Skocz do zawartości

Forza Motorsport 4

Gość bigdaddy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano

Jeśli nic od ostatniego roku się nie zmieniło to łykniesz nawet za 199 zł. Tyle w 2010 kosztowały wszystkie limitki nowych gier od M$ (Alan Wake, Halo Reach, Fable 3).

Opublikowano

Różnica bardzo duża, Forza 4 wygląda bardzo dobrze. Ciężko ocenić model jazdy, ale auto zdaje się być trochę nadsterowne, fajnie pływa w zakrętach. Nowy kokpit prezentuje się genialnie no i sama trasa też nieźle wygląda. Puste trybuny, ale to wina wczesnego build'a. Jestem na tak :)

Gość Mr. Blue
Opublikowano

MaZZeo, przykro mi ale na asfalcie nie da się jeździć tak jak na szutrze. Tutaj wszystko jest zrealizowane poprawnie, samochód zachowuje się jak w rzeczywistości.

Opublikowano

Kąt animacji skręcania jest śmiesznie mały, nie widzisz? Myślałem że w Forza 4 to zmienią.

Na innych filmikach kierowca wyraznie mocniej i dynamiczniej skreca.

To jest kwestia ustawienia steering pomiedzy assisted-normal-simulation.

Opublikowano

Panowie, sorry że wkręcam Wam się trochę w rozmowę, ale znacie może jakieś polskie strony/blogi zajmujące się Forzą, bądź ogółem tematyką gier wyścigowych?

Może nie znam się, ale jakoś nie za bardzo spotkałem takowe.

Gość Mr. Blue
Opublikowano (edytowane)

Jakich? Chyba na Laguna Seca. Na takim łagodnym torze rzadko kiedy obracasz kierownice o 90*.

(Oczywiście jeśli jedziesz ładnym przejazdem mając na uwadze czas a nie popisówkę, jak w Top Gear)

Edytowane przez Mr. Blue
Opublikowano

Szkoda, ze po niemiecku. Musialem wylaczyc, bo nie wytrzymam tego szczekania.

Opublikowano

Panowie, sorry że wkręcam Wam się trochę w rozmowę, ale znacie może jakieś polskie strony/blogi zajmujące się Forzą, bądź ogółem tematyką gier wyścigowych?

Może nie znam się, ale jakoś nie za bardzo spotkałem takowe.

Nie ma nic takiego. Jak chcesz mogę taki stworzyć ;))

Opublikowano

to porównanie nurba fm4 z fm3 i gt5 świetne, podoba mi się że teraz ten tor ma stonowane kolory bo w fm3 waliło nasyceniem kolorów bardziej niż w Banjo-Kazooie, no i kokpity w 4 wyglądają kapitalnie.

Dokladnie....Nurb GP w FM3 to byla jakas kpina i cholernie odstawal od wiekszosci torow. Teraz kolorystyka przypomina Spa z Shift1...podobnie wykonanie i oswietlenie kokpitow. Mam nadzieje ze podobny lifting przejda inne "brzydale" z trojki czyli Suzuka, Motegi i Silverstone.

Zwiekszony FOV rowniez pozytywnie wplywa na sama dynamike.

Opublikowano (edytowane)

Suzuka może wyglądać jak z Counter Strike i tak będę ją kochał :) Co do Nurba to wygląda super i pewnie Północna Pętla będzie miała taką samą kolorystykę jak ma być wersja 24h :) Super. Bo ta w 3 jest nijaka. Mogliby odwzorować Nurba z takim pietyzmem jak w GT. Każda nierówność itp.

Edytowane przez orion50
Opublikowano

Muzyka w menusach jest cudowna - tak jak w poprzedniej czesci. Pewnie znowu bede sie lapal na tym, ze siedze bezczynnie w opcjach jak zahipnotyzowany.

Jezeli juz bylo to sorry.