Skocz do zawartości

Forza Motorsport 4

Gość bigdaddy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano

Czekam na analizę DF bo wygląda na to, że gra zgodnie z zapowiedziami trzyma stałe 60FPS i 0 tearingu.

Opublikowano (edytowane)

Jasnosc/oswietlenie kokpitu widac mocno uzależnione od trasy, pory dnia, zachmurzenia.

Szejdj - dźwięk ogólnie wymiata, ale nie jest idealny, np GT-R brzmi lepiej w GT5 bardziej łagodnie bliżej rzeczywistemu, ale w ogolnym rozrachunku dźwięki sa duzo lepsze pozostałych

Edytowane przez peter
Opublikowano

W GT5 też jest bardzo dobry dźwięk, ale nie ze wszystkich kamer. Ze środka jest taki przytłumiony a zza samochodu jest dużo głośniejszy i wyraźniejszy. Szkoda, ja jeżdżę ze zderzaka to też nie jest za dobrze...

Opublikowano

Pogralem w demko. Fajne. Naprawde fajne. Ale gry nie kupie, bo jazda na padzie to porażka

chyba graliśmy w inne demo - fizyka + waga auta jest tak genialnie oddana że jazda na padzie jest dużo łatwiejsza niż w fm3 ( którą objeździłem na krzyżaku bo na gałce nie dawałem rady)

Opublikowano

Czekam na analizę DF bo wygląda na to, że gra zgodnie z zapowiedziami trzyma stałe 60FPS i 0 tearingu.

Bigdaddy pisal, ze beda niemalze wszytskie trasy z 1,2,3ki +nowych poza jakimis tam, wiec jestem ciekaw ile jest lokacji, bo chcialbym porownac z trojka.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Tras z 1 nie ma w 4. Coś źle przeczytałeś. Generalnie są trasy z FM3 + te 5 nowych lokacji.

Opublikowano

Pogralem w demko. Fajne. Naprawde fajne. Ale gry nie kupie, bo jazda na padzie to porażka

chyba graliśmy w inne demo - fizyka + waga auta jest tak genialnie oddana że jazda na padzie jest dużo łatwiejsza niż w fm3 ( którą objeździłem na krzyżaku bo na gałce nie dawałem rady)

?? O kurczę, jestem pełen podziwu dla Ciebie :) Ten krzyżak to największa porażka MS. Jakie czasy kręciłeś jeżdżąc na krzyżaku? Kompletnie sobie tego nie wyobrażam :D

Gość DonSterydo
Opublikowano

Też nie mam pojęcia jak mógł grać na krzyżaku. I już nawet nie chodzi o ten lipny na padzie od X360 tylko o jakikolwiek krzyżak :) Musi być jakimś cyborgiem :P

Opublikowano (edytowane)

Bigdaddy pisal, ze beda niemalze wszytskie trasy z 1,2,3ki +nowych poza jakimis tam, wiec jestem ciekaw ile jest lokacji, bo chcialbym porownac z trojka.

nic nie pisałem o fm1, będą wszystkie trasy z fm2/fm3 + DLC bez NYC i Sidewinder, lokacji będzie 28 może trochę więcej, tras ok 150

po 25 recenzjach gra ma średnią 93% :blink:

http://www.metacriti...za-motorsport-4

sądziłem że za kolejny brak nocnych wyścigów gra zostanie zjechana, widać że jest na tyle dobra że i broni się bez tego. Kolejny mega killer po GOW3 w tym roku.

ps. limited i boban przegrali wojne, będzie ciekawie

Edytowane przez Daddy
Opublikowano

To naprawdę szacunek dla niego :) Ja nawet nie próbowałem bo czasem jak po dashboardzie chodzę krzyżakiem to mnie krew zalewa a co dopiero w FM grać hehe. Dla mnie tylko gałka istnieje w tej grze, kierownice mam do GT ;P

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

nic nie pisałem o fm1, będą wszystkie trasy z fm2/fm3 + DLC bez NYC i Sidewinder, lokacji będzie 28 może trochę więcej, tras ok 150

po 25 recenzjach gra ma średnią 93% :blink:

http://www.metacriti...za-motorsport-4

sądziłem że za kolejny brak nocnych wyścigów gra zostanie zjechana, widać że jest na tyle dobra że i broni się bez tego. Kolejny mega killer po GOW3 w tym roku.

ps. limited i boban przegrali wojne, będzie ciekawie

Raczej recenzenci rozumieją, że nie można jednych ficzerów wrzucać kosztem jakości całej gry.

To nie jest kwestia mocy konsoli. Gdyby w Forza 2 dali te ficzery i utrzymali stałe 60FPS to w Forza 3 i 4 też by one były tylko grafika nie wyglądałaby tak dobrze jak teraz. Coś za coś, efekt zamkniętej architektury.

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano

Jak na neogafie pisali, najwidoczniej trasy nie sprzedają gry. Gdyby było inaczej to na pewno byśmy widzieli zamiast comiesięcznego DLC z autami, DLC z trasami. Gracze głosują portfelem, a my jesteśmy w mniejszości :P

Opublikowano

540 samochodów to wystarczająco duzo, już w fm3 nawet 1/3 samochodów nie sprawdziłem, tak jak pisał Dan G. gracze wybierają kilka swoich ulubionych i grają.

to prawda że będzie można kupować samochody z XBL po 1 sztuce zamiast pakietów po 10 ?

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Oceny ocenami, ale dla T10 osiągnięcie niezłe:

forza1s.jpg

forza2od.jpg

forza3d.jpg

forza4ze.jpg

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano

Z tych filmików jedyne, co mi się szczególnie NIE podobało to Norschleife. Nadal nie ma on zbyt wiele (poza ogólnym "kształtem") wspólnego z realnym odpowiednikiem. Otoczenie ani troche nie przypomina prawdziwego, nawierzchnia wydaje się być bardzo równa. W dodatku trasa jest duuużo szersza niż w rzeczywistości.

Opublikowano
na pewno będą w przyszłości trasy w DLC

imo, 28 lokacji z 150 trasami to bardzo dobry wynik ale zawsze chce się więcej ;]

Zwlaszcza, jak 23 jezdzilo sie 80 godzin w FORZA 3...

Czy trasy z DLC beda dodawane do kariery?