Skocz do zawartości

PlayStation Plus

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli rozumiem ze sie roznia (US store >>>> EU store) i ze te roznice nie polegaja tylko na tym ze no w US jest o jeden dodatkowy theme lecz cos duzo lepszego/wiekszego.

Pytanie jeszcze odnosnie samego kupna.Moge kupic cokolwiek na US store polska karta?Slyszalem ze koniecznie musi to byc amerykanska :/

Opublikowano

nie wiem ile razy trzeba Ci pisac ze sie roznia i to sporo. amerykance maja wczesniej czasem jakies dema, maja czasem wczesniej pelne gry. duzo wiecej tytulow na psx i innych "(pipi)". zaloz sobie poprostu konto na usa i sam sie przekonaj

polska karta tam NIE dziala, kiedys dzialala ale to juz stare czasy. jak bardzo chcesz to mozesz gdzies kupic i uzyc zdrapki ktora ma wartosc w dolarach albo zostaje Ci zalatwic karte kredytowa "hamerykanska" :)

Opublikowano

nie wiem ile razy trzeba Ci pisac ze sie roznia i to sporo.

Ja za to nie wiem o co Tobie chodzi.W moim drugim poscie nie pytam sie po raz kolejny "czy" sie roznia tylko "czym".Co do reszty to dzieki.

Opublikowano

Mieszkajac w EU (co jest rownowazne z tym ze bd mial gry w wersji EU) to oplaca sie kupowac US PS+ i rzeczy ktore tam dostane przerzucac na konto EU?Bo z tego co obliczylem to mi wychodzi ze amerykanskie PS+ jest tansze o 50zl od europejskiego wiec sie oplaca ale jesli duzo rzeczy ma mi nie dzialac (mapy,dlc,demka,awatary,cholera wie co jeszcze) to jednak niebardzo.

Opublikowano

DLC nie będą działały z wersjami kupionymi u nas (EU), avatary są przypisane do konta więc też ich nie użyjesz na koncie EU, tylko dema i tematy pójdą. Jedynie będziesz mógł komfortowo korzystać z pełnych wersji gier wrzucanych na PS+ i dodatków do nich.

• Plusik 1
Opublikowano

Pytanko mam. Jak ustawić żeby PS3 włączyło mi się np. o 2 w nocy, zaczęło ściągać np. MAG z PSS i o 8 nad ranem wyłączyło się samo? Bo wchodzę w te opcję ale tam jest tylko jakby ustawianie na 2h (?) i nie wiem co zrobić aby akurat pobierało mi to co chcę. O ile taka opcja jest w ogóle :teehee: Bo może coś źle zrozumiałem i jest ona trochę biedniejsza, albo w ogóle nie istnieje ;)

Opublikowano

A ta funkcja nie pobiera tylko aktualizacji do ostatnio ogrywanych gier ?

No niby pobiera gry, właśnie aktualizację i jakieś tam polecane filmy. Tylko teraz nie wiem na jakiej zasadzie dobiera to pobieranie :) Losowo czy jednak użytkownik ma jakiś wpływ na to :)

Gość RejdenForce
Opublikowano

A ta funkcja nie pobiera tylko aktualizacji do ostatnio ogrywanych gier ?

No niby pobiera gry, właśnie aktualizację i jakieś tam polecane filmy. Tylko teraz nie wiem na jakiej zasadzie dobiera to pobieranie :) Losowo czy jednak użytkownik ma jakiś wpływ na to :)

Dema pobiera tylko te które sony proponuje, samemu nic nie ustawisz.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jak przywroca PSS to dostaniemy wszyscy PS+ na miesiac za darmo...to sie tyczy tez osob ktore zaloza konto np dzis czy tylko osob ktore zalozyly konta przed awaria?

Edytowane przez Neo3016
Opublikowano

A ja jestem ciekaw czy beda dostepne jeszcze darmowe gry z PS+ z kwietnia jak wlacza teraz store. Nie zdazylem zassac np paina i sie wkurze jak teraz po wlaczeniu juz go nie bedzie ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzialem ze jest oferta na PS+ gdzie za zakup na rok dostaje sie 3 miechy gratis czyli w sumie 15 miesiecy za ta sama cene.Jesli wykupie PS+ i dopiero pozniej wlacze "welcome back" to dostane +2 czy +1 miesiac dodatkowo?

Opublikowano

@up z tego co pisali na jakiejś stronce, to "darmowi plusowicze" będą mieli dostęp tylko do tego contentu co jest teraz dostępny

2 pytanka:

1) czy gry z PS+ i z Welcome Back działają jak "składkowe", czyli można pobrać je na 5 konsol z 1 konta?

2) czy mając 2 konta PSN PL można na drugim włączyć tego darmowego plusa za miesiąc i tym samym np. mieć Burnouta przez 60 dni?

Opublikowano

2) czy mając 2 konta PSN PL można na drugim włączyć tego darmowego plusa za miesiąc i tym samym np. mieć Burnouta przez 60 dni?

Ściągnięta gra jest powiązana z kontem, więc jeśli na jednym koncie wygaśnie subskrypcja to musisz pobrać tą samą grę jeszcze raz na innym koncie.

Opublikowano (edytowane)

Ja z takim pytaniem: jak to jest z Add-On'sami? Są ważne w okresie abonamentu PS+ czy są "na zawsze" moje pytam bo te do Fallouta 3 były "na zawsze" i było to w opisie)?

Tak się składa że mam z konta kanadyjskiego Magic Orbz (i Cuboid) i widzę w PS+ pełno dodatków do tych gier min. po dwa których nie miałem. Z góry dzięki za info.

P.S. W opisie nic nie ma że są/nie są na zawsze tylko jest podane że są za free dla abonenta PS+. Ktoś wie jak to jest?

Edytowane przez Kyo