Skocz do zawartości

Mortal Kombat 9

sprite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pod Startem nie ma kombinacji?

Nie wiem, wszak nie mam jeszcze tej gry. Widziałem tylko na filmikach. Dlatego też pytam :]

Nie da się aby się wyświetlało, ale tak jak pisze Rozi wciskasz start i masz liste fatality.

Może być nerwowa atmosfera, jak przy oglądaniu riplejów w PES, czy innej Fifie.

"Poczekaj, muszę sprawdzić jakie mam fatality".

Mimo to - dzięki.

Edytowane przez Kmiot
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ludzie w lobby dosyć licznie jeszcze siedzą (zależy też od pory). Lagi też tam siedzą razem z nimi. Jeszcze nie miałem nie-lagowej walki, tak jakby był pernamentny.

Bez lagów to jest VF5: FS ale system jest mniej przystępny i ludzi dosyć niewielu jeszcze gra. DOA 5 plasuje się pośrodku. Ludźmi i lagami.

Opublikowano

Zamowilem Komplete Edition i niebawem bede mogl sie zmierzyc online, wiec chetnie zagram. Kiedys zagrywalem sie w Mortala 2 na Amidze 500, teraz postanowilem kupic najnowsza czesc bo demo bardzo mi sie spodobalo.

Opublikowano (edytowane)

Chetnie potrenujesz na kilku noobach co ? ;)
Ja niebawem powinienem miec swoja gre, ale nie wiem czy od razu bede gral online bo nie chce zbierac batow od samego poczatku.
Mam nadzieje, ze nie ma problemow z laczeniem graczy zwyklej edycji z rozszezona, ale z tego co widzialem to na PSS sa compatibility packi, kwestia tylko tego czy ktos je pobiera, ale moze trzeba zeby grac online.

Edytowane przez saptis
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj przyszla gra w wersji Komplete i jestem zadowolony - Mortal jak Mortal, tzn bardzo dobry jak za starych czasow. Okladka Komplete Edition troche popsuta przez wrzucenie dodatkowych postaci na gorze, zwykla z duzymi postaciami Skorpiona i Sub-Zero wyglada znacznie lepiej, ale cos za cos - przynajmniej mam Freddiego.

Pogralem i przyznam, ze zebralem niezle baty bo nie jestem jeszcze wprawiony i w "drabince" nawet na Easy (fail) mialem problemy - chyba jeszcze jestem noobem (chociaz nim nie gram) i musze troche potrenowac. Generalnie najwiekszym plusem gry jest jej rozbudowanie i mozliwosci jakie daje - wiele minigierek, story mode, challenge, zbieranie kasy i kupowanie roznych rzeczy w Necropolis - lubie takie dodatki. Do tego szalone modyfikatory w Test Your Luck, ktore sprawiaja, ze kazda walka jest inna - dla mnie super !

Mam Arcade Sticka, ale nie wiem czy na nim grac bo na padzie jakos szybciej wchodza kombinacje - musze to jeszcze wyczaic.
Co do grania online to nie wiem czy aktualnie warto bo nie chce robic za ruchomy worek treningowy, musze jeszcze troche pograc i poznac ciosy, combosy itd.

Edytowane przez saptis
Opublikowano

Wczoraj przyszla gra w wersji Komplete i jestem zadowolony - Mortal jak Mortal, tzn bardzo dobry jak za starych czasow. Okladka Komplete Edition troche popsuta przez wrzucenie dodatkowych postaci na gorze, zwykla z duzymi postaciami Skorpiona i Sub-Zero wyglada znacznie lepiej, ale cos za cos - przynajmniej mam Freddiego.

Pogralem i przyznam, ze zebralem niezle baty bo nie jestem jeszcze wprawiony i w "drabince" nawet na Easy (fail) mialem problemy - chyba jeszcze jestem noobem (chociaz nim nie gram) i musze troche potrenowac. Generalnie najwiekszym plusem gry jest jej rozbudowanie i mozliwosci jakie daje - wiele minigierek, story mode, challenge, zbieranie kasy i kupowanie roznych rzeczy w Krypcie - lubie takie dodatki. Do tego szalone modyfikatory w Test Your Luck, ktore sprawiaja, ze kazda walka jest inna - dla mnie super !

Mam Arcade Sticka, ale nie wiem czy na min grac bo na padzie jakos szybciej wchodza kombinacje - musze to jeszcze wyczaic.

Co do grania online to nie wiem czy aktualnie warto bo nie chce robic za ruchomy worek treningowy, musze jeszcze troche pograc i poznac ciosy, combosy itd.

bierz Smoke'a lub Ermaca i ćwicz - chyba najłatwiejsze do opanowania postacie z dobrymi combosami

Opublikowano

No nic - trzeba bedzie potrenowac, dzisiaj wieczorem szykuje sie trening.
Gre dostalem dopiero wczoraj, a jak wiadomo od samego poczatku nie da sie wymiatac i trzeba czasu zeby opanowac ciosy i kombinacje.

Opublikowano

Ermac jest dobry bo ma łatwe comba dla początkujących, które łączy z uderzeniem o glebę i pchnięciem. Również dosyć dużo w prostych combosach zabiera Baraka, acz do online jest on low-tierem. Dosyć łatwo też wychodzi Raidenem, Scorpionem, Sub-Zero czy Cyraxem. Mają patenty na prosty i duży damage. Z silniejszych postaci to Jax i Kabal.

Mi najwięcej frady sprawia Shang Tsung, który miota tymi czachami przeciwnikiem z lewa do prawa. Przekozacko to wygląda ;)

Opublikowano

W tej chwili gra jest bardzo zbalansowana, aczkolwiek najprościej przekopać przeciwnika Kung Lao. Niemniej mashowanie w tej grze nie sprzyja pojedynkom i z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej wybrać jedną postać od początku i całkowicie się jej poświęcić. :)

Opublikowano

Poki co nowy Mortal pozamiatal, jak narazie gra nie tylko spelnila moje oczekiwania, ale nawet je przekroczyla - jest grubo napakowana zawartoscia, tak wlasnie powinny wygladac bijatyki !

Kilka pytan:
- Czy w ktoryms z trybow dla jednego gracza mozna wybrac arene na ktorej bedzie odbywala sie walka ?

- Czy w Test Your Luck (wybierane samemu, nie challenge) bedzie mozna wybierac ilosc modyfikatorow czy zawsze jest ustalona z gory ?

- Jak najlepiej wykonywac fatality, w ktorych jest "gora" - z blokiem (moze wszystkie z nim robic) ?

Opublikowano

Ad.1. Można. W trakcie wyboru postaci wciśnij trójkąt.

Ad.2. Ilość modyfikatorów można zwiększyć maksymalnie do 5, o ile dobrze pamiętam.

Ad.3. Z blokiem najprościej. Strzałki wciskaj z z blokiem, a kiedy masz wdusić przycisk ciosu - puść.

Opublikowano (edytowane)

Heh ten MK pozamiatał. Mało kto tutaj wypowiada się na temat trybu story, który został wykonany po prostu GENIALNIE.

A ja wciąż się zastanawiam jak oni zamierzają dalej popchnąć fabularnie tą serię po tym co zgotowano większości postaci. O.o

No chyba wszyscy nie powrócą? O.o

A więc powrót postaci z Deadly Alliance i Armageddon?

Fuck no. :[

Edytowane przez nobodylikeyou
Opublikowano (edytowane)

Tryb Story mode to swietny dodatek, cos takiego powinno byc w kazdej bijatyce, podoba mi sie plynne przechodzenie z wydarzen do samej walki, z tego co czytalem to jest on dosyc dlugi. Ten wlasnie tryb w Soul Calibur V to jakas kpina - slaba historia przedstawiona na statycznych, rysowanych obrazkach z lektorem, a przeciez ta seria niegdys slynela wlasnie z rozbudowanego Story Mode.

Edytowane przez saptis
Opublikowano

To odpal sobie Story w DOA5. Tam to jest dopiero masakra. Człowiek który wymyślał tą fabułę i sposób jej przedstawienia powinien dostać wypowiedzenie, Takich głupot to już dawno nie widziałem, a nowy MK udowadnia że można zrobić fajną i sensowną fabułę w bijatyce i owiele przyjemniej się w to gra.

• Plusik 2
Opublikowano

To odpal sobie Story w DOA5. Tam to jest dopiero masakra. Człowiek który wymyślał tą fabułę i sposób jej przedstawienia powinien dostać wypowiedzenie, Takich głupot to już dawno nie widziałem, a nowy MK udowadnia że można zrobić fajną i sensowną fabułę w bijatyce i owiele przyjemniej się w to gra.

Akcje z ninja biegnącymi jak Power Rangers to głupota? No co Ty! :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Juz od ponad miesiaca zagrywam sie w Mortala i nie moge (nawet nie chce) przestac - gra wciaga na maksa, do tego jest mega rozbudowana.

Ostatnio odblokowalem wszystko w Krypcie, a nawet wiecej niz bylo do odblokowania bo okazalo sie, ze jest tego troche wiecej niz pokazuje licznik na mapie:

20130413_202009.jpg

To jeden z czterech przykladow, w innych miejscach tez mam o 1 wiecej:
Hollow Of Infestation: 41/40
Deadlands: 122/121
Bloodmarsh: 84/83.

Trofeum za odblokowanie krypty w 100% dostalem zanim jeszcze wszystko odkrylem, mialem juz jakies 95% calosci.
Ma to zwiazek z:

poukrywanymi rzeczami w krypcie, sa w sumie cztery - za ich odnalezienie dostaje sie Koins (nawet 5000 za jedna).

Najlepszym "bajerem" w calej krypcie jest:

demon - taki screamer wyskakujacy co jakis czas, pokazuje sie bardzo rzadko, ale jak juz wyskoczy to potrafi konkretnie przestraszyc.

Edytowane przez saptis