Gość Rozi Opublikowano 4 czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 czerwca 2012 Pod Startem nie ma kombinacji? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 4 czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 czerwca 2012 Nie da się aby się wyświetlało, ale tak jak pisze Rozi wciskasz start i masz liste fatality. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 621 Opublikowano 5 czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2012 (edytowane) Pod Startem nie ma kombinacji? Nie wiem, wszak nie mam jeszcze tej gry. Widziałem tylko na filmikach. Dlatego też pytam :] Nie da się aby się wyświetlało, ale tak jak pisze Rozi wciskasz start i masz liste fatality. Może być nerwowa atmosfera, jak przy oglądaniu riplejów w PES, czy innej Fifie. "Poczekaj, muszę sprawdzić jakie mam fatality". Mimo to - dzięki. Edytowane 5 czerwca 2012 przez Kmiot Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 12 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2013 Jak wyglada sprawa online - mozna grac bez lagow, mozna bez problemu znalezc graczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 12 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2013 Można, jakby co zapraszam na parę partyjek Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 571 Opublikowano 12 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2013 Ludzie w lobby dosyć licznie jeszcze siedzą (zależy też od pory). Lagi też tam siedzą razem z nimi. Jeszcze nie miałem nie-lagowej walki, tak jakby był pernamentny. Bez lagów to jest VF5: FS ale system jest mniej przystępny i ludzi dosyć niewielu jeszcze gra. DOA 5 plasuje się pośrodku. Ludźmi i lagami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 12 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2013 Nie słuchaj go, co prawda czasem lagi są, ale i da się z łatwością znaleźć normalną walkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 12 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2013 Zamowilem Komplete Edition i niebawem bede mogl sie zmierzyc online, wiec chetnie zagram. Kiedys zagrywalem sie w Mortala 2 na Amidze 500, teraz postanowilem kupic najnowsza czesc bo demo bardzo mi sie spodobalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Haro 78 Opublikowano 13 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2013 Wszystkich chętnych na kilka pojedynków zapraszam do siebie. Może nie wyszedłem jeszcze z wprawy, a Scorpionem i Ermaciem robiłem swego czasu niezły dym online. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 14 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2013 (edytowane) Chetnie potrenujesz na kilku noobach co ? Ja niebawem powinienem miec swoja gre, ale nie wiem czy od razu bede gral online bo nie chce zbierac batow od samego poczatku.Mam nadzieje, ze nie ma problemow z laczeniem graczy zwyklej edycji z rozszezona, ale z tego co widzialem to na PSS sa compatibility packi, kwestia tylko tego czy ktos je pobiera, ale moze trzeba zeby grac online. Edytowane 14 marca 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Haro 78 Opublikowano 14 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2013 Może nie tyle poćwiczyć, co wrócić do ukochanej gry. :-) Bardzo dawno nie odpalałem MK, ale liczę, że lagi ustąpiły chociaż w małym stopniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 15 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2013 (edytowane) Wczoraj przyszla gra w wersji Komplete i jestem zadowolony - Mortal jak Mortal, tzn bardzo dobry jak za starych czasow. Okladka Komplete Edition troche popsuta przez wrzucenie dodatkowych postaci na gorze, zwykla z duzymi postaciami Skorpiona i Sub-Zero wyglada znacznie lepiej, ale cos za cos - przynajmniej mam Freddiego. Pogralem i przyznam, ze zebralem niezle baty bo nie jestem jeszcze wprawiony i w "drabince" nawet na Easy (fail) mialem problemy - chyba jeszcze jestem noobem (chociaz nim nie gram) i musze troche potrenowac. Generalnie najwiekszym plusem gry jest jej rozbudowanie i mozliwosci jakie daje - wiele minigierek, story mode, challenge, zbieranie kasy i kupowanie roznych rzeczy w Necropolis - lubie takie dodatki. Do tego szalone modyfikatory w Test Your Luck, ktore sprawiaja, ze kazda walka jest inna - dla mnie super ! Mam Arcade Sticka, ale nie wiem czy na nim grac bo na padzie jakos szybciej wchodza kombinacje - musze to jeszcze wyczaic.Co do grania online to nie wiem czy aktualnie warto bo nie chce robic za ruchomy worek treningowy, musze jeszcze troche pograc i poznac ciosy, combosy itd. Edytowane 15 marca 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Haro 78 Opublikowano 15 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2013 Jeśli chcesz to możemy się umówić na online, wybierzesz sobie jakąś postać i pomogę Ci podkręcić skilla i nauczę trochę combosów i sztuczek żeby nie dać się prać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 15 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2013 Wczoraj przyszla gra w wersji Komplete i jestem zadowolony - Mortal jak Mortal, tzn bardzo dobry jak za starych czasow. Okladka Komplete Edition troche popsuta przez wrzucenie dodatkowych postaci na gorze, zwykla z duzymi postaciami Skorpiona i Sub-Zero wyglada znacznie lepiej, ale cos za cos - przynajmniej mam Freddiego. Pogralem i przyznam, ze zebralem niezle baty bo nie jestem jeszcze wprawiony i w "drabince" nawet na Easy (fail) mialem problemy - chyba jeszcze jestem noobem (chociaz nim nie gram) i musze troche potrenowac. Generalnie najwiekszym plusem gry jest jej rozbudowanie i mozliwosci jakie daje - wiele minigierek, story mode, challenge, zbieranie kasy i kupowanie roznych rzeczy w Krypcie - lubie takie dodatki. Do tego szalone modyfikatory w Test Your Luck, ktore sprawiaja, ze kazda walka jest inna - dla mnie super ! Mam Arcade Sticka, ale nie wiem czy na min grac bo na padzie jakos szybciej wchodza kombinacje - musze to jeszcze wyczaic. Co do grania online to nie wiem czy aktualnie warto bo nie chce robic za ruchomy worek treningowy, musze jeszcze troche pograc i poznac ciosy, combosy itd. bierz Smoke'a lub Ermaca i ćwicz - chyba najłatwiejsze do opanowania postacie z dobrymi combosami Cytuj Odnośnik do komentarza
Haro 78 Opublikowano 15 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2013 I najcięższe do podejścia. Ze swojej strony polecam Ermaca, który poza miażdżącymi combo wygląda przekozacko. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 15 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2013 No nic - trzeba bedzie potrenowac, dzisiaj wieczorem szykuje sie trening.Gre dostalem dopiero wczoraj, a jak wiadomo od samego poczatku nie da sie wymiatac i trzeba czasu zeby opanowac ciosy i kombinacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 571 Opublikowano 15 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2013 Ermac jest dobry bo ma łatwe comba dla początkujących, które łączy z uderzeniem o glebę i pchnięciem. Również dosyć dużo w prostych combosach zabiera Baraka, acz do online jest on low-tierem. Dosyć łatwo też wychodzi Raidenem, Scorpionem, Sub-Zero czy Cyraxem. Mają patenty na prosty i duży damage. Z silniejszych postaci to Jax i Kabal. Mi najwięcej frady sprawia Shang Tsung, który miota tymi czachami przeciwnikiem z lewa do prawa. Przekozacko to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza
Haro 78 Opublikowano 15 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2013 W tej chwili gra jest bardzo zbalansowana, aczkolwiek najprościej przekopać przeciwnika Kung Lao. Niemniej mashowanie w tej grze nie sprzyja pojedynkom i z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej wybrać jedną postać od początku i całkowicie się jej poświęcić. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 18 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2013 Poki co nowy Mortal pozamiatal, jak narazie gra nie tylko spelnila moje oczekiwania, ale nawet je przekroczyla - jest grubo napakowana zawartoscia, tak wlasnie powinny wygladac bijatyki ! Kilka pytan:- Czy w ktoryms z trybow dla jednego gracza mozna wybrac arene na ktorej bedzie odbywala sie walka ? - Czy w Test Your Luck (wybierane samemu, nie challenge) bedzie mozna wybierac ilosc modyfikatorow czy zawsze jest ustalona z gory ? - Jak najlepiej wykonywac fatality, w ktorych jest "gora" - z blokiem (moze wszystkie z nim robic) ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Haro 78 Opublikowano 18 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2013 Ad.1. Można. W trakcie wyboru postaci wciśnij trójkąt. Ad.2. Ilość modyfikatorów można zwiększyć maksymalnie do 5, o ile dobrze pamiętam. Ad.3. Z blokiem najprościej. Strzałki wciskaj z z blokiem, a kiedy masz wdusić przycisk ciosu - puść. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 18 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2013 (edytowane) Heh ten MK pozamiatał. Mało kto tutaj wypowiada się na temat trybu story, który został wykonany po prostu GENIALNIE. A ja wciąż się zastanawiam jak oni zamierzają dalej popchnąć fabularnie tą serię po tym co zgotowano większości postaci. O.o No chyba wszyscy nie powrócą? O.o A więc powrót postaci z Deadly Alliance i Armageddon? Fuck no. :[ Edytowane 18 marca 2013 przez nobodylikeyou Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 18 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2013 (edytowane) Tryb Story mode to swietny dodatek, cos takiego powinno byc w kazdej bijatyce, podoba mi sie plynne przechodzenie z wydarzen do samej walki, z tego co czytalem to jest on dosyc dlugi. Ten wlasnie tryb w Soul Calibur V to jakas kpina - slaba historia przedstawiona na statycznych, rysowanych obrazkach z lektorem, a przeciez ta seria niegdys slynela wlasnie z rozbudowanego Story Mode. Edytowane 18 marca 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
cwieri 92 Opublikowano 18 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2013 To odpal sobie Story w DOA5. Tam to jest dopiero masakra. Człowiek który wymyślał tą fabułę i sposób jej przedstawienia powinien dostać wypowiedzenie, Takich głupot to już dawno nie widziałem, a nowy MK udowadnia że można zrobić fajną i sensowną fabułę w bijatyce i owiele przyjemniej się w to gra. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Haro 78 Opublikowano 19 marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2013 To odpal sobie Story w DOA5. Tam to jest dopiero masakra. Człowiek który wymyślał tą fabułę i sposób jej przedstawienia powinien dostać wypowiedzenie, Takich głupot to już dawno nie widziałem, a nowy MK udowadnia że można zrobić fajną i sensowną fabułę w bijatyce i owiele przyjemniej się w to gra. Akcje z ninja biegnącymi jak Power Rangers to głupota? No co Ty! Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 19 kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2013 (edytowane) Juz od ponad miesiaca zagrywam sie w Mortala i nie moge (nawet nie chce) przestac - gra wciaga na maksa, do tego jest mega rozbudowana.Ostatnio odblokowalem wszystko w Krypcie, a nawet wiecej niz bylo do odblokowania bo okazalo sie, ze jest tego troche wiecej niz pokazuje licznik na mapie:To jeden z czterech przykladow, w innych miejscach tez mam o 1 wiecej:Hollow Of Infestation: 41/40Deadlands: 122/121Bloodmarsh: 84/83.Trofeum za odblokowanie krypty w 100% dostalem zanim jeszcze wszystko odkrylem, mialem juz jakies 95% calosci.Ma to zwiazek z: poukrywanymi rzeczami w krypcie, sa w sumie cztery - za ich odnalezienie dostaje sie Koins (nawet 5000 za jedna). Najlepszym "bajerem" w calej krypcie jest: demon - taki screamer wyskakujacy co jakis czas, pokazuje sie bardzo rzadko, ale jak juz wyskoczy to potrafi konkretnie przestraszyc. Edytowane 19 kwietnia 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi