Drantzell 45 Opublikowano 17 czerwca 2010 Opublikowano 17 czerwca 2010 Zawsze miałem sentyment do Transformerów serii G1, ale po ostatnich filmach i japońskich wersjach Transformerów, na gry o tej tematyce patrzyłem z pobłażliwym okiem. Zwykle dotyczyły kiczowatej ekranizacji filmowej, lub były nudnymi japońskimi popierdółkami. Tym razem jest trochę inaczej. Gra ma się skupiać na multiplayerze i jest naprawdę ciekawie zrobiona. Z rozgrywki to przypomina rozwałkę drużynową z Battlefront'a z podziałem na klasy. Są 4 do wyboru: Scout (Taki łazik jak Bumblebee, który jest zwinny, szybki i ma umiejętości assasina), Soldier (może się zmieniać w czołg i używać wielkiego działa, poza tym wytrzymały silny), Sientist (będzie chyba samolotem, i potrafi naprawiać inne roboty) i Leader (czyli taki Optimus Prime, który będzie rzucał jakimiś aurami które będą zwiększać statystyki drużyny). Będzie można stworzyć własnego robota, uzbroić go i zaaplikować mu kilka umiejętności z ciekawego i różnorodnego wachlarza, zależnie od preferowanego stylu gry. Gra się bardzo fajnie. W grze jest nawet fabuła. Gra ma być prequelem do całej serii G1. Czyli jakaś wojna na Cybertronie, kiedy Optimus nie był jeszcze Optimusem Prime. Podoba mi się też grafika, a konkretnie styl w którym jest utrzymana. Tak jakby ktoś bazował na tej pierwszej serii o Transformerach i ją tylko unowocześnił. Demo multiplayer do ściągnięcia na LIVE! Więc można pograć już! (na początku nie chciałem ściągać, bo myślałem że to kolejne g...) Dla fanów, albo ludzi z sentymentem na pewno gratka Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 17 czerwca 2010 Opublikowano 17 czerwca 2010 DM zwykła sieczka, gdyby tam nie było transformerów na licencji* nikt by nawet tego nie ściągnął bo i po co. Liczę na dobrą kampanię (oby dało się grać kimś więcej niż Prime'm i Megatronem), sensowne wykorzystanie transformacji i może jakieś ogromne mapy MP, na których dałoby się polatać bo na razie bieda. *tzn w przypadku demka MP jakieś bezimienne mięso armatnie, tyle że z emblematami. Cytuj
Dark Star 1 Opublikowano 17 czerwca 2010 Opublikowano 17 czerwca 2010 W demo nawet milo sie gra ale jak dla mnie jest zbyt ciemne i troszke chaotyczne. Gdyby nie kolorowe znaczniki to nie wiedziałbym do kogo walić. Ale sterowanie i zachowanie robota daje rade i nawet pomyślałem żeby poczekać na pełna wersje ale jak znam życie to po premierze nikt w to nie bedzie grał. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 17 czerwca 2010 Opublikowano 17 czerwca 2010 Mnie demko zaskoczyło pozytywnie, jak fan tej serii ciesze się z tego co zobaczyłem, grafika na poziomie i świetny feeling, gra się mega miodnie, kasa już odłożona, szykuje nam się pierwsza b.dobra gra o Transformersach Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 17 czerwca 2010 Autor Opublikowano 17 czerwca 2010 (edytowane) A gdzie niema sieczki? Może w Halo gra jest trochę wolniejsza i nastawiona na precyzje, ale we wszystkich innych CODach jest taka sama rozwałka. W demie jest do dyspozycji dosyć mała mapa i niema wszystkich klas i trybów gry. W ten tryb Conquest gra się ciekawiej. Ale też taka prawda jest że zwykła sieczka kończy się tam, kiedy opanujesz możliwości swojego Transformera. A na zabicie przeciwnika jest sporo sposobów nawet teraz, kiedy jest odblokowanych z 20% umiejętności. Mi przypadł do gustu ten Soldier i działo czołgu w który się przemienia. Jadę na przyśpieszeniu czołgiem, skok przez przepaść, zmiana w robota w locie, wskakuje w grupę 3 kolesi i włączam ten wirujący młot. Pozamiatane. Albo strzelam się z kolesiem karabinkami. Po serii wystrzelanej w jego ciałko zmieniam szybko z robota na czołg i koleś dostaje z tego wielkiego działka prosto w twarz na dobitkę. Nawet przypomina trochę kombosy broniami w Halo. Nie spodziewałem się takiej radochy z gry o Transformerach ornit: Kampanie będzie można przechodzić w COOPie Więc będzie pewnie można wybrać sobie robota. Edytowane 17 czerwca 2010 przez Drantzell Cytuj
Gość Soul Opublikowano 17 czerwca 2010 Opublikowano 17 czerwca 2010 Proste giera, jak na demko na prawdę daje radę, fajnie się gra scountem, znikamy, zakradamy się melee i poprawka s shot'a miodzio, a w fullu może być tylko lepiej. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 grą jaram się od pierwszych trailerów. wiadomo w stronę filmów zawsze hejty, ale tutaj szykuje się rzecz na prawdę na poziomie. Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 18 czerwca 2010 Opublikowano 18 czerwca 2010 Stracilem tylko czas na sciaganie tego dema... co jak co moze singiel fajny ale te multi to beznadzieja, a jestem fanem transformersow ;x Cytuj
Gość Soul Opublikowano 22 czerwca 2010 Opublikowano 22 czerwca 2010 Pierwsza ocena 8.8 http://n4g.com/news/549949/transformers-war-for-cybertron-review-planetxbox360 Cytuj
Salwador 189 Opublikowano 22 czerwca 2010 Opublikowano 22 czerwca 2010 A mi to się nawet nico spodobało, jedynie co mi nie przypadło to wrażenie jazdy na lodzie... Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 24 czerwca 2010 Autor Opublikowano 24 czerwca 2010 Bo gra jest naprawdę dobra Jeśli chodzi o walkę to taka nawet techniczna, umiejętnościowa, a nie głupia chaotyczna nawalanka. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 3 lipca 2010 Opublikowano 3 lipca 2010 Gra w multi jest mega im dalej tym lepiej, gram scoutem i trochę soldierem, ale zdecydowanie wolę tego pierwszego, chętnie pogram z kimś w teamie gamertag pod avatarem Cytuj
S!N 14 Opublikowano 12 lipca 2010 Opublikowano 12 lipca 2010 Gdyby poprawili odrobinę kampanię, grafikę i mocniej promowali gra zaszalałaby na rynku. Tak dobrze to mi się jeszcze w żadne multi nie grało. Możliwość transformacji dodaje takiego dynamizmu, że czasem to wygląda jak wyścigi z zabijaniem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi