej agresywnie, a AI bramkarzy zostal znacznie poprawiony. Podobno mozna zapomniec o 2cyfrowych wynikach. Z fajnych nowosci: Personality+ i bramkarze. Golkiperzy, tak jak gracze z pola, również różnią się stylem gry. Parady, gra na linii, gra na przedpolu, sytuacje sam na sam ? w jaki sposób pokonasz Pepe Reinę lub Julio Cesara? - dla mnie kozak Personality+ i modele zawodników. Każdy z piłkarzy posiada inny zestaw cech fizycznych. W połączeniu z dokładnie odwzorowanym stylem poruszania się i dryblingu sprawia to, że mecze charakteryzują się niespotykanym wcześniej poziomem realizmu! Czytanie gry przez bramkarzy Bramkarze mają lepszy przegląd pola i inteligentniej reagują na rozwój sytuacji, wychodząc do bezpańskich piłek, starając się jak najszybciej wstać po interwencji i nie dając się łatwo lobować. (heh - w WC loby juz byly trudne, mam nadzieje, ze nie bedzie teraz zupelnie na odwrot, ze sie ladnego loba nie da strzelic prawie w ogole. ) Graficznie jest jeszcze lepiej ! myslalem, ze WC to juz najwyzszy poziom, jaki da sie zrobic. Edytowane 23 Lipca 2010 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Izi skoncz to podniecanie sie, bo i tak będziesz bity ))) Chyba ze bedziesz chcial popatrzec, jak tracisz REALISTYCZNE bramki, po REALISTYCZNYCH akcjach Pamiętam taki mecz: do 75 minuty 5;0 dla Ciebie, skonczylo sie 6;5 dla mnie w 90 :D:D:D Wiem, ze Cie to bolalo i tez pamietasz! Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) Jak mowisz o komentarzu "(pipi)", to pamietam. Zreszta ja nie siadam do FIFA 10 odkad sie WC ukazalo i nadal twierdze, ze momentum i random zostal tam naprawde mega ograniczony. A jak sam widzisz, to nie ja sie podniecam, tylko cytuje innych i jak widze ligowcow z eFIFA, ktorzy twierdza, że TO BĘDZIE NOWA ERA eFOOTBALLU !, wszytskie pozytywne komentarze osob, ktore pocinaja w pilke latami, to jest to dla mnie o wiele wazniejsze niz nie jedna recka stron zagranicznych. Poza tym, nastawienie mam bardzo pozytywnie, bo WC nadal mi sie MEGA PODOBA (wiec nawet tylu zmian nie oczekiwalem:) Tak czy siak Mati, ciesze sie, ze znowu zagramy, szkoda, ze tym razem nie bede gral wybrana druzyna przez Pancera, no ale moze dzieki temu dasz upust przegranym marzeniom :potter: Edytowane 23 Lipca 2010 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 sparingi norlanymi teamami tez pamietam wynik krecil sie jakos w granicach 10;1 dla mnie w meczach Sprawie, ze znienawidzisz tą grę... po czym ożenisz się z lonsem.. Bój się Grzechu.. nadchodzę Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 od razu wylaczylem konsole Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 nudzi mi sie w robocie... kiedy jakies gameplaye obszerniejsze pokaza? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Izi skoncz to podniecanie sie, bo i tak będziesz bity ))) Chyba ze bedziesz chcial popatrzec, jak tracisz REALISTYCZNE bramki, po REALISTYCZNYCH akcjach Pamiętam taki mecz: do 75 minuty 5;0 dla Ciebie, skonczylo sie 6;5 dla mnie w 90 :D:D:D Wiem, ze Cie to bolalo i tez pamietasz! oj, easye ja takich meczy miałem wiele, dlatego tak psioczyłem tylko nie czaje jak mozesz negować istnienie momentum - mecz o którym pisze twój kolega jest tego dowodem (oby z tym skonczono dk kur.wy nedzy) Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 tez na to czekam, kiedy sie skonczy ten chrzaniony zakaz pokazywania FIFY. Pisac o niej juz wszyscy moga, ale pokazac nikt. Niech lepiej demo dadza na sierpien! Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 a mi juz demo zwisa, bo poki co konsoli nie mam plejke kupie jak bedzie sie premiera pesa i fify zblizala. a co do momentum... w WC jest minimalne moim zdaniem. W fifie 10 bylo.. (pipi) mocne. W 11 jak bedzie tak jak w WC to sie nie obrażę Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) Izi skoncz to podniecanie sie, bo i tak będziesz bity ))) Chyba ze bedziesz chcial popatrzec, jak tracisz REALISTYCZNE bramki, po REALISTYCZNYCH akcjach Pamiętam taki mecz: do 75 minuty 5;0 dla Ciebie, skonczylo sie 6;5 dla mnie w 90 :D:D:D Wiem, ze Cie to bolalo i tez pamietasz! oj, easye ja takich meczy miałem wiele, dlatego tak psioczyłem tylko nie czaje jak mozesz negować istnienie momentum - mecz o którym pisze twój kolega jest tego dowodem (oby z tym skonczono dk kur.wy nedzy) Prosze Cie Orson - zrozum, ze on pisze o FIFA 10, gdzie w 100% sie zgadzam, ze jest z(pipi)ane momentum, ze jest mega random, gdzie sam Matinxowi Jaquintą robilem 5 akcji i z 2 metrow nie trafial w bramke, gdzie on po tych 5 akcjach strzelal 3 bramki i bylo po meczu, gdzie odczuwalem czasami, ze gram na wyjezdzie itp. Ty zas psioczyles na Word Cup, gdzie napisalem, ze Random jest niemalze wyeliminowany w 90% ! Gdzie nie czuc przewagi hosta, gdzie przy wyniku 2:0 spokojnie mozna wygrac mecz i nie wazne czy grasz Poslka przeciwko Hiszpani, gdzie gra zostala zbalansowana znakomicie, gdzie pilkarze robia co chcesz, wiec prosze Cie, jezeli w lidze na 10 meczow przegrywam 1 podobnie jak moi inni koledzy nie wazne, czy jestem hostem, czy przegrywam, czy gram na wyjezdzie, to tak - zaneguje to po raz kolejny. I Tobie tez to udowodnilem, ze wystarczy prezentowac jakikolwiek poziom, by nawet slabszym zespolem wygrywac z najlepszymi, bez znaczenia na czyim hoscie. Fakt, odczuwam czasami (raz na 7 spotkan) ze cos jest nie tak z moja druzyna, ze podania nie dochodza jak w 6 pozostalych, ale wtedy mozna wycofac pilke, poklepac, nabrac wyczucia i strzelic kolejna bramke. Podobnie jak Matinx - jezeli FIFA 11 nie wroci do zachowan z 10tki, to wasze momentum z WC mozecie sobie wsadzic w dupe. Edytowane 23 Lipca 2010 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 ale w WC np wnerwiaja mnie strzały finezyjne... Zdecydowanie za duzo ich wpada. I wygladaja jakos tak nienaturalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) podobnie jak zachowanie bramkarza, jak poslesz prostopadla wzdluz lini bramkowej... Przewaznie biegnie patrzac sie na futbolowke, a nasz napastnik umieszcza pile w siatce z 2 metrow. Mam nadziej, ze w 11tce zobacze bramkarza, ktory sie na nia rzuci, badz wypiastkuje ! Ale przyznaj sam Matinx - w porownaniu z 10tka, WC jest naprawde bardzo dobrze zbalansowana. Trudno, zeby calkowicie wyeliminowali strzaly w slupek, czy balony ponad poprzeczka, jak sie nasz zawodnik podjara. Dlatego od czasu, gdy kupilem WC do 10tki nie wrocilem ani razu. Tak czy siak, jestem coraz bardziej ciekawy nowej FIFY i coraz bardziej spokojny, no ale tak jak pisalem wczesniej, mi Word Cup wciaz sie mega podoba. EDIT: dlatego tez zastanawia mnie porownanie recenzentow FIFA 11 do FIFA 10. Dlaczego nie porownuja jej do Word Cup ? Zeby sie zaraz nie okazalo, ze miedzy FIFA 10 sa ogromne roznice, ale miedzy WC juz nie bardzo... <_< Edytowane 23 Lipca 2010 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Co do balansu - nie wiem. Gralem glownie Cupy Online, slabymi druzynami, przez co losowało mi jakiś lowskilli pykajacych brazyliami itp. Jakbym gral z ludzmi w lidze to moglbym sie wypowiedziec a tak to kij wie, bo mialem chyba jakieś 80-85% zwyciestw. Ale czysto hipotetycznie - pewnie lepsi gracze by abusowali strzaly finezyjne, przez co wpadaloby duzo baboli z dupy i zaraz bym zaczal narzekac. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 No to ja gram od jakiegos czasu na eFIFA i eLidze i musze Ci powiedziec, ze w cale tak nie jest. W Word Cup rzeczywiscie poziom nie jest mega wysoki, nie wiem dlaczego, no ale rozumiem, ze w pozostalych 15% przegranych nie oszukala Cie konsola i Twoj przeciwnik nie gral pol bogami strzelajac 1-2 bramki, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) w tych 15% mniej wiecej 3/4 nie powinno mieć miejsca. Nawet Ci kiedyś na gg napisalem, jak turkami dostałem z niemcami. W 85 minucie bylo 3;1 dla mnie i skonczylo sie 4;3 dla niego, wlasnie po samych babolach. A koles nie potrafil pol akcji zrobic w calym meczu I tego typu meczów mialem znacznie wiecej. Cisne typa, mam mega przewage, on robi 1 akcje i strzela 3 gole, dziekuje, pozamiatane. ps. ale tez zdaję sobie sprawę, że pilka nozna w wersji na konsole nie moze byc perfekcyjnie zbalansowana, bo nawet na zywo czesto mamy mecze, gdzie wygrywa druzyna gorsza. Jednak w Fifie dla mnie za czesto to ma miejsce. Edytowane 23 Lipca 2010 przez Matinx Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 15% to raczej nie czesto. U mnie na 150 pojedynkow w WC takie rzeczy przydarzyly sie moze w 20 meczach. Tak czy siak, jezeli przegrywasz 1/8 pojedynkow bo akurat ktos strzelil babola, to dla mnie nie jest to mega powod do narzekan.Rzeczywiscie mogliby jakis nowy trailer, badz film z rozgrywki wrzucic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 a ja bede narzekal, bo te przegrane mi sie zdarzyly z totalnymi lamusami. Przy podobnej ilosci spotkan z lepszymi graczami, pewnie ten % bylby o wiele wiekszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 a ja bede narzekal, bo te przegrane mi sie zdarzyly z totalnymi lamusami. Przy podobnej ilosci spotkan z lepszymi graczami, pewnie ten % bylby o wiele wiekszy. Otóż to. Ja bym powiedział, ze miałem z 30 % przegranych z dupy, gdzie niewiele mogłem poradzić (ale to subiektywne odczucie) Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 eliga >efifa, hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 (edytowane) chodzi o poziom innych ? jak tak, to - dobre : ) jak nie, to nie czaje Edytowane 23 Lipca 2010 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
rad 0 Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 troche noych screenow oraz info jutro se przeczytam a tera spac Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Obraz ostry jak zyleta. Kibice chyba tez wygladaja lepiej niz w poprzednich edycjach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Wygląd, wyglądem. Najfajniejsze, że będzie możliwośc wrzucenia własnych mp3 z przyśpiewkami. Naściągam sobie z YT chantsów i będę miał mega klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza
nie versal 6 Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Urywki gameplay Cytuj Odnośnik do komentarza
nie versal 6 Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Urywki gameplay Ps Nie sugerować sie początkiem hehe dalej będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi