Skocz do zawartości

Forza Motorsport 4

Featured Replies

Opublikowano

Czekam na analizę DF bo wygląda na to, że gra zgodnie z zapowiedziami trzyma stałe 60FPS i 0 tearingu.

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 134,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

24 minutowy wywiad z Dan'em na temat Forza 4   http://e3.gamespot.com/video/6318146/forza-motorsport-4-demonstration?hd=1   Bardzo dobra jakość. Autovista wyrywa gały z oczodołów, dobrze że można

• Gość bigdaddy
    Gość bigdaddy

Forza Motorsport 4 - Premiera jesień 2011.     http://www.youtube.com/watch?v=JA_Fc1a2DGM&fmt=22   http://www.youtube.com/watch?v=zmfD5nFhlgg

• Gość donsterydo
    Gość donsterydo

Taaa, na pewno wyglądają gorzej. Szczególnie na tle standarów z GT5   Obejrzyj sobie trailer na youtube. Showroom miażdzy mosznę, ale to tylko dodatkowy smaczek, który mnie obchodzi tyle co zeszło

Opublikowano

Jasnosc/oswietlenie kokpitu widac mocno uzależnione od trasy, pory dnia, zachmurzenia.

Szejdj - dźwięk ogólnie wymiata, ale nie jest idealny, np GT-R brzmi lepiej w GT5 bardziej łagodnie bliżej rzeczywistemu, ale w ogolnym rozrachunku dźwięki sa duzo lepsze pozostałych

Edytowane przez peter

Opublikowano

W GT5 też jest bardzo dobry dźwięk, ale nie ze wszystkich kamer. Ze środka jest taki przytłumiony a zza samochodu jest dużo głośniejszy i wyraźniejszy. Szkoda, ja jeżdżę ze zderzaka to też nie jest za dobrze...

Opublikowano

Pogralem w demko. Fajne. Naprawde fajne. Ale gry nie kupie, bo jazda na padzie to porażka

chyba graliśmy w inne demo - fizyka + waga auta jest tak genialnie oddana że jazda na padzie jest dużo łatwiejsza niż w fm3 ( którą objeździłem na krzyżaku bo na gałce nie dawałem rady)

Opublikowano

Czekam na analizę DF bo wygląda na to, że gra zgodnie z zapowiedziami trzyma stałe 60FPS i 0 tearingu.

Bigdaddy pisal, ze beda niemalze wszytskie trasy z 1,2,3ki +nowych poza jakimis tam, wiec jestem ciekaw ile jest lokacji, bo chcialbym porownac z trojka.

Opublikowano

Tras z 1 nie ma w 4. Coś źle przeczytałeś. Generalnie są trasy z FM3 + te 5 nowych lokacji.

Opublikowano

Pogralem w demko. Fajne. Naprawde fajne. Ale gry nie kupie, bo jazda na padzie to porażka

chyba graliśmy w inne demo - fizyka + waga auta jest tak genialnie oddana że jazda na padzie jest dużo łatwiejsza niż w fm3 ( którą objeździłem na krzyżaku bo na gałce nie dawałem rady)

?? O kurczę, jestem pełen podziwu dla Ciebie :) Ten krzyżak to największa porażka MS. Jakie czasy kręciłeś jeżdżąc na krzyżaku? Kompletnie sobie tego nie wyobrażam :D

Opublikowano

Też nie mam pojęcia jak mógł grać na krzyżaku. I już nawet nie chodzi o ten lipny na padzie od X360 tylko o jakikolwiek krzyżak :) Musi być jakimś cyborgiem :P

Opublikowano

Bigdaddy pisal, ze beda niemalze wszytskie trasy z 1,2,3ki +nowych poza jakimis tam, wiec jestem ciekaw ile jest lokacji, bo chcialbym porownac z trojka.

nic nie pisałem o fm1, będą wszystkie trasy z fm2/fm3 + DLC bez NYC i Sidewinder, lokacji będzie 28 może trochę więcej, tras ok 150

po 25 recenzjach gra ma średnią 93% :blink:

http://www.metacriti...za-motorsport-4

sądziłem że za kolejny brak nocnych wyścigów gra zostanie zjechana, widać że jest na tyle dobra że i broni się bez tego. Kolejny mega killer po GOW3 w tym roku.

ps. limited i boban przegrali wojne, będzie ciekawie

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

To naprawdę szacunek dla niego :) Ja nawet nie próbowałem bo czasem jak po dashboardzie chodzę krzyżakiem to mnie krew zalewa a co dopiero w FM grać hehe. Dla mnie tylko gałka istnieje w tej grze, kierownice mam do GT ;P

Opublikowano

nic nie pisałem o fm1, będą wszystkie trasy z fm2/fm3 + DLC bez NYC i Sidewinder, lokacji będzie 28 może trochę więcej, tras ok 150

po 25 recenzjach gra ma średnią 93% :blink:

http://www.metacriti...za-motorsport-4

sądziłem że za kolejny brak nocnych wyścigów gra zostanie zjechana, widać że jest na tyle dobra że i broni się bez tego. Kolejny mega killer po GOW3 w tym roku.

ps. limited i boban przegrali wojne, będzie ciekawie

Raczej recenzenci rozumieją, że nie można jednych ficzerów wrzucać kosztem jakości całej gry.

To nie jest kwestia mocy konsoli. Gdyby w Forza 2 dali te ficzery i utrzymali stałe 60FPS to w Forza 3 i 4 też by one były tylko grafika nie wyglądałaby tak dobrze jak teraz. Coś za coś, efekt zamkniętej architektury.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Tras z 1 nie ma w 4. Coś źle przeczytałeś. Generalnie są trasy z FM3 + te 5 nowych lokacji.

A szkoda, wielka szkoda, zwłaszcza braku takiej perełki jak; Rio De Janeiro Circuit. :confused:

Opublikowano

na pewno będą w przyszłości trasy w DLC

imo, 28 lokacji z 150 trasami to bardzo dobry wynik ale zawsze chce się więcej ;]

Opublikowano

Jak na neogafie pisali, najwidoczniej trasy nie sprzedają gry. Gdyby było inaczej to na pewno byśmy widzieli zamiast comiesięcznego DLC z autami, DLC z trasami. Gracze głosują portfelem, a my jesteśmy w mniejszości :P

Opublikowano

540 samochodów to wystarczająco duzo, już w fm3 nawet 1/3 samochodów nie sprawdziłem, tak jak pisał Dan G. gracze wybierają kilka swoich ulubionych i grają.

to prawda że będzie można kupować samochody z XBL po 1 sztuce zamiast pakietów po 10 ?

Opublikowano

Oceny ocenami, ale dla T10 osiągnięcie niezłe:

forza1s.jpg

forza2od.jpg

forza3d.jpg

forza4ze.jpg

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Z tych filmików jedyne, co mi się szczególnie NIE podobało to Norschleife. Nadal nie ma on zbyt wiele (poza ogólnym "kształtem") wspólnego z realnym odpowiednikiem. Otoczenie ani troche nie przypomina prawdziwego, nawierzchnia wydaje się być bardzo równa. W dodatku trasa jest duuużo szersza niż w rzeczywistości.

Opublikowano
na pewno będą w przyszłości trasy w DLC

imo, 28 lokacji z 150 trasami to bardzo dobry wynik ale zawsze chce się więcej ;]

Zwlaszcza, jak 23 jezdzilo sie 80 godzin w FORZA 3...

Czy trasy z DLC beda dodawane do kariery?