Skocz do zawartości

Mortal Kombat 9

sprite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorry źle odczytałem posta ...

No Noob na srodku to max 26% z środka bez użycia paska ... Ale nadrabia świetnym zoningiem i niskim recovery na qcf+fk i teleportem który dobrze użyty jest chory

Opublikowano

Mam nadzieje że będzie chciało im się balansować te postaci, bo na pewno wyjdzie że jedna jest lepsza od innych :) Z najbardziej przepakowanych ciosów to najmocniejszy wydaje mi się tył-przód-kwadrat (niemam pewności co do kombinacji) Ermaca. Te łapanie które ma dobry dmg, zasięg na pół areny i łapie air.

Opublikowano

Sorry źle odczytałem posta ...

No Noob na srodku to max 26% z środka bez użycia paska ... Ale nadrabia świetnym zoningiem i niskim recovery na qcf+fk i teleportem który dobrze użyty jest chory

Tak, tylko ze te akcje kroja milimetry paska. Noob ma jeszcze bardzo dobry anty air i nic poza tym. Disabler leci tak wolno, ze nie warto go uzywac. Ogolnie trzeba sie sporo nameczyc zeby cos ugrac, bo sam zoning wymaga sporego wyczucia i wiedzy na temat pozostalych postaci, zeby nie bylo niespodzianek. Poza tym jedyne co mozna wsadzic do kombo to slam, wiec tak jak pisales max 26%. Bez porownania do Ermaca.

Opublikowano

Alternatywny Kratos to ten z zakończenia trzeciej części, wystarczy przejć nim Laddera. Cyber też raczej ma, bo głupio by to wyglądało że wszyscy mają a on nie ma. Sprawdzę popołudniu bo trofik za wszystkie stroje wpadł jakiś czas temu.

Opublikowano

Z tego co wiem to Kratos na 100% ma, a Cyber nie :P Żeby postać dostała strój trzeba było dorwać nią specjalny gadżet tej postaci który materializuje się w kulce na przeciwko postaci w Nekropolis. Cyber od początku jak się go odblokowuje to już swoją kulke ma zapełnioną.

Opublikowano

no ja musze napisac, ze im dluzej gram tym mniej sie jaram. tryb story jest fajny, ale z jednej strony to dobrze, a z drugiej wku.rwia mnie, ze gram kazdym po kolei. dostaje takiego cyraxa, nie znam nim zadnych ciosow i kombosow, walki przechodze metoda uppercut i noga z powietrza bo po co na dwie, trzy walki kombinowac.

po drugie jestem za duzym cieniasem w ta gre i nonstop sie wku.rwiam ;p

swietna gra, ale chyba wole ja wspominac niz znow grac.

Opublikowano

No Mortal to jednak na dłuższą metę gra towarzyska do pogrania sobie ze znajomymi na imprezie, albo online. Bo nie wyobrażam sobie jak mogło by bawić cały czas przechodzenie Ladera w kółko i kółko. Tym bardziej że CPU na Expercie nie jest zbyt wymagające po ograniu się :P

Opublikowano

Ja tak mam z Tower'em. O ile pierwszą połowę przeszedłem szybko, tak przez ostatnie kilka dni zrobiłem tyko 15 wyzwań ze względu na te zmiany fighterów co 5 walk :confused:

Opublikowano

Zauważyłem, że pokonanie Shao Kahna w arcade jest łatwe poprzez używania w kółko pocisków z dużej odległości (lub innych zagrań na dystans w zależności od postaci np. rozdwajnie Nooba). Stoimy daleko od niego i w kółko naparzamy. Bywa, że stoi jak głupi w miejscu ciągle blokując, ale energia wówczas i tak mu spada. Czasami zacznie się śmiać to ujdzie mu więcej życia. Trzeba jednak uważać gdy rzuca włócznią (należy się błyskawicznie schylić), a gdy rzuca młotem, szybko skoczyć i dalej naparzać z pocisków. To działa przynajmniej na medium. Pokonałem go bez utraty życia prawie. Ale jak na expert, to nie wiem, bo jeszcze nie próbowałem.

Opublikowano

narazie tylko raz z nim mialem FV (medium) prosta taktyka skaczac wokol i dwa razy kwardrat. tylko ze problem mam jak skacze do gory tym swoim ciosem, mozna to jakos zatrzymac? pare razy udalo mi sie go sciagnac z gory bez utraty zycia ale nie wiem jak to zrobilem (chyba trojkatem) pozatym jak na razie nie widze sie grajac na expercie:) palce caly czas za wolne.

Opublikowano

Że niby Quan Chi słaby? Heheheh ciekawe kto kleił tę listę bo to chyba jeden z lepiej podpakowanych charów w MK9. Nim chyba najłatwiej wbija się FV na czymkolwiek.

Oprócz w/w mój drim tim to oczywiście Skorpion i Kitana.

Opublikowano

Fabrycznie R2. W sumie odpowiada mi to ustawinenie ale zastanaiwam się nad zakupem arcade sticka. Wiecie coś może na temat tego z zestawu Tekken 6? Jak się sprawuje i czy jest w pełni kompatybilny.