Skocz do zawartości

Twisted Metal

Featured Replies

• Odpowiedzi 149
  • Wyświetleń 21 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Nie interesuje mnie ta gierka, ale czytajac wasze wypowiedzi ciesze sie, ze TM daje rade - przekonalo mnie to, ze Jaffe jednak umie jeszcze robic gry, bo od wielu lat tylko pierdzielil od rzeczy

• Do ludzi narzekających, co oczekiwaliście od TM? : D Co do online, to tak jak pisałem wcześniej, nie mam żadnych problemów.

• Dla mnie to też must have. Biore w dniu premiery i mam wielką nadzieję, że gra będzie równie dobra co TM2 i Black...Że wciągnie mnie znów tak samo.

Opublikowano

Pierwsze recki potwierdziły za(pipi)istość tego tytułu - gamespot 8, ign 9, game informer 8.5, game trailers 8.1 :devil:

Opublikowano

IGN - 90/100

Tak jak poprzedniczka sprzed ponad 15 lat, Twisted Metal uwypukla ekscentryczny rodzaj akcji, który trafia prosto w gusta mas. Zawiera przyjemną, a zarazem wymagającą kampanię dla pojedynczego gracza i niesamowity multiplayer, dostępny zarówno w sieci jak i w trybie off-line. Gra zawodzi jedynie w kwestii opowiadania historii, a niekiedy także upartego systemu celowania.

EGM - 85/100

Pomimo moich narzekań muszę przyznać, że zakochałem się w tej grze. Naprawdę wolałbym, żeby zrezygnowano z większości znaczących zmian w zakresie narracji, ale z perspektywy samej rozgrywki to bezsprzecznie mój ulubiony Twisted Metal. Projekty poziomów są najlepsze w historii serii, a multiplayer zapewnia dziesiątki godzin zabawy wszystkim, którzy zdecydują się poświęcić mu czas.

GameTrailers - 81/100

Jak stary muscle car, na krawędziach może jest nieco chropowaty, ale gdy tylko silnik się nagrzeje, możesz z niego wycisnąć całkiem sporo. Im więcej zainwestujesz, tym więcej od niego otrzymasz. Gra oferuje poczucie spełnienia w sianiu chaosu, niezależnie od tego czy grasz po sieci, czy w domu ze znajomymi.

GameSpot - 80/100

Twisted Metal to tocząca się z szybkością światła walka pojazdów, destrukcja na szeroką skalę oraz radosna, tętniąca zabawa.

Machinima - 80/100

Jeśli szukacie gry, która zassie was wciągającą narracją i głęboką, strategiczną rozgrywką, rozejrzyjcie się w poszukiwaniu czegoś innego. Jeśli jednak jesteście fanami głupiej, głośnej i uzależniającej zabawy, moglibyście wybrać dużo gorzej niż Twisted Metal

.

Cheat Code Central - 76/100

Koniec końców walki pojazdów zapewniają sporo zabawy. W odróżnieniu od wszystkich kartowych gier wyścigowych, które mieliśmy okazję zobaczyć na przestrzeni ostatnich lat, w Twisted Metal chodzi po prostu o wysadzanie przeciwników, a to całkiem przyjemne hobby.

Destructoid - 70/100

To smutne, że kampania jest tak marna, choć jej przerywniki filmowe i stylowa, pełna zwrotów fabuła są fantastyczne.

G4 TV - 60/100

Rozgrywka i fizyka wyglądają tak, jakby były żywcem wzięte z produkcji na PSOne, tymczasem gatunek przebył od tamtego czasu długą drogę. Gra w trybie dla pojedynczego użytkownika jet słaba, multiplayer jest głównie zabawny i kreatywny. To rozczarowujące, że gra po tak długim oczekiwaniu nie ewoluowała bardziej, ale fani oryginału zapewne będą zadowoleni z tego powrotu do przeszłości.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

czyli dokładnie to co oczekiwałem : miodny i wymagający multiplayer :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam grę wszystkim. To stary, dobry Twisted Metal. Co prawda, nie odczuwam już tego, co kiedyś, ale to przez to, że gdy zagrywałem się w Twisted Metal 2 byłem młodym szczylem. Wspomnienia nie wrócą.

Projekty plansz są świetne, jest mnóstwo sekretów, tajnych przejść - np. można rozwalić wieżowiec, który się wali i ujawnia tajne przejście. Szkoda, że tryb onlnie jeszcze nie działa - prócz trybu Atomówka (z nowości) jest jeszcze tryb, w którym wygrywa ten, który ostatni przeżyje - ilość fragów się nie liczy. Będzie trzeba się chować. Jest też drużynowy deathmatch. Gra w sinlgu nie oferuje niczego specjalnego, rozczarowało mnie nowe podejście do kampanii - w sumie są historie 4 postaci, szefów gangów (Mr Grimm, Sweet Tooth). Nie ma tak, że każdy pojazd steruje inna postać. I to dla mnie minus. Ale same filmiki wymiatają.

Opublikowano

Super giera, ******** hejterow, Jaffe pokazal kto rzadzi

Opublikowano

Tryb online w tej grze jest niesamowity. Czysty miód wylewający się z ekranu. Powiadam Wam. W europejskiej wersji dziś już powstał jeden pokój.

Opublikowano

Mam pytania do osób posiadających pełną wersję:

1. Macie wersję europejską, czy USA?

2. Jeśli wersja EU, to czy jest dodawany Twited Metal: Black? W Amazon.co.uk jest Twisted Metal i na okładce widnieje info że TM:Black jest do ściągnięcia. Okładka ma znaczek ograniczenia wiekowego jak wszystkie inne gry na UK. Cena w okolicach 160 zł, więc przyzwoita. Ale premiera dopiero 16.03.2012.

http://www.amazon.co.uk/Sony-Twisted-Metal-PS3/dp/B003S9WS28/ref=wl_it_dp_o?ie=UTF8&coliid=I2PSXKX3WP3RK4&colid=2MSKHNPUMQIFR

Opublikowano

Mam wersję europejską, prasową. Nie mam kodu do pobrania. Z tego co się orientuje Twisted Metal: Black był dodawany tylko do ograniczonej liczby egzemplarzy limitowanych w USA. Nigdzie nie słyszałem, by akcja startowała także w Europie, ale skoro Amazon tak informuje, to musi tak być.

Polska wersja jest świetna. :)

Opublikowano

Dzięki Lukas_AT za info.

Na znanym serwisie aukcyjnym pojawił się Twisted Metal za 149zł z polską wersją językową okładki i jest info o TM: Black. Gdyby nie to, że kupiłem SSX to pewnie bym się skusił...

Edytowane przez Kris77

Opublikowano

Sony na facebooku podało info, że w każdym pudełku z grą Twisted Metal znajdziemy voucher umożliwiający ściągnięcie Twisted Metal Black. ;)

Opublikowano

Polska wersja jest świetna. :)

Jest dubbing? Bo o ile pamiętam to w demie był za(pipi)isty lektor podczas meczów i bałem się, że go spieprzą w polskiej wersji ;p

Opublikowano

Jest dubbing. Głosy Sweet Tootha, Mr Grimma czy Calypso w scenkach wymiatają. Sony bardzo się postarało, nawet jak na tak niszowy w Polsce tytuł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy mi się wydaję czy boty tutaj oszukują jak cholera? Sporo razy zdarzyło mi się zginąć przez headshota od sniperki, a byłem namierzany przez 1-3sek ;o

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

mając kod na Twisted Metal Black pobiorę tą grę na dysk nie mając TM na PS3?

E: wystarczy kod

Edytowane przez PRQc

Opublikowano

Jak chcesz tylko przejść na normalnym poziomie to może max 4h.

Opublikowano

http://www.vg247.com/2012/04/23/jaffe-to-look-into-claims-of-unplayable-twisted-metal-online-in-scee-regions/

Szybko się Jaffe obudził. Tyle po premierze, a on dopiero teraz chce się przyjrzeć fatalnemu online. Nie grałem ostatnio, ciekawe czy nadal w wiadomościach w grze jest komunikat, że Sony pracuje nad łatką, która wyeliminuje problemy z online. Do dziś nie mogę prawie dołączyć do żadnego pokoju. Moge stworzyć swój, ale czasami bardzo długo trzeba czekać na graczy. Porażka.

Opublikowano

Poprawiło się z multi? Da się w końcu zagrać? W MM 30.04 i 2.05 będzie Twisted Metal za 139 zł i jeśli online już działa to pewnie łyknę.

Opublikowano

Nadal nie mogę dołączyć do żadnego pokoju. Udało mi sie to tylko 2 razy na 200 prób. Mogę za to stworzyć własny pokój, ale róznie bywa z czekaniem na graczy.. Czasami szybko wejdą do pokoju,a czasami trzeba długo czekać. Gdy czas mija, ludzie tracą cierpliwość i wychodzą z pokoju (musi być 6 graczy) i robi się taka pętla.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

jak się połączysz to jest zabe??biście nic nie tnie wszystko płynnie i na ten poziom ok, ale, jak się połączysz, bo to kuleje.

• 2 lata później...
Opublikowano

Serwery już pewnie nie działają ? A jak działają to czy jest jakaś szansa znalezienia kogoś na nich ? czy tylko ustawki wchodzą w grę