kubson 3 189 Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 (edytowane) mam pytanie w sumie sorry za ich prostote ale w temacie wyscigow jestem zielony. jestem na poczatku kariery amateur division , ktora zaczyna sie od hiszpani poprzez usa, japonie, anglie i niemczech w kazdych z tych panstw sa 3 rozne wyscigi wybieram jeden i juz przerzuca mnie dalej, bedzie mozliwy powrot do nich czy po prostu tak ta kariera bedzie wygladac ze czesc eventow bedzie pomijana ? a druga sprawa jestem w niemczech i mam wybrac eveny klasa E,F i D chcialbym wystartowac w D tylko ze musze zrobic upgrade samochodu jest to warte zachodu ? z tego automatycznego wyliczenia wyszlo mi ze musze zaplacic 17,000 z groszami czy wystartowac w E i zbierac pieniadze na lepsze fury ? z gory dzieki tak jak pisalem nie jestem fanem wyscigow ale fm4 zapowiada sie naprawde rewelacyjnie jak narazie jezdze na ustawieniach hard i jest jak dla mnie ok, chyba bedzie trzeba zainwestowac w season pass Edytowane 16 października 2011 przez kubson Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 Ciężko odpowiedzieć na Twoje pierwsze pytanie bo trochę czasu zajmie zanim ktoś zrobi 100% kariery, ale prawdopodobnie co jakiś czas będzie się do tych pomijanych wyścigów powracać, pamiętaj też, że rodzaj wyścigu zależy też od tego jakie masz aktualnie auto - jak zmienisz na inną klasę to i zmienią się proponowane wyścigi. A kasą to się raczej nie masz co przejmować. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 16 października 2011 Opublikowano 16 października 2011 Wszystkie wyścigi i tak są później do wybrania w tej tabelce czy jak się to zwało. Sama kariera, podobnie jak w 3, zawierać będzie pewnie niewielką część wszystkich eventów. Kasą dokładnie, nie ma co się przejmować. I tak do normalnego grania wystarczy zwykłemu graczowi nawet po jednym aucie z każdej klasy, więc pieniędzy będzie aż nadto. Przynajmniej póki nie zacznie się kupować aut do osiągnięć. Akurat 17k to jakieś grosze, poważniejsza kasa to w milionach jest. Ustawień nie ma co wybierać hard, easy czy innych, tylko samemu sobie dopasować. Myślę, że każda osoba poradzi sobie włączając tylko ABS i automat. A nawet manual bez sprzęgła nie jest trudny, bez ABS'u też się idzie nauczyć grać. Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Faktycznie przy wszystkich opcjach wylaczonych ( zostawilem sobie tylko abs i at - gram na padzie ) gra sie naprawde latwo, szczegolnie w klasach e,f,d,c,b. Przy a taka honda nsx moze juz sprawiac male problemy jezeli nie bedzie dobrze kontrolowac gazu. Mimo wszystko sprobuje sobie dzisiaj pograc na skrzyni mt Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Kupilem ta gre z wielka troska, jak bedzie wygladal tryb kariery i nie zawiodlem sie. Ta gra uzaleznia, ciagle chce sie jezdzic, pokonywac kolejne etapy, czego bardzo brakowalo w trojce. Mam nadzieje, ze po parunastu godzinach nie zmienie zdania, ale poki co - dla mnie REWELACJA !. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 (edytowane) Niby kariera nie różni się jakoś specjalnie od tej z trójki, ale oderwać się nie można . W FM3 po tylu rozegranych wyścigach co mam obecnie w FM4 nie chciało mi się już grać. Chyba duży wpływ na rajcowność kariery ma to, że większość wyścigów możemy przejechać swoimi ulubionymi samochodami... jedyne ograniczenie to zasobność wirtualnego portfela . Obecnie gram w "lidze mistrzowskiej" i poziom AI jest już całkiem zaawansowany. Początkowo wyścigi były dość łatwe, ale teraz trzeba się już pilnować i nie popełniać zbyt wielu błędów, bo potem ciężko jest dogonić czoło stawki. Cieszy też fakt, że AI nie jeździ jak po sznurku... fura jadąca za nami potrafi fajnie się wychylać i "straszyć" nas pokazując się w lusterkach . Czasem próbują tez bardzo optymistycznie wyprzedzać mocno opóźniając dohamowanie, przez co zdarza im się popełnić błąd i przestrzelić zakręt. Ogólnie jest to najlepsze AI jakie do tej pory widziałem w grach wyścigowych . Edytowane 17 października 2011 przez Michał102 Cytuj
Cr@sh 195 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Zgadzam się z przedmówcą, takiego agresywnego AI nie widziałem nawet w GRIDzie ! Ile to razy robiłem karpia kiedy na dochamowaniu wyprzedzał mnie bot, ile razy złośliwie wypychają na pobocze (gram bez cofania czasu) więc restart gwarantowany jak się na takiego przyjemniaczka trafi. 1 Cytuj
mataman 35 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 To fakt skubańce potrafią sie strasznie rozpychać. Do tego tryb "rywali" poprostu majstersztyk. Panowie dołączajcie do klubu OCFC, najlepszego klubu pod słońcem Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Potwierdzenie betonowych 60 FPS w Forza 4: http://www.eurogamer.net/videos/forza-4-racing-performance-analysis Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 A czym smigacie? Ja na razie mam Civica 5 A600. Nie potrafie nim jezdzic z wylaczona kontrola trakcji, wszystkie inne ulatwienia wylaczone (tylko skrzynie mam automatyczna, bo manual na padzie to dla mnie na razie cos niewyobrazalnie trudnego). A Forza ponownie mnie urzekla, szczegolnie te ciasne, gorskie trasy w Japoni, lub tory w Alpach - jest bajka. W sumie to nawet dobrze, ze zamiast GT5 wybralem Forze 4, mimo ze w Forze gram na padzie, a w GT moglbym grac na (slabej, ale zawsze) kierownicy. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 (edytowane) Ja się wożę Camaro, które dostałem za import save'a z Forza 3. Kolor wiśniowy, czarne fele i spoilery z przodu i z tyłu A gram na padzie, ale nie na standardowym tylko na Razer Onza TE. Ma dużo lepsze wibracje i wydaje mi się, że czuć na nim wibracje, których standardowy pad nie łapie. Rivals jest świetne, można siedzieć i siedzieć i siedzieć w tym trybie bez opamiętania Edytowane 17 października 2011 przez DonSterydo Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 (edytowane) Ja poki co gram glownie szybki wyscig i time trial. Chce posmakowac roznych fur zanim zaczne cisnac kariere No i podobnie jak w GT5, robie czasowki na torze Top Gear porownujac czasy z rzeczywistymi odpowiednikami Edit Edytowane 17 października 2011 przez Magik 2 Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Wybaczcie post pod postem ale nie mozna dac wiecej niz 3 filmikow 2 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 zrobilem tak jak polecaliscie wylaczylem wszystko procz abs i skrzynie mam automatyczna po prostu rewelka i naprawde nie mozna sie oderwac od tv, zobaczymy jak w pozniejszym etapie gry bedzie kierowac sie autami jak narazie jezdze w karierze pozniej bede przegladal eventy i tryb rivals az pluje sobie w brode ze jakis czas temu nie zdecydowalem sie na forze 3 dobrze ze teraz nie popelnilem tego bledu Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 świetne te filmik z TG ;] Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Widać na nich jak świetny jest model jazdy w FM4... uślizgi są odwzorowane bardzo dobrze Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Moze ktos mi powiedziec jak usunac fotki wgrane na www.forzamotorsport.net ? Napstrykalem sie i wywalilo mi komunikat przy wgrywaniu na strone, ze nie ma juz miejsca i trzeba cos usunac, ale nie widze takiej opcji ani w grze, ani na stronie =/ Cytuj
Kukles 8 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Dziś doszła do mnie limitka ale nie dostałem żadnego z bonusowych aut. Chodzi mi o te z preordera było ich 5. Czy te samochody będę mógł kupić w grze i mieć? Jestem nowy w tej serii. Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Sprobujcie zrobic czyste kolko SSC Ultimate Aero bez wspomagaczy...toto potrafi wykrecic baczka nawet na 5tym biegu :S Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Dzięki chłopaki za bekę na gameonly, boban totalnie zniszczony :lol: Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Dziś doszła do mnie limitka ale nie dostałem żadnego z bonusowych aut. Chodzi mi o te z preordera było ich 5. Czy te samochody będę mógł kupić w grze i mieć? Jestem nowy w tej serii. każda nowa FM4 dostaje kod na 2 trasy i chyba 10 samochodów, chyba wybrane sklepy dorzucają jeszcze dodatkowe kody Cytuj
Kukles 8 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 Dziś doszła do mnie limitka ale nie dostałem żadnego z bonusowych aut. Chodzi mi o te z preordera było ich 5. Czy te samochody będę mógł kupić w grze i mieć? Jestem nowy w tej serii. każda nowa FM4 dostaje kod na 2 trasy i chyba 10 samochodów, chyba wybrane sklepy dorzucają jeszcze dodatkowe kody Subaru Impreza WRX STI Mini Cooper Clubman Alfa Romeo Julietta Honda CR-Z EZ BMW 1 Series M Coupe Te samochody były dodawane do preorderów. Jeszcze jedno pytanie w trybie cariery. Przy każdym wyścigu są 3 możliwości do wyboru. Czy można wrócić i przejść wszystkie 3 czy niestety już nie, bo nie mogę znaleźć takiej opcji. Cytuj
peter 7 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 (edytowane) Magik - świetne te filmiki, na torze TG Forza 4 pokazuje pozaurki, szkoda ze Nurba potraktowali po macoszemu troche Edytowane 17 października 2011 przez peter Cytuj
Beck 3 Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 peter, ludzie beda jęczeć przez kilka miechów i T10 da update miejmy nadzieje Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 17 października 2011 Opublikowano 17 października 2011 (edytowane) Już widzę ten update Wolałbym paczki z nowymi trasami. Cholera przegrałem na Fujimi gonitwę z ruchem ulicznym Na tych zakrętach ten event to istna masakra Edytowane 17 października 2011 przez DonSterydo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi