Skocz do zawartości

PlayStation Plus

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rzeczy niezwiązane z PS+ (demka itp.) nie aktywują systemu - sprawdź w Zarządzaniu kontem czy da radę aktywować to konto - jeśli nie, to na pewno znajomego konto jest już aktywne na 5 systemach.

E: Chyba że to przejściowe problemy z pracami konserwacyjnymi...

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

Jak pobiorę coś z PSS co akurat dają w danym miesiącu. I potem skończy mi się abonament to dana rzecz wygasa, nie mogę z niej korzystać. Jak ponownie wykupię PSS to znowu mogę, korzystać z niej, to wiem. Ale czy na te rzeczy też jest jakaś ważność jak na sajvy w chmurze (6 miesięcy)?

I druga sprawa, na rzeczy które akurat są zniżki, przeceny i je zakupię. To z nich mogę korzystać cały czas nawet jak mi się skończy PSS, tak?

Opublikowano

Khem - zależy. DLC do Fallouta 3 jak była promocja to są "na zawsze" moje i mogę korzystać nawet bez abonamentu. Wyjątek był - jakaś tam gra też mi działa z PSS.

Wszystko co kupisz ze zniżką także działa i jest "na zawsze" Twoje. To samo dotyczy Themów (z avkami nie wiem jak jest bo innych nie używam). Całą reszta czyli Minisy, klasyki z PSX'a i gry za free w danym miesiącu wygasają po zakończeniu abonamentu (ale jak już wspomniałem są pojedyncze wyjątki - jakaś tam gra mi nie utraciła ważności).

Przy grach nie ma "okresu ważności" na ponowne wykupienie czyli wykupisz = znowu działa.

Jak będziesz miał wykupiony abonament pamiętaj zaznaczać wszystko w danym miesiącu - nie musisz ich pobierać - ważne aby się znalazły w zakładce Dwonloads.

Opublikowano (edytowane)

Eee no to elegancko, wielkie dzięki. Myślałem, że jest ten limit czasowy jak na sajvy.

@Kyo

A pewnie, że będę pobierał/zaznaczał wszystko nawet to co mnie nie interesuje <żyd> ;p;p;p Szkoda tylko, że stare rzeczy które już się pojawiły znikają po nowym updacie.

A jeszcze jedno, gdzie można sprawdzić do kiedy ma się ważny abonament?

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

Pobrać cokolwiek co wygasa, zainstalować i wejść w informacje (pod trójkątem) - będzie data, godzina i info ile dni pozostało ;)

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze odnośnie tej całej chmury zastanawia mnie jedna rzecz. Pozrzucałem wszystkie savy jakie miałem, powiedzmy, że jutro odpalam grę "xxx" robię w niej postęp i zapisuje stan gry. I teraz ponownie muszę zrzucić tego sajva do chmury czy on automatycznie "updatuje" się i na chmurze?

Śmiać mi się chce z tej nazwy "chmura" cały czas kojarzy mi się z jaraniem ;p

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

Hmm miałem ochotę wziąć sobie abonament na 3 miechy, jednak patrząc na to, że to wszystko wygaśnie, odejdą mi trofea z wykupionych gier i w ogóle zostaną tylko avatary, to chyba jednak podziękuję i poczekam na kolejne, ciekawsze aktualki, które skłonią mnie do zainwestowania w Plusa. Nie denerwuje Was, subskrybentów PS+ ten właśnie fakt, że po upływie abonamentu wszystko Wam przepada? Dla mnie to jedyny argument przeciw.

Opublikowano (edytowane)

Odejdą Ci trofea? Trofea znikają z tego co wiem tylko z 60 min. Triali.

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

No tak, to co ugram w ramach abonamentu odpada, to co zakupie za wyjątkiem avatarów odpada.. To zdecydowanie IMO zniechęca. A Was? Może zrozumiem podejście innych posiadaczy Plusa i sam się przekonam:)

Opublikowano (edytowane)

Kolejnej rzeczy nie ogarniam.

Ograłem godzinnego triala PoP-a, nabiłem jakieś tam trofea (ale nie liczą się do głównego konta tylko widnieję na liście), zrobił mi się normalny sajv i wpis, że grałem w PoP-a. I co teraz, z tego co przeczytałem jakbym kupił fulla cyfrowo to sajvy automatycznie przechodzą tak jak trofea. A co jeżeli kupię za jakiś czas fulla ale w pudełku (oczywiście ta sama wersja językowa itd.). To znaczy sejv i trofea będą kompatybilne, będą działały z full wersją pudełkową?

A jeżeli tak to jest jakiś czas na działanie sejva i trophy co nabiłem w trialu (tak jak z sajvami w cloud)?

Jeszcze odnośnie tej całej chmury zastanawia mnie jedna rzecz. Pozrzucałem wszystkie savy jakie miałem, powiedzmy, że jutro odpalam grę "xxx" robię w niej postęp i zapisuje stan gry. I teraz ponownie muszę zrzucić tego sajva do chmury czy on automatycznie "updatuje" się i na chmurze?

Sprawdziłem to, niestety za każdym razem gdy zapiszemy stan gry na nowo to ponownie trzeba go wrzucać/aktualizować w chmurze.

Z jednej strony to zrozumiałe z drugiej uciążliwe bo trzeba cały czas pamiętać. Żeby po skończeniu gry wchodzić i zrzucać nowe sejvy ;/.

Druga sprawa, że te 150 mega to dosyć mało jest. Mi po wrzuceniu wszystkich sajvów zostało jakieś 20-30 mega wolnego miejsca. A też nie mam tych sajvów przesadnie dużo, a na przykład taki sajv od Mafii 2 waży mi 41 mb :o. Ale to wyjątek może z czasem dadzą więcej miejsca w cloud albo po prostu trzeba wrzucać te najważniejsze sajvy tylko.

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

Ja wszystkich sejwow nie zrzucalem, bo i po co? Tylko najwazniejsze.

Nie denerwuje Was, subskrybentów PS+ ten właśnie fakt, że po upływie abonamentu wszystko Wam przepada?

Ale co przepada, gierki arcade? Ile sie gra w takie gry? miesiac? Potem ich i tak nie odpalam. Po za tym nie martwie sie ze mi cos przepadnie bo licencja mi wygasa 05.2012. Takze sporo czasu zostalo, a potem bede myslal co strace.

Opublikowano

Chyba dziś wezmę na 3 miesiące...:) Czy słusznie wydedukowałem, że kupując abonament w ekipie, gdy będę chciał np zakupić coś po zniżce to będę musiał zalogować się na wspólne konto, wklepać dane MOJEJ karty kredytowej i co więcej siłą rzeczy zmuszony będę zapewnie niechcący podzielić się z innymi, którzy zauważą pobraną grę w historii pobierania o ile jej nie wykasuję stamtąd?

Opublikowano (edytowane)

Tak - musisz gry kupować na koncie PS+ jeśli chcesz zniżkę - po całej operacji kartę możesz usunąć. Na maila zostają wysłane informacje o transakcji ale nie ma szans aby odczytać numer karty.

Aha - nie da się wykasować z historii pobranych gier więc każdy z ekipy będzie miał do niej dostęp - zawsze możesz pogadać z ekipą i zrzucić się na grę na 5 osób.

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

No tak, ale już kupując jakąś grę pod kątem własnego widzimisie (Trash Panic - nikt w to nie gra a mi sie bardzo podobało:)) na którą nikt nie będzie chciał się złożyć, nie będę w jakikolwiek sposób mógł zabronić pobierania jej innym. Hmm kicha, chyba na pewno wezmę samemu;)

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj wszedłem na Us Store i z czystej ciekawości zajrzałem co tam oferują w PSS. OMG aż mnie zatkało, tam chyba w ciągu jednego miesiąca zwraca się PSS na rok...

Edytowane przez SłupekPL
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

No ja szczerze mówiąc wbrew większości jestem zadowolony z PSS ;]. Co prawda dopiero drugi miesiąc mam ale wczorajszy update był świetny, praktycznie wszystko to co chciałem dostałem (ale fart, że POP-a nie kupiłem co za syf ;p). Więc już mi się na dobrą sprawę zwróciło a jeszcze jak się załapię na betę Infamous 2 to będę w niebie ;].

No i PS Cloud - kapitalna opcja (inna sprawa, że powinna być dla wszystkich darmowa) także skończy mi się ten 3-miesięczny abonament to biorę na rok.

Opublikowano

Sonic the Hedgehog 2 na PS+ to najlepsza gra jaka Sony w tym abonamencie pode mnie wydalo. Lza sie w oku kreci, Hedgehogi 1 i 2 sie masterowalo w dziecinstwie na SMD do bladego switu. Cale dziecinstwo wraca przez ta gre przed oczy. Cos niesamowitego, taki flashback... :blush:

Sonic FTW!

Opublikowano

Ok ja dzisiaj dopiero swój abonament wykupiłem. Dużo nie powiem, ale od razu ciśnienie podnosi mi syf z betą inFamous. No żesz (pipi). Platyny w inFamous nie mam, ale co z tego? Jestem jednym z nielicznych którzy zapłacili im, a nie musieli i bez względu na wszystko powinni mieć przywileje jak m.in. ta beta. :confused: