Opublikowano 15 lutego 201213 l Pierwsze recki potwierdziły za(pipi)istość tego tytułu - gamespot 8, ign 9, game informer 8.5, game trailers 8.1
Opublikowano 15 lutego 201213 l Powstaje film Twisted Metal What? http://www.ps3site.pl/powstanie-film-na-bazie-twisted-metal/100712
Opublikowano 18 lutego 201213 l IGN - 90/100 Tak jak poprzedniczka sprzed ponad 15 lat, Twisted Metal uwypukla ekscentryczny rodzaj akcji, który trafia prosto w gusta mas. Zawiera przyjemną, a zarazem wymagającą kampanię dla pojedynczego gracza i niesamowity multiplayer, dostępny zarówno w sieci jak i w trybie off-line. Gra zawodzi jedynie w kwestii opowiadania historii, a niekiedy także upartego systemu celowania. EGM - 85/100 Pomimo moich narzekań muszę przyznać, że zakochałem się w tej grze. Naprawdę wolałbym, żeby zrezygnowano z większości znaczących zmian w zakresie narracji, ale z perspektywy samej rozgrywki to bezsprzecznie mój ulubiony Twisted Metal. Projekty poziomów są najlepsze w historii serii, a multiplayer zapewnia dziesiątki godzin zabawy wszystkim, którzy zdecydują się poświęcić mu czas. GameTrailers - 81/100 Jak stary muscle car, na krawędziach może jest nieco chropowaty, ale gdy tylko silnik się nagrzeje, możesz z niego wycisnąć całkiem sporo. Im więcej zainwestujesz, tym więcej od niego otrzymasz. Gra oferuje poczucie spełnienia w sianiu chaosu, niezależnie od tego czy grasz po sieci, czy w domu ze znajomymi. GameSpot - 80/100 Twisted Metal to tocząca się z szybkością światła walka pojazdów, destrukcja na szeroką skalę oraz radosna, tętniąca zabawa. Machinima - 80/100 Jeśli szukacie gry, która zassie was wciągającą narracją i głęboką, strategiczną rozgrywką, rozejrzyjcie się w poszukiwaniu czegoś innego. Jeśli jednak jesteście fanami głupiej, głośnej i uzależniającej zabawy, moglibyście wybrać dużo gorzej niż Twisted Metal . Cheat Code Central - 76/100 Koniec końców walki pojazdów zapewniają sporo zabawy. W odróżnieniu od wszystkich kartowych gier wyścigowych, które mieliśmy okazję zobaczyć na przestrzeni ostatnich lat, w Twisted Metal chodzi po prostu o wysadzanie przeciwników, a to całkiem przyjemne hobby. Destructoid - 70/100 To smutne, że kampania jest tak marna, choć jej przerywniki filmowe i stylowa, pełna zwrotów fabuła są fantastyczne. G4 TV - 60/100 Rozgrywka i fizyka wyglądają tak, jakby były żywcem wzięte z produkcji na PSOne, tymczasem gatunek przebył od tamtego czasu długą drogę. Gra w trybie dla pojedynczego użytkownika jet słaba, multiplayer jest głównie zabawny i kreatywny. To rozczarowujące, że gra po tak długim oczekiwaniu nie ewoluowała bardziej, ale fani oryginału zapewne będą zadowoleni z tego powrotu do przeszłości. Edytowane 18 lutego 201213 l przez Lukas_AT
Opublikowano 3 marca 201213 l Polecam grę wszystkim. To stary, dobry Twisted Metal. Co prawda, nie odczuwam już tego, co kiedyś, ale to przez to, że gdy zagrywałem się w Twisted Metal 2 byłem młodym szczylem. Wspomnienia nie wrócą. Projekty plansz są świetne, jest mnóstwo sekretów, tajnych przejść - np. można rozwalić wieżowiec, który się wali i ujawnia tajne przejście. Szkoda, że tryb onlnie jeszcze nie działa - prócz trybu Atomówka (z nowości) jest jeszcze tryb, w którym wygrywa ten, który ostatni przeżyje - ilość fragów się nie liczy. Będzie trzeba się chować. Jest też drużynowy deathmatch. Gra w sinlgu nie oferuje niczego specjalnego, rozczarowało mnie nowe podejście do kampanii - w sumie są historie 4 postaci, szefów gangów (Mr Grimm, Sweet Tooth). Nie ma tak, że każdy pojazd steruje inna postać. I to dla mnie minus. Ale same filmiki wymiatają.
Opublikowano 6 marca 201213 l Tryb online w tej grze jest niesamowity. Czysty miód wylewający się z ekranu. Powiadam Wam. W europejskiej wersji dziś już powstał jeden pokój.
Opublikowano 7 marca 201213 l Mam pytania do osób posiadających pełną wersję: 1. Macie wersję europejską, czy USA? 2. Jeśli wersja EU, to czy jest dodawany Twited Metal: Black? W Amazon.co.uk jest Twisted Metal i na okładce widnieje info że TM:Black jest do ściągnięcia. Okładka ma znaczek ograniczenia wiekowego jak wszystkie inne gry na UK. Cena w okolicach 160 zł, więc przyzwoita. Ale premiera dopiero 16.03.2012. http://www.amazon.co.uk/Sony-Twisted-Metal-PS3/dp/B003S9WS28/ref=wl_it_dp_o?ie=UTF8&coliid=I2PSXKX3WP3RK4&colid=2MSKHNPUMQIFR
Opublikowano 7 marca 201213 l Mam wersję europejską, prasową. Nie mam kodu do pobrania. Z tego co się orientuje Twisted Metal: Black był dodawany tylko do ograniczonej liczby egzemplarzy limitowanych w USA. Nigdzie nie słyszałem, by akcja startowała także w Europie, ale skoro Amazon tak informuje, to musi tak być. Polska wersja jest świetna.
Opublikowano 7 marca 201213 l Dzięki Lukas_AT za info. Na znanym serwisie aukcyjnym pojawił się Twisted Metal za 149zł z polską wersją językową okładki i jest info o TM: Black. Gdyby nie to, że kupiłem SSX to pewnie bym się skusił... Edytowane 7 marca 201213 l przez Kris77
Opublikowano 7 marca 201213 l Sony na facebooku podało info, że w każdym pudełku z grą Twisted Metal znajdziemy voucher umożliwiający ściągnięcie Twisted Metal Black.
Opublikowano 7 marca 201213 l Polska wersja jest świetna. Jest dubbing? Bo o ile pamiętam to w demie był za(pipi)isty lektor podczas meczów i bałem się, że go spieprzą w polskiej wersji ;p
Opublikowano 7 marca 201213 l Jest dubbing. Głosy Sweet Tootha, Mr Grimma czy Calypso w scenkach wymiatają. Sony bardzo się postarało, nawet jak na tak niszowy w Polsce tytuł.
Opublikowano 19 marca 201213 l Czy mi się wydaję czy boty tutaj oszukują jak cholera? Sporo razy zdarzyło mi się zginąć przez headshota od sniperki, a byłem namierzany przez 1-3sek ;o
Opublikowano 21 kwietnia 201212 l mając kod na Twisted Metal Black pobiorę tą grę na dysk nie mając TM na PS3? E: wystarczy kod Edytowane 25 kwietnia 201212 l przez PRQc
Opublikowano 25 kwietnia 201212 l http://www.vg247.com/2012/04/23/jaffe-to-look-into-claims-of-unplayable-twisted-metal-online-in-scee-regions/ Szybko się Jaffe obudził. Tyle po premierze, a on dopiero teraz chce się przyjrzeć fatalnemu online. Nie grałem ostatnio, ciekawe czy nadal w wiadomościach w grze jest komunikat, że Sony pracuje nad łatką, która wyeliminuje problemy z online. Do dziś nie mogę prawie dołączyć do żadnego pokoju. Moge stworzyć swój, ale czasami bardzo długo trzeba czekać na graczy. Porażka.
Opublikowano 30 kwietnia 201212 l Poprawiło się z multi? Da się w końcu zagrać? W MM 30.04 i 2.05 będzie Twisted Metal za 139 zł i jeśli online już działa to pewnie łyknę.
Opublikowano 7 maja 201212 l Nadal nie mogę dołączyć do żadnego pokoju. Udało mi sie to tylko 2 razy na 200 prób. Mogę za to stworzyć własny pokój, ale róznie bywa z czekaniem na graczy.. Czasami szybko wejdą do pokoju,a czasami trzeba długo czekać. Gdy czas mija, ludzie tracą cierpliwość i wychodzą z pokoju (musi być 6 graczy) i robi się taka pętla.
Opublikowano 13 listopada 201212 l jak się połączysz to jest zabe??biście nic nie tnie wszystko płynnie i na ten poziom ok, ale, jak się połączysz, bo to kuleje.
Opublikowano 11 maja 20159 l Serwery już pewnie nie działają ? A jak działają to czy jest jakaś szansa znalezienia kogoś na nich ? czy tylko ustawki wchodzą w grę