Skocz do zawartości

Forza Motorsport 4

Gość bigdaddy

Rekomendowane odpowiedzi

Jasnosc/oswietlenie kokpitu widac mocno uzależnione od trasy, pory dnia, zachmurzenia.

Szejdj - dźwięk ogólnie wymiata, ale nie jest idealny, np GT-R brzmi lepiej w GT5 bardziej łagodnie bliżej rzeczywistemu, ale w ogolnym rozrachunku dźwięki sa duzo lepsze pozostałych

Edytowane przez peter

Czekam na analizę DF bo wygląda na to, że gra zgodnie z zapowiedziami trzyma stałe 60FPS i 0 tearingu.

Bigdaddy pisal, ze beda niemalze wszytskie trasy z 1,2,3ki +nowych poza jakimis tam, wiec jestem ciekaw ile jest lokacji, bo chcialbym porownac z trojka.

Pogralem w demko. Fajne. Naprawde fajne. Ale gry nie kupie, bo jazda na padzie to porażka

chyba graliśmy w inne demo - fizyka + waga auta jest tak genialnie oddana że jazda na padzie jest dużo łatwiejsza niż w fm3 ( którą objeździłem na krzyżaku bo na gałce nie dawałem rady)

?? O kurczę, jestem pełen podziwu dla Ciebie :) Ten krzyżak to największa porażka MS. Jakie czasy kręciłeś jeżdżąc na krzyżaku? Kompletnie sobie tego nie wyobrażam :D

Czekam na analizę DF bo wygląda na to, że gra zgodnie z zapowiedziami trzyma stałe 60FPS i 0 tearingu.

Bigdaddy pisal, ze beda niemalze wszytskie trasy z 1,2,3ki +nowych poza jakimis tam, wiec jestem ciekaw ile jest lokacji, bo chcialbym porownac z trojka.

nic nie pisałem o fm1, będą wszystkie trasy z fm2/fm3 + DLC bez NYC i Sidewinder, lokacji będzie 28 może trochę więcej, tras ok 150

po 25 recenzjach gra ma średnią 93% :blink:

http://www.metacriti...za-motorsport-4

sądziłem że za kolejny brak nocnych wyścigów gra zostanie zjechana, widać że jest na tyle dobra że i broni się bez tego. Kolejny mega killer po GOW3 w tym roku.

ps. limited i boban przegrali wojne, będzie ciekawie

Edytowane przez Daddy
Gość DonSterydo

nic nie pisałem o fm1, będą wszystkie trasy z fm2/fm3 + DLC bez NYC i Sidewinder, lokacji będzie 28 może trochę więcej, tras ok 150

po 25 recenzjach gra ma średnią 93% :blink:

http://www.metacriti...za-motorsport-4

sądziłem że za kolejny brak nocnych wyścigów gra zostanie zjechana, widać że jest na tyle dobra że i broni się bez tego. Kolejny mega killer po GOW3 w tym roku.

ps. limited i boban przegrali wojne, będzie ciekawie

Raczej recenzenci rozumieją, że nie można jednych ficzerów wrzucać kosztem jakości całej gry.

To nie jest kwestia mocy konsoli. Gdyby w Forza 2 dali te ficzery i utrzymali stałe 60FPS to w Forza 3 i 4 też by one były tylko grafika nie wyglądałaby tak dobrze jak teraz. Coś za coś, efekt zamkniętej architektury.

Edytowane przez DonSterydo

Z tych filmików jedyne, co mi się szczególnie NIE podobało to Norschleife. Nadal nie ma on zbyt wiele (poza ogólnym "kształtem") wspólnego z realnym odpowiednikiem. Otoczenie ani troche nie przypomina prawdziwego, nawierzchnia wydaje się być bardzo równa. W dodatku trasa jest duuużo szersza niż w rzeczywistości.