Skocz do zawartości

Mortal Kombat 9

sprite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy fatale odpalane w tutorialu nie wliczają się do milestones?

Fatale i prześwietlenia nie wliczają się podczas treningu. Jedynie te zrobione podczas walki.

Opublikowano

Jak grać młodym Shang Tsungiem ? Mam dwa kostiumy ale w każdym występuje w roli starca. Jak grać tym młodym z avatara w wyborze postaci ?

Opublikowano

Mortala mam i ja. Gra jest REWELACYJNA

Dawno i to bardzo dawno nie było bijatyki z tak rozbudowanym single playerem....wczoraj grałem 3h w story mode i nawet nie dostałem pucharka za 50% opowieści więc sam tryb story jest dłuższy(choć fakt faktem czasem po parę razy podchodziłem do jednego starcia) niż w wielu współczesnych grach.

Do tego dochodzi tryb ladder czyli klasyczna drabinka turniejowa, 300 challengów, różne test your..., pełno rzeczy do odkrycia i zdobycia w krypcie. Obłęd ile tutaj jest grania dla jednego gracza jak na bijatyki.

Do tego jeszcze dojdzie online, które z wiadomych przyczyn nie możemy przetestować - wtedy też zobaczymy jak wygląda balans postaci bo AI konsoli nie jest żadnym wyznacznikiem

Co do poprawy i jakie minusy:

- brak możliwości skipowania i pauzy podczas filmików w trybie STORY

- tylko jeden rodzaj X-RAY-

- tylko jedna wejściówka postaci

- w trybie dla dwóch graczy nie dostajemy coinsów :(

- statystyki(czyli to co potrzebne do milestones) zapisuje tylko dla playera 1, więc grając z znajomymi statystyki nabijają się tylko dla pada nr1

Opublikowano

Widać że lubisz takie gry skoro nudzisz się po tygodniu grania.

Opublikowano

Panowie mam pytanie chcę sobie wytrenować 4 postacie tylko zastanawiam się jeszcze jakie, czy jest może jakiś ranking tak jak w przypadku Tekkena lub Soul calibur gdzie jest zestawienie postaci pod względem siły ? Na razie wybrałem sobie Reptile i Liu kanga.

Opublikowano (edytowane)

Panowie mam pytanie chcę sobie wytrenować 4 postacie tylko zastanawiam się jeszcze jakie, czy jest może jakiś ranking tak jak w przypadku Tekkena lub Soul calibur gdzie jest zestawienie postaci pod względem siły ? Na razie wybrałem sobie Reptile i Liu kanga.

Jest taki ranking:

TOP TIER:

Shang Tsung

Raiden

Kung Lao

Nightwolf

Johnny Cage

Ermac

Smoke

MID TIER:

Kabal

Liu Kang

Kano

Kitana

Mileena

Reptile

Sindel

Scorpion

Sonya

Stryker

Sub-Zero

LOW TIER:

Jax

Jade

Cyrax

Noob

Sektor

SHIT TIER:

Baraka

Kratos

Sheeva

Quan Chi

Cyber-Sub Zero

Lista pochodzi z poradnika "Mortal Kombat: Prima Official Game Guide" ale on był jednak stworzony przed premierą gry. Jak jest naprawdę, to wyjdzie po czasie.

Edytowane przez Zwyrodnialec
Opublikowano

Quan Chi jest na samy dole listy tierów? WTF? Dla mnie to przepak. Ja trenuje Liu bo przypomina mi Law'a z Tekken'a (wymyśliłem se kombo: trójkąt, kwadrat, x potem x, x. potem X-ray i na koniec x, x , koło - muahaha!). Potem pewnie zajme się Cage'm - z tego samego powodu co Liu :)

Opublikowano (edytowane)

Nie Ermac a Noob.

Ja narazie ćwiczę Sabem, no w zasadzie to dzisiaj trochę poćwiczyłem po dwudniowej przerwie ;) I jak narazie wchodzą mi juggle za góra 51% a i tak nie zawsze. Średnio wchodzi 35-40% więc nie jest źle, ale zobaczymy jak to będzie wygladało przez neta.

Edytowane przez Square
Opublikowano

Będzie wstyd ale utknąłem na challengu 101 i za cholerę nie mogę go przejść ;/

Chodzi o ten challenge co jesteśmy do siebie zwróceni plecami Baraką i Mileeną i na zmianę ubijamy przeciwników atakujących z góry i dołu. O ile Baraką łatwo wyczuć kto jak atakuje i odpowiednio zareagować tak Mileeną tych skaczących nie mogę. Zanim zareaguje na "skoczka" to jest już za późno bo jest już na mnie i po challengu.

Jakieś rady?

Opublikowano

Haha, nie ma rady. Też się męczyłem. Ćwicz, jest schemat: na początku będą wychodzić mieszanie (tak do 3-4 pkt.), później tylko jeden rodzaj i pod koniec znowu mieszanie(od 10 pkt.). Na stronę Mileeny patrz uważnie (brzeg ekranu). Zazwyczaj od momentu jak spostrzeżesz przeciwnika i znajdziesz przycisk on będzie gotowy do skoku i wstrzelisz się idealnie.

Chamski test na koordynację. :teehee:

Opublikowano (edytowane)

Skaczacy i nie skaczacy inaczej wygladaja - skaczacy maja rece, nieskaczacy maja urwane (albo na odwrot, nie jestem pewien), zobacz sobie.

Ja tam teraz mam problem z challengem w ktorym kieruje sie Baraka i walczy z Sheeva, Goro i Kintaro. Jak ja nie cierpie walk z tymi 4rekimi osobnikami :/ Sheeve jeszcze rozwalam, ale Goro juz nie daje rady (pare razy bylem bardzo blisko pokonania Goro, ale pech chcial ze mi troche zabraklo <dla Goro zostalo z 20% hp>). Najgorsze jest to ze nawet jak bym sfarcil i pokonal Goro to jeszce zostaje Kintaro ktory bedzie jeszcze bardziej wykokszony :/

Edytowane przez Yabollek007
  • Plusik 1
Opublikowano

No i Story ukończone. Dziś miałem więcej czasu, to przysiadłem na dłużej.

Ostatnia walka z Shao Kahnem to masakra. A nie wyobrażam sobie co się dzieje na expercie. Hardcore. Jeśli mogę doradzić, to Raidenem warto ciągle się teleportować i walić do Shao proste combo - kwadrat, trójkąt, kwadrat, trójkąt - najlepiej gdy coś mamrocze pod nosem, śmieje się lub stoi tyłem do nas. Inaczej może on pierwszy nas zaatakować i po ptokach.

Na kilku scenkach jest widoczny Motaro. Ciekawe czy będzie wsadzony do DLC? Co prawda, Raiden go zabija, ale to chyba nie problem.

Czekam teraz aż ruszy PSN i pogramy online. I jeszcze ciekawe co z bossami. Mam nadzieję, że pojawią się w DLC.

Opublikowano (edytowane)

Skaczacy i nie skaczacy inaczej wygladaja - skaczacy maja rece, nieskaczacy maja urwane (albo na odwrot, nie jestem pewien), zobacz sobie.

Ja tam teraz mam problem z challengem w ktorym kieruje sie Baraka i walczy z Sheeva, Goro i Kintaro. Jak ja nie cierpie walk z tymi 4rekimi osobnikami :/ Sheeve jeszcze rozwalam, ale Goro juz nie daje rady (pare razy bylem bardzo blisko pokonania Goro, ale pech chcial ze mi troche zabraklo <dla Goro zostalo z 20% hp>). Najgorsze jest to ze nawet jak bym sfarcil i pokonal Goro to jeszce zostaje Kintaro ktory bedzie jeszcze bardziej wykokszony :/

Yabollek haha jesteś wielkiiiiiiiiii, omg tyle męczarniii tyle zachodu hahaha a tu taki patent.

No nie mogę, haha jeszcze raz dzięki.

@Crying_Wolf

Chyba test na wytrzymałość pada ;p choć z tym patentem to... nie ma o czym mówić ;]

Edytowane przez SłupekPL