Skocz do zawartości

PlayStation Plus

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj po resecie konsoli. Wchodzisz do Gry > Playstation Plus i sprawdzasz czy jesteś. Jeśli nie, wracasz do głównego menu i wybierasz "wyświetl pliki do pobrania", wybierasz cos z Plusa, dajesz by ściągało, następnie anulujesz z poziomu Store, i sprawdzasz czy załapało Plusa :)

Na FB Sony Polska mi odpisało, by zgłaszać problemy do Centrum Pomocy Serwisowej, i wtedy będą imiennie rejestrowane i wtedy ponoć szybciej pójdzie :P

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Po Polsku Mendrek - dzwonić na infolinię 801 230 000 i zgłaszać - poproszą o adres email, do weryfikacji nazwę konta (PSN Id) i datę urodzenia - dostaniecie numer zgłoszenia (zapisać!) i w ciągu kilku najbliższych dni postarają się to Wam naprawić. Jak by problem nadal występował macie ponownie dzwonić i podać już tylko nr. zgłoszenia.

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

Ok u mnie też zadziałało, dzięki Mendrek choć trochę zamieszałeś :)

Po prostu wszedłem na PSS i przejrzałem listę co już kiedyś z plusa ściągałem, znów ściągnąłem i zainstalowałem(by nie tracić nerwów to szukajcie coś małego), ponownie wszedłem w PSS i wszystko jest cacy.

Opublikowano (edytowane)

Działa wam jak wyłączycie i włączycie konsolę? Ja po każdym restarcie muszę coś pobrać z listy żeby mi P+ zaskoczył ;/

E: dzięki @marekjw2523 - zgłosiłem do Sony

Ja dodatkowo pobrałem Darksiders i AC2 które przegapiłem - co prawda nie wiem po cholerę mi one bo w obu już od dawna mam platynę.

Edytowane przez Kyo
Opublikowano (edytowane)

Ok u mnie też zadziałało, dzięki Mendrek choć trochę zamieszałeś :)

Po prostu wszedłem na PSS i przejrzałem listę co już kiedyś z plusa ściągałem, znów ściągnąłem i zainstalowałem(by nie tracić nerwów to szukajcie coś małego), ponownie wszedłem w PSS i wszystko jest cacy.

dokładnie ja sciagnolem sobie jakies theme :)

Ps:Ciekawe czy Sony jak upora się z problemem to zabierze nam te gry :)

Edytowane przez tomci23
Opublikowano

Działa wam jak wyłączycie i włączycie konsolę? Ja po każdym restarcie muszę coś pobrać z listy żeby mi P+ zaskoczył ;/

Specjalnie sprawdziłem, i u mnie ten problem nie występuję. Współczuję

Co jeszcze udało wam się ściągnąć co przegapiliście ?

Opublikowano

Myślę, żeby z kumplem zaatakować plusa na rok. To jak to jest z tymi grami - zassam te co za free i przez rok będe mógł ich używać? Nawet jak już wymienią grę na inną i mam jązassaną to mogę dalej ciorać dopóki mam plusa? Pozdrawiam

• Minusik 1
Opublikowano

Tak, będzie on po prostu na liście plików do ściągania. Jak przestaniesz płacić to z listy zniknie, ale gdy nawet po przerwie znowu wykupisz plusa, to na nowo się pojawi.

Dlatego np. Ci którzy skorzystali z paczki Welcome Back i aktywowali sobie wtedy też konto z Plusa, mogą sobie te gry które były w tym darmowym miesiącu ściągnąć (Burnout Paradise, MTG: DotP, Streets of Rage 2).

Opublikowano

Y, było ale w USA.

Swoją drogą szkoda że już nie ma podpowiedzi, a tu jeszcze z tydzień poczekamy na wieści o nowej grze miesiąca :( Btw. mam nadzieję że dadzą ją 31, a nie trzeba będzie czekać do pierwszej środy listopada, czyli tydzień później.

Chciałbym aby dali Hard Corps: Uprising, chyba było nawet w USA, tylko to raczej w rotacji tych pozostałych gier.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie zanim zrzucę się na Plusa z kumplem. Rozumiem, że jak kupię go z kumplem na spółę z naszego konta do zakupów to będę mógł grać w te gry z Plusa za free tylko na tym koncie? Czy na głównym koncie też będe mógł grać w te gry do końca abonamentu plusa (system to zapamiętuje czy jak?)? Ważne pytanie bo tak to nie pogramy razem w Borderlandsa jak będziemy go mieć na wspólnym koncie. Pozdrawiam