Opublikowano 25 lutego 201312 l W komentarzach na blogu potwierdzili że nie będzie zniżki na ME1 ani na żadne dlc, za to będzie zniżka na ME2 i ME3 dla wszystkich. Będą też zniżki na niektóre paczki do DoA.
Opublikowano 25 lutego 201312 l Mam dziwny problem. Mam do 4 marca Plusa. Chcę sobie dokupić na kolejne 4 miesiące. Kupuje przez pss, potwierdzam zakup i wyskakuje : " wystąpił błąd" i tak było tydzień temu jak i dziś. Ktoś już miał coś takiego ? Edytowane 25 lutego 201312 l przez balon1984
Opublikowano 25 lutego 201312 l Miałem błąd, więc zapłaciłem drugi raz. Jak się okazało pieniądze zeszły mi z karty dwa razy. Zadzwoniłem na infolinie, żeby mi oddali hajs i oddali, ale tych dodatkowych 90 dni jak na razie nie cofnęli, więc mi się podobają takie przeprosiny. Sprzedają 4 miesiące plusa? Może stąd ten błąd?
Opublikowano 26 lutego 201312 l Sorki za banalne pytanie ale nie mam siły czytać 78 stron. Moje główne konto jest zarajestrowane na Irlandię i na nim tylko gram = mam tam wszystkie save'y i trofea. Mam też konta Polskie i USA i JAP. Jako że parę lat temu wróciłem do Ojczyzny to siłą rzeczy gry z PSN kupuję w polskim PSN i są one bez problemu widoczne i dostępne na moim głównym Irlandzkim. Jeżeli wykupię PSN PLUS na Polskim sklepie to czy ściągnięte z niego za darmo (oraz kupione ze zniżką) gry będą również dostępne na moim głównym Irlandzkim koncie ??? Z góry dzięki za odpowiedź
Opublikowano 26 lutego 201312 l Sorki za banalne pytanie ale nie mam siły czytać 78 stron. Moje główne konto jest zarajestrowane na Irlandię i na nim tylko gram = mam tam wszystkie save'y i trofea. Mam też konta Polskie i USA i JAP. Jako że parę lat temu wróciłem do Ojczyzny to siłą rzeczy gry z PSN kupuję w polskim PSN i są one bez problemu widoczne i dostępne na moim głównym Irlandzkim. Jeżeli wykupię PSN PLUS na Polskim sklepie to czy ściągnięte z niego za darmo (oraz kupione ze zniżką) gry będą również dostępne na moim głównym Irlandzkim koncie ??? Z góry dzięki za odpowiedź oczywiście będą dostępne, bez problemu możesz w nie grac z którego konta ci sie podoba. stracisz prawa do nich (tylko do darmowych), po upływie terminu PS+, badz, kiedy skasujesz konto z którego pobrałem gre, bo to one daje ci prawo do grania w nia. gry z Irlandziego PS Store nie maja nic wspolnego z Polskim PS Store. Edytowane 26 lutego 201312 l przez MEVEK
Opublikowano 26 lutego 201312 l Wielki dzięki Czyli kupuje polskie PSN Plus i gram na każdym innym koncie na tej konsoli
Opublikowano 26 lutego 201312 l Nigdy nie miałem plusa i chciałem skorzystać z 30 dniowego kodu, ale jest tam napisane, że automatycznie subskrybcja się przedłuża i trzeba wpisać swoją kartę kredytową lub debetową. Zanim to zrobię czy możecie mi powiedzieć, gdzie można wyłączyć opcję przedłużenia automatycznego? I czy trzeba ją wyłączyć pod koniec tych 30 dni czy mogę od razu ( nie wiem czy po prostu plus nie przestanie działać po tym wyłączeniu ) Z góry dzięki za odpowiedź
Opublikowano 26 lutego 201312 l W XMB musisz wejść z zarządzanie kontem, tam odszukać historię transakcji, gdzie masz aktywowane usługi. Wybierasz Playstation Plus, gdzie masz datę rozpoczęcia i wygaśnięcia, i tam możesz odznaczyć automatyczne przedłużenie. Możesz to zrobić w każdej chwili, niemniej jeśli minie czas wygaśnięcia, a nie odznaczysz - konsola z konta pobierze kasę za następny okres abonamentowy (bodajże za 3 miesiące).
Opublikowano 26 lutego 201312 l Równie dobrze możesz usunąć dane karty z konta i też nie przedłuży (chyba że będziesz miał kase w portfelu).
Opublikowano 27 lutego 201312 l Mały bonus dla Plusowiczów: Pierwszy God of War od dzisiaj przez dwa tygodnie dostępny do ściągnięcia za darmo. http://blog.eu.playstation.com/2013/02/27/ps-plus-exclusive-download-god-of-war-hd-for-free-today/
Opublikowano 27 lutego 201312 l nie wiem, czy to nie aby, za wcześnie na taka pogawędkę, ale jestem ciekaw(nawet bardzo), jak to będzie z tym PS+, gdy nadejdzie next generacja... bo raz, ze jest jeden wspólny Plus, zarówno dla Vity, jak i PS3, wiec gdy nadejdzie PS4, jego cena może, albo na pewno ulegnie zmianie, równie dobrze mógłby potanieć i podzielić sie na platformy(Vita, PS3, PS4), co osobiście by mnie cieszyło, bo w chwili obecnej nie posiadam Vity, a i nic na to nie wskazuje, ze będę, tak wiec nie chce płacić, za coś czego nie posiadam. aktualnie jeszcze mi to nie przeszkadza, ale z biegiem czasu, jeżeli nastąpi nasilenie sie gier na Vite w PS+ to juz bardziej. Edytowane 27 lutego 201312 l przez MEVEK
Opublikowano 27 lutego 201312 l Chyba wszyscy mają nadzieję na Plusa w takiej formie jak na PS3 teraz. Wiadomo na początku mniejsze rzeczy, ale później już tak jak jest na PS3. Jeszcze tylko darmowy online i niech nawet blokują te gry, mam to gdzieś, najwyżej będę kupował jak stanieje ( co i tak większość robi już teraz jak są używki ). Jak na PS Meeting zobaczyłem logo Plusa, to od razu się jakoś fajniej zrobiło. Edytowane 27 lutego 201312 l przez aphromo
Opublikowano 28 lutego 201312 l nie wiem, czy to nie aby, za wcześnie na taka pogawędkę, ale jestem ciekaw(nawet bardzo), jak to będzie z tym PS+, gdy nadejdzie next generacja... bo raz, ze jest jeden wspólny Plus, zarówno dla Vity, jak i PS3, wiec gdy nadejdzie PS4, jego cena może, albo na pewno ulegnie zmianie, równie dobrze mógłby potanieć i podzielić sie na platformy(Vita, PS3, PS4), co osobiście by mnie cieszyło, bo w chwili obecnej nie posiadam Vity, a i nic na to nie wskazuje, ze będę, tak wiec nie chce płacić, za coś czego nie posiadam. aktualnie jeszcze mi to nie przeszkadza, ale z biegiem czasu, jeżeli nastąpi nasilenie sie gier na Vite w PS+ to juz bardziej. Tylko, że nikt nie dopłaca do PS Plusa na Vitę... A ja wolałbym jednego Plusa dla wszystkich platform. Może i nie kupię PS4 na premierę, ale podobnie jak to ma miejsce teraz z Vitą - gry sie odkładają. A swoją drogą to PS Plus ostatnio skojarzył mi się z... CD-Action. Podobnie jak i w tamtym przypadku fajny był moment oczekiwania i ujawnienia pełnych wersji dołączanych do następnego numeru. Cena podobna, a gry jakby "nieco" lepsze. Edytowane 28 lutego 201312 l przez dawdi17
Opublikowano 28 lutego 201312 l nie wiem, czy to nie aby, za wcześnie na taka pogawędkę, ale jestem ciekaw(nawet bardzo), jak to będzie z tym PS+, gdy nadejdzie next generacja... bo raz, ze jest jeden wspólny Plus, zarówno dla Vity, jak i PS3, wiec gdy nadejdzie PS4, jego cena może, albo na pewno ulegnie zmianie, równie dobrze mógłby potanieć i podzielić sie na platformy(Vita, PS3, PS4), co osobiście by mnie cieszyło, bo w chwili obecnej nie posiadam Vity, a i nic na to nie wskazuje, ze będę, tak wiec nie chce płacić, za coś czego nie posiadam. aktualnie jeszcze mi to nie przeszkadza, ale z biegiem czasu, jeżeli nastąpi nasilenie sie gier na Vite w PS+ to juz bardziej. Tylko, że nikt nie dopłaca do PS Plusa na Vitę... A ja wolałbym jednego Plusa dla wszystkich platform. Może i nie kupię PS4 na premierę, ale podobnie jak to ma miejsce teraz z Vitą - gry sie odkładają. A swoją drogą to PS Plus ostatnio skojarzył mi się z... CD-Action. Podobnie jak i w tamtym przypadku fajny był moment oczekiwania i ujawnienia pełnych wersji dołączanych do następnego numeru. Cena podobna, a gry jakby "nieco" lepsze. spoko - ale dwie gierce na pleya zamiast jednej to sorry, ale robi różnice. spoko 2 - owszem - gry na Vite możesz pobrać na czarnulkę, bądź tylko zacząć pobierać, a następnie anulować, by zapisały sie one w historii pobranych(bez posiadania Vity), ale wątpię bys mógł to robić odnośnie gier PS4, bez posiadania owej platform. to tak, jak pobrać gre z PS3 na PSP - awykonalne Edytowane 28 lutego 201312 l przez MEVEK
Opublikowano 1 marca 201312 l Przecież grę możesz już "zaklepać" do downloadu w przeglądarce na kompie... Wątpię by pominęli tą opcję jeśli chodzi o PS4
Opublikowano 1 marca 201312 l Przecież grę możesz już "zaklepać" do downloadu w przeglądarce na kompie... Wątpię by pominęli tą opcję jeśli chodzi o PS4 o tym nie wiedziałem, ups..
Opublikowano 1 marca 201312 l Jak duzo osob, malo wie o plusie. jeszcze byl gosc ktory myslal ze starych gier nie moze pobrac ponownie i trzymal na dysku...ciekawe ile takoch osob dysk wymienia na wiekszy. przydalby sie u gory na postami, jakis monit z szybkim faq dot. plusa.
Opublikowano 1 marca 201312 l Jak duzo osob, malo wie o plusie. jeszcze byl gosc ktory myslal ze starych gier nie moze pobrac ponownie i trzymal na dysku...ciekawe ile takoch osob dysk wymienia na wiekszy. przydalby sie u gory na postami, jakis monit z szybkim faq dot. plusa. np taki http://www.psxextreme.info/topic/100791-playstation-plus-faq-pierwszy-post/ ? A to, że co chwilę zdarzają się "noobowskie" pytania zwiazane z tą usługą dowodzi tylko jej coraz większej popularności. Jeszcze parę miesięcy i częstotliwość padania podobnych pytań nieco osłabnie, bo kto będzie chciał to już raczej plusa będzie miał Co mnie cieszy, bo w związku z "dziecęcecą naiwnościa" wytworzoną przez Sony podczas trwania "ps plus 2.0" liczę, że w związku z dużą ilością użytkowników i stale powiększającą się bazę cena nadal będzie na podobnym poziomie. Edytowane 1 marca 201312 l przez dawdi17
Opublikowano 1 marca 201312 l A ja sądzę, że plus zostanie zmodyfikowany na potrzeby płatnego online'u; w ten sposób zdecydowana większość społeczności będzie chciała mieć plusa, a nie będzie poczucia, że muszę mieć plusa, żeby pograć online. Nie mieści mi się w głowie, że mogłyby istnieć 2 abonamenty: jeden za Plusa, a drugi za online. Takie rozwiązani sprawiłoby, że gracz wiedziałbym za co płaci. Wtedy nawet 300zł w skali roku nie bolałoby tak bardzo.
Opublikowano 1 marca 201312 l Jak duzo osob, malo wie o plusie. jeszcze byl gosc ktory myslal ze starych gier nie moze pobrac ponownie i trzymal na dysku...ciekawe ile takoch osob dysk wymienia na wiekszy. przydalby sie u gory na postami, jakis monit z szybkim faq dot. plusa. akurat przeglądanie sklepu z platformy PC weszło od niedawna, wiec moja niewiedza jest uzasadniona tez miale o tym wspomnieć pepe, ale wypadło mi... tak jak i emulowanie gier z PS1, PS2 i PS3 na PS4.