KOŁD 1 084 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 To niech zrobią 45 fpsów :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Hipolos 23 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Niech dadzą przynajmniej nocne wyścigi, więcej tras (chociaż te z 1-ki)i model jazdy z 2-ki,a będe zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Niech dadzą przynajmniej nocne wyścigi, więcej tras (chociaż te z 1-ki)i model jazdy z 2-ki,a będe zadowolony. na trailerze można przez chwilę wyłapać ,,zmierzch'' fragment gry z Fordem GT/czy na silniku gry, więc nocka/zmienny cykl pór dnia pewnie będzie. Edytowane 14 Grudnia 2010 przez bigdaddy Cytuj Odnośnik do komentarza
Hipolos 23 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Niech dadzą przynajmniej nocne wyścigi, więcej tras (chociaż te z 1-ki)i model jazdy z 2-ki,a będe zadowolony. na trailerze można przez chwilę wyłapać ,,zmierzch'' fragment gry z Fordem GT/czy na silniku gry, więc nocka/zmienny cykl pór dnia pewnie będzie. Oby tak było, bo lepsza grafa to za mało. Edytowane 14 Grudnia 2010 przez Hipolos Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ee jakby dali betonowe 30 fps to bym nie płakał. F1 jest niezwykle dynamiczne, a hula w 30 i rwie. A betonowe 30 i mega grafa to byłoby coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Myślę, że w 30 klatkach to jednak nie byłoby już to samo. Ostatnio wróciłem do Forzy po F1, i różnica w płynności obrazu jest kolosalna. Edytowane 14 Grudnia 2010 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ale w takim Hot Pursuit juz zupelnie nie przeszkadzan Glownie dlatego ze to 30FPS w F1 nie jest niestety stale. Forza pierwsza tez hulala w 30 klatkach i zupelnie mi to nie przeszkadzalo...zatem wcale nie obrazilbym sie na ten kompromis jesli daliby za(pipi)isty deszczyk. No ale Fm4 i tak pojdzie w 60fps wiec nie ma sie co zastanawiac co by bylo gdyby Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale im więcej FPS tym mniejszy lag, a w sim'ie to szczególnie istotne. 30 FPS i fajerwerki graficzne niech zostawią dla PGR5 Edytowane 14 Grudnia 2010 przez donsterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Fpsy i lag nie mają ze sobą nic wspólnego don Hot Pursuit ma 30 FPS, a jego lag jest rekordowo niski Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Hmmm... jak masz 60 FPS to klatki zmieniają się co 16,6 ms w porównaniu do 33 ms przy 30 FPS więc siłą rzeczy ta sama gra zrobiona w 60 FPS będzie zdziebko szybciej reagować - przynajmniej tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Don, dobrze Ci się wydaje. Orion podał za przykład nowego NFSa... ok, jak na 30 FPSów gra reaguje rekordowo szybko, ale ta sama gra na PC w 60 klatkach reaguje jeszcze szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza
dempsej 28 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Don, dobrze Ci się wydaje. Orion podał za przykład nowego NFSa... ok, jak na 30 FPSów gra reaguje rekordowo szybko, ale ta sama gra na PC w 60 klatkach reaguje jeszcze szybciej Pozatym np. ja chce miec wrazenie jazdy samochodem, a nie relacje TV ;]. Dlatego w wyscigu 60 fps, na replayach moze byc mniej. Pierwsza Forza byla fajna, ale z racji 30fps nie przysiadlem nad nia na dluzej. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 A ja chcę graficznego zabójcę i basta Exclusive to Exclusive Cytuj Odnośnik do komentarza
Hipolos 23 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 A ja chcę graficznego zabójcę i basta Exclusive to Exclusive Jeżeli będzie graficzny zabójca, to coś uproszczą w zamian, nie ma bata. Choć chciałbym się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 http://forums.forzamotorsport.net/blogs/turn_10s_forza_motorsport_blog/archive/2010/10/21/driving-the-dirtfish.aspx Ekipa T10 o swoich wrazeniach z jazdy po luznej nawierzchni...coraz bardziej zaczynam wierzyc ze mnie zaskocza i dadza jednak wyscigi na szutrach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Jak chcą się brać za nowe ficzery to niech tylko nie odwalą maniany, że coś będzie tylko na 2 trasach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hipolos 23 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 http://forums.forzamotorsport.net/blogs/turn_10s_forza_motorsport_blog/archive/2010/10/21/driving-the-dirtfish.aspx Ekipa T10 o swoich wrazeniach z jazdy po luznej nawierzchni...coraz bardziej zaczynam wierzyc ze mnie zaskocza i dadza jednak wyscigi na szutrach. Mogą być i szutry,jestem za. Mam tylko nadzieję że chłopaki z T10 wiedzą co robią. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 A ja chcę za(pipi)iście wykonane auta. Może być nawet 300-400 tylko żeby były wycyckane jak premiumy w GT5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 orion, chcesz 5 lat czekać? mi w zupełności wystarczy dobrze podrasowana FM3, pogoda, tryb dnia a przede wszystkim więcej urozmaicenia w karierze. przydałoby się dać więcej oficjalnych (bądź mniej) lig - DTM, V8, WTCC itd. nawet Kia Cee'd Cup bym nie pogardził Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 (edytowane) Panowie z T10 są w stanie to zrobić. Jestem pewien, że nad autami do Fm4 grzebią od co najmniej dwóch lat - dlatego auta do Fm3 robiła zewnętrzna firma i dlatego kokpity były średnie. Ot taka mała teoria spiskowa Chciałbym karierę na wzór tej z GT. Zawody producentów, firm itp. w Fm3 niby coś było, ale prawie niewypuklone. Chcę więcej (pipi)anego blichtru Edytowane 16 Grudnia 2010 przez orion50 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 orion50 każdy by zapewne chciał tego co ty nie ma się co jednak napalać żeby się niemiło nie rozczarować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Panowie z T10 są w stanie to zrobić. Jestem pewien, że nad autami do Fm4 grzebią od co najmniej dwóch lat - dlatego auta do Fm3 robiła zewnętrzna firma i dlatego kokpity były średnie. To nie jest kwestia dlubaniu przy samych autach lecz silniku ktory mialby to uciagnac podczas rozgrywki. Same modele fur na poziomie zblizonym do do premiumow w wiekszosci przypadkow T10 ma od dawna w FM3 (modele z garazu/showroom). Jedyna rzecz ktora sprawia ze nie wygladaja tak naturalnie jak u konkurencji to oswietlenie/odblaski (ktore jak widac na przykladzie Forda GT zostaly solidnie poprawione ). Naturalnie modele sa obcinane podczas gameplayu/powtorek ale uwazam ze to jest sluszna droga. Po co marnowac ogromne iosci polygonow na mega szczegolowe modelowanie reflektorow ktorych i tak nie dostrzezemy podczas rozgrywki gdyz kamera niegdy nie jest wystarczajaco blisko. Czyz nie lepiej to przeznaczyc na otoczenie? Gdyby wrzucili modele "high poly" na trase to moglibysmy zapomniej o wykonaniu tras w stylu Camino Viejo czy Amalfi...tym bardziej betonowych 60FPS. Co do wnetrz to jestem przekonany ze tu bedzie widoczna duza poprawa. Samo T10 przyznalo ten element w trojce byl wrzucony na ostatnia chwile....ba... przeciez na pol roku przed premiera (E3 09) nie bylo wogole oswietlenia i gra chodzila w zaledwie 30fps. W finalnej wersji czesc wnetrz byla naprawde ladna....inne z kolei byly ochydne. Bylo po prostu cholernie nierowno. Mysle ze 2 lata to wystarczajaco duzo czasu by wykonac wiekszosc na podobnym poziomie. Jesli wszystkie wnetrza beda zrobione na tym poziomie: to mi w zupelnosci wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Paskudne te wnętrza. Zero faktury materiałów. Ja chcę kozackich tekstur i kopiącego dupę oświetlenia nawet w (pipi)owym Szifcie kokpity mega dają radę Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 No Shift ma moim zdaniem ogolnie najlepsze kokpity (no i do tego kapitalnie animowane)....szkoda ze sama gra jest co najwyzej srednia Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Jeśli oni wrzucili kokpity na ostatnią chwilę, to i tak wyszło b. dobrze Niektóre wnętrza były słabe głównie za słabą oświetlenia, które dawało wrażenie strasznego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi