Mendrek 571 Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 Powiedzcie mi o co kurna chodzi? Miałem ponad 50 zł na koncie, wziąłem wszystkie gry z oferty plusa na ten miech + zaległe Jet set radio i jeszcze jedną grę, wszystkie dokładnie patrzyłem czy są za darmo, a następnie patrzę na moje konto i 0zł... Kogo i gdzie mam opie.rdolić za to? Dzwoń do polskiego Centrum Obsługi Klienta Playstation. Na mailu powinieneś mieć transakcję, a także w jej liście. Jeśli jest tam gra z Plusa, w momencie gdy była już w ofercie Plusa i Ty masz abonament, to myślę że zwrócą Ci kasę i aktywują grę osobno za darmo. Tak robili jak był ten glitch w Batman: AC, gdzie pisało za darmo, a przy potwierdzaniu transakcji pisało normalną kwotę (a ludzie mogli nie zauważyć i kupowali grę którą powinni byli mieć w abonamencie). Numer tu: 0 801 230 000 1 Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 A więc tak:1) Dziękuje Mendrek za pomoc 2) Gdyby ktoś miał ten sam problem - jak mi powiedziała sympatyczna pani ze słuchawki jest błąd w usłudze PSN i po wzięciu portfela nie wyświetla nam się kasa tylko 0,00zł gdy tak naprawdę ją mamy. Żeby ją sprawdzić dodajemy do koszyka jakąkolwiek grę którą można kupić i wtedy nam się pojawi aktualny bilans konta. Błąd, który naprawiają i jakby ktoś miał problemy z tym związane niech się nie martwi. Cytuj
Emet 1 087 Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 (edytowane) @ Emtebe & Olsen Aaaa... to nie wiedziałem.. jakoś nie zwróciłem wcześniej uwagi W takim razie nie wiem o co chodzi w tym wypadku z tym "na wyłączność"... ale i tak wydaje mi się, że nie będzie to działać bez plusa. e: Zainstalowałem i sprawdziłem - jest termin ważności dla SD, pokrywający się z końcem PS+ Edytowane 7 lutego 2013 przez Emet Cytuj
vip77 237 Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 (edytowane) nie ma bata zeby cos z plusa dzialalo bez plusa (po skonczeniu abonamentu) E: mam na mysli darmowe gierki bez jakis tam awatarow itp. Edytowane 7 lutego 2013 przez vip77 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 lutego 2013 Opublikowano 7 lutego 2013 Ej panowie nigdy tak nie było że pobieramy grę w ramach "plusa" i działa nam w nieskończoność. Ten napis "exclusive" to tylko zachęta, żeby ludzie nie mający plusa w końcu się skusili. Gdyby dali tego SD za 20 złoty dla plusowiczów i za 99zł dla zwykłych userów, to ten SD by Ci działał nawet po upływie abonamentu. Każda zakupiona gra w zniżce plusowej, będzie działać wiecznie, ale nie te comiesięczne tytuły które pobieramy za free. Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 8 lutego 2013 Opublikowano 8 lutego 2013 Jak nie było, jak było? Pyknij trójkątem na grach z plusa i zobacz w 'informacje', że nie każda ma licznik odliczający czas do końca ważności. A jak licznika nie ma to gra i po zakończeniu abonamentu będzie działać. Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 8 lutego 2013 Opublikowano 8 lutego 2013 Licznik się nie pokazuje jak gra ma trial + unlock key. Po upływie abonamentu normalnie przestanie działać. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 14 lutego 2013 Opublikowano 14 lutego 2013 http://blog.eu.playstation.com/2013/02/14/playstation-plus-what-sort-of-content-do-you-want/ Ankieta dotycząca tego, jaki content miałby się znaleźć w przyszłości w usłudze Playstation Plus. Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 14 lutego 2013 Opublikowano 14 lutego 2013 (edytowane) Głosujmy na RPG, plosie Ja wiem, że nikt tego Ni no Kuni nie obiecuje ale taka Dragons Dogma też mogłaby się przecież w ofercie znaleźć. tak sobie myślę... co z PS+ po premierze PS4? Co z ludźmi, którzy wykupili PS+ na kilka lat? Edytowane 14 lutego 2013 przez TakeshiX Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 14 lutego 2013 Opublikowano 14 lutego 2013 Dalej beda miec, tyle, ze na PS4. Z innej banki, nie wydaje mi sie, zeby na PS4 bedzie mozna miec wiecej niz jedno aktywne konto (podobnie jak na Vicie), wiec kupowanie na spolke mija sie troche z celem (chyba ze chce sie przejsc i odsprzedac albo w ogole przejsc i zapomniec). Cytuj
Olsen 60 Opublikowano 14 lutego 2013 Opublikowano 14 lutego 2013 Nie wydaje mi sie to rozsądnym rozwiązaniem. Wielu z nas ma rodzeństwo czy tez dzieli konsole z innymi graczami. Ograniczenie ilości kont na 1 konsoli byłoby swoistym strzałem w stopę. A przecież wielu kocha dźwięk wpadającego trofika. Mam nadzieję że bedzie tak jak jest. Aby tylko Sony nie robilo nam na złość a robili coś dla nas. Plusa mam do kwietnia '14 roku , I do tego czasu nie planuje zakupu Ps4. Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 20 lutego 2013 Opublikowano 20 lutego 2013 Jak mam Plusa wykupionego do 4 marca, a powiedzmy odnowię 20 marca subskrycjè, to rozumiem, że gry z plusa, które mam na dysku na ps3 czy vice odpalą się, czy trzeba będzie wszystko znowu ściągnąć z listy pobierania i zainstalować na nowo ? Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 (edytowane) Rozpiska na marzec: 6.03 - Mass Effect 3 (gra miesiąca), Dead or Alive 5, Joe Danger 2 13.03 - Metal Gear Solid HD Collection (Vita) 20.03 - Puddle (Vita) http://blog.eu.playstation.com/2013/02/22/playstation-plus-your-march-update/ Edytowane 22 lutego 2013 przez SzczurekPB Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Szkoda, że MGS nie na PS3, może w końcu zrozumiałbym fenomen tej serii. Cytuj
darkknight 54 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Ale szok , wlasnie mialem kupic DOA5.Super, do tego MGS. Cytuj
TylerDurden 2 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Tego się nie rozumie, to się czuje Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 masakra co za genialna rozpiska !!!!!! w nic nie grałem, a MGS HD chciałem kupić na moją Vitę. Jak dla mnie top3 najlepszych aktualizacji w historii plusa Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 O kolejna bijatyka. Widać że Tekken i SF zebrały swoje żniwo, skoro szukają graczy ME 3. Cóż, może się przekonam do tej serii. Joe Danger 2 - niedoceniona bardzo. Zazdroszczę Vitowcom MGS HD Puddle hmm... Co to? Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Puddle to logiczna całkiem dobra gierka - czy to jest cross buy? Chyba nie bo bym na ps3 pograł. Zajefajnie, że Doa 5. massa wymęczyłem na 360 już. Joe Danger 2 superro!!! Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 (edytowane) wybor zamiast komorki vity w abonamencie w play - strzal w 10....za 180zł mam Vitę, a na niej juz do ogrania min. uncharted golden abyss, gravity rush, lumines, mutant space blobs, wipeout 2048, mortal kombat, a zaraz dojdzie mgs2 hd i mgs3 hd. Do tego inne mniejsze gierki. Kupilem stardust delta z promocji za 14zł i mam finala9(18zł mnie kosztowal) z jakiegos dawnej promocji....no ogien z dupy Edytowane 22 lutego 2013 przez Ficuś Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Śmieszna sytuacja, bo wczoraj patrzyłem DOA na allegro i miałem dziś brać, a tutaj taka niespodzianka. ME3 mnie nie grzeje, nie grałem w żadną część, a od "trójki" nie zacznę niestety. Zazdroszczę kolekcji MGS, ale i tak, to co wyjdzie na grubasa jest fantastyczne. Wreszcie nie żałuje, że mam abonament. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 kto nie grał w ME niech nadrabia,.. mnie szwagier namawiał od premiery pierwszej częsci i dopiero w lipcu ub.r. się skusiłem; teraz planowałem na ps3 kupić trylogię, ale ME3 w plusie i do tego rabat na ME1 i ME2 chyba rozwiązują moje problemy do tego DOA5 - kumpel ostatnio mnie namawial na zakup... ufff... bajeczny zestaw <podjarany_jak_pedofil_w_przedszkolu> Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 wybor zamiast komorki vity w abonamencie w play - strzal w 10....za 180zł mam Vitę, a na niej juz do ogrania min. uncharted golden abyss, gravity rush, lumines, mutant space blobs, wipeout 2048, mortal kombat, a zaraz dojdzie mgs2 hd i mgs3 hd. Do tego inne mniejsze gierki. Kupilem stardust delta z promocji za 14zł i mam finala9(18zł mnie kosztowal) z jakiegos dawnej promocji....no ogien z dupy Dokladnie. Kolekcja majac Plusa rosnie, a do premiery PS4 chce juz miec Vite. Moze tez przedluzajac umowe wezme Vite. Bo do tego dochodzi Sly TiT, choc obawiam sie, ze przy tak slabej sprzedazy gra trafi do PS+ Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 DOA5 cieszy bardzo, tez mialem brac niedawno. A nie rozumiem ludzi, ktorzy beda sie przekonywali do serii zaczynajac od trzeciej czesci i nie znajac wydarzen z poprzednich odslon. I spytam przy okazji - przy kazdej aktualizacji oferty plusa dodaje sobie te gry w kolejke pobierania, tak aby byly w 'download list'. Sciagnalem wczoraj RE5 (wyszukujac je w 'download list') i okazalo sie, ze nie mam dostepu do pelnej wersji, tylko do tego ograniczonego czasowo triala (przy ikonie gry w XMB mam ten zolty wskaznik ukazujacy 'zuzycie gry'). To samo z RDRem. Ktos tak mial? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi