Skocz do zawartości

Xbox Live w Polsce

Zeratul

Jezeli w Polsce pojawi sie Live czy porzucisz swoj GT  

190 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jezeli w Polsce pojawi sie Live czy porzucisz swoj GT

• Pozostane przy swoim obecnym GT
    • Zarejestruje sie na Polske i porzuce obecny GT
    • Nie posiadam jeszcze GT
    • Jeszcze nie wiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak byś czytał uważnie i ze zrozumieniem to byś wiedział

1. nic ci nie zginie z tamtych kont i dalej bedziesz mógł grać na głownym koncie

2 . nikt cię nie zmusz do kupienia golda za 250zl ,kupujesz na allegro zdrapki na EU i grasz to samo z MSP

Opublikowano

Właśnie przeszedłem na PL konto i nie jest źle - ledwo sie zalogowałem a tu widze np promocyjne konto 1+1 misiąc gratis za 29zł spoko moze mimo przegietej ceny rocznego abonamentu w jakieś promocji bedzie sie oplacalo cos kupić z oficjalnej dystrybucji a nie z allegro;p

PS Mialem Gold do 20 listopada, teraz jest napisane tak "Właśc. konta od 2010-11 Data końcowa 2010-12" Czyli Live mam do 1 grudnia czy do końca grudnia po ich zaokrągleniu?

Opublikowano

Czy na polskim xbox live dostępny jest sensible soccer? Bym za te free 800 pointsy sobie kupił, ale jak nie ma to nie przenoszę :P

Niestety nie ma , szukałem go bardzo długo ale nie znalazłem

Opublikowano

Czy u Was też w na polskim koncie w zakładce MOJA KONSOLA -> BIBLIOTEKA GIER nie wyświetla okładek ostatnio uruchomionych gier ARCADE?

Okładki normalnych gier (zarówno tych z płyt DVD jak i z dystrybucji cyfrowej) wyświetlane są poprawnie ale wszystkie z XBLA wyświetlane są jako zielony prostokąt z napisem XBOX LIVE.

Opublikowano
Wprowadzasz w błąd. Jeśli przeniesienie konto i zmieni konsolę, to dodatki z dysku/pena nie będą działać. Bycie online nie pomoże, bo licencje nie będą już w historii pobrań na tym koncie.

No racja, błędnie rozumowałem.

No to ja również, dopóki nie zmienią niczego z licencjami to odpadam z polskiego Live'a. Gold i pointsy są do przebolenia, ale nie aktualnie kupione rzeczy, na które trochę kasy poszło.

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie dotyczące przeniesienia DLC.

Mam 2 konta. Jedno europejskie i jedno na USA. Na europejskim mam jakieś tam dodatki do gier, motywy itd., a na amerykańskim głównie DLC do Rock Banda. Naturalnie moim głównym kontem jest te europejskie i na nim gram.

Teraz chcę przenieść sobie konto europejskie i oczywiście nie chcę stracić DLC. Czy jeżeli skopiuję całe dlc (zarówno z jednego jak i drugiego konta) będąc zalogowanym na koncie europejskim, to czy nie będzie takiego cyrku, że po przeniesieniu będzie mi się odpalało wyłącznie DLC z europejskiego konta, a to z amerykańskiego przepadnie, ponieważ jest ono przypisane tylko do tamtego konta?

Trochę namieszałem, ale mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi :).

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

szybkie pytanie. Moja MS Points nie zgina ?

EDIT: nie gina - 4 klikniecia i zmienione. Sprawdzam FIFE!

Okej - poki co wszystko dziala jak nalezy ! zostalem z GT easye PL, bo samo easye jest juz zajete. A - no i nie wiem dlaczego za zmiane GT placi sie 800MS Points. Ktos pisal, ze 1 zmiana jest za free... :whistling:

Edytowane przez easye
Opublikowano
PS Mialem Gold do 20 listopada, teraz jest napisane tak "Właśc. konta od 2010-11 Data końcowa 2010-12" Czyli Live mam do 1 grudnia czy do końca grudnia po ich zaokrągleniu?

Istnieje taka fajna stronka:

https://billing.microsoft.com/home.aspx

Możesz tu sprawdzić wszystkie swoje subskrypcje, łącznie z dokładnymi datami ich rozpoczęcia, jak i wygaśnięcia, oraz wszystkie zakupy za MSP w ciągu ostatniego roku.

Opublikowano

Nie, tylko nie masz żadnego supportu od MS Polska. I jak coś ci się stanie to możesz dzwonić do UK.

Ja sprawdzałem płatności kartą kredytową i wszystko działa, kupiłem na próbę 500 MSP.

GOLD 1 miesiąc i 12 miesiecy na EU działają 100%

MSP 2100msp działa na 100%

Dzięki, bo poszła plota w środę, że nie.

Opublikowano

Dzwonilem na infolinie Microsoftu i oto co sie dowiedzialem:

- Migrując konto tracimy historie pobrań, dlatego przed migracją musimy wszystko ponownie ściągnąć, ALE jak zmienimy konsolę, to nadal jest możliwość grania w tą zawartość, należy przenieść ją na nową konsolę, zrecoverować oczywiście gamertaga i następnie przetransferować licencje (w momencie migracji tracimy tylko historię pobrań, ale licencje nadal mamy) no i wszystko git.

Tyle co się dowiedziałem ;)

Opublikowano

Mi zależy jedynie na wszystkich grach arcade/dema i dodatkach. Więcej serio mi nie potrzeba. Oczywiście bardziej odpowiadają mi ceny zdrapek z allegro niż naszych polskich.

Nie, tylko nie masz żadnego supportu od MS Polska. I jak coś ci się stanie to możesz dzwonić do UK.

Mówisz o Live'ie? Bo to akurat nie problem. Jeśli wlicza się w to gwarancja samej konsoli to co innego.

Opublikowano
Zgadza się, ale pracują nad tym żeby historia wróciła także trzymajmy kciuki. Będzie dobrze.

A jak wasze wrażenia z XBL PL? Mi się podoba, nie potrzebna mi ta masa pierdołów co była na USA. Nie kupiłem konsoli po to, żeby radia słuchać w końcu.

Jeszcze nie zrobiłem migracji, dziś zrobię ;).

Rozumiem, że w każdym momencie zawartość z dysku mogę sobie skopiować na pendrive'a i zrzucić na kompa "na wszelki wypadek"?