Skocz do zawartości

Pieprzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Waldus, nie jechales dzisiaj o 11 mostem Poniatowskiego w Warszawie?

Mustang, naprawde mamy dobrze porownujac do Zachodu. Niewielkie kary, ilosc punktow nir jest przesadnie wysoka. Serio nie ma na co narzekac.

Edytowane przez Infidel
Opublikowano (edytowane)

Masz talent motoryzacyjny! Nikt tak oleju w skrzyni biegow nie wymienia jak ty :-(

Tak szczerze mówiąc, to zaluje,ze studiuje jakas zje.bana energetyke zamiast mechaniki/budowe maszyn. Nie mowie,ze dowiedzialbym sie tam cos przelomowego,ale taki papier dalby mi przepustke do swiata motoryzacji. A energetyk ?  : ( Co ja zem począł,ze swoją karierą....

Edytowane przez Pajda
Opublikowano

Waldus, nie jechales dzisiaj o 11 mostem Poniatowskiego w Warszawie?

NIE, w weekend nosa poza południową Polskę nie wychylałem.

dziś poraz pierwszy od nowości umyłem auto! Jest takie piękne. 

Hehe dziadyga w dziadkowozie ;)  

Ps. Zazdroszczę w pip  :hi:  :blum1: , czakam na relację z wyprawy nad adriatyk. My, po zakończeniu leasingu, zamiast wymieniac auto zainwestujemy w przyczepę, jakaś adria czy inny przenośny domek niemieckiego emeryta hehe

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wywiad równie dziwny co ciekawy z Januszem Kaniewskim ( Jest współautorem aktualnego logo koncernu Fiat, opakowań papierosów Marlboro i butów narciarskich Lange, zaprojektował m.in. Stację Benzynową Roku 2012: Orlen, Grunwaldzka 76 w Gdańsku, szklankę piwa Żywiec, a także fotele kolejowe do wielu linii europejskich. W

latach 1999-2001 pracował w studiu

Pininfarina w Cambiano, z którym

współpracuje do dziś. Od 2003 projektuje

dla Ferrari, a także dla Lancii, Alfa

Romeo, Citroena, Suzuki i Hondy. )

www.logo24.pl/Logo24/1,125389,15000239,Janusz_Kaniewski__juz_zaprojektowalismy_przyszlosc.html

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

post głównie do Lucka bo się interesował takim ale... przelatałem 20h za kierownicą w ten weekend w Mondeo chyba kompletnie wyposażonym diesel automat 2.0 140km.

takim:

Ford-Mondeo_2011_800x600_wallpaper_01.jp

i zmieniam średnie o nim zdanie jakie miałem wcześniej po krótkich przejażdżkach, auto ma przelatane 170 tys prowadzi się ekstra, precyzyjnie, płynnie, przewidywanie, jest dość wygodne i co ważne ciche w środku, sporo fajnych funkcji ale również sporo rzeczy chciało mi bardzo pomagać w jeździe - na szczęście można łatwo większość powyłączać by nie być na uwięzi komputera. automat jak automat - spoko w mieście w trasie nie robi różnicy zasadniczo. kupe miejsca w środku, przepastny bagażnik, generalnie samochód jest na prawdę duży (z zewnątrz też). najgorszym elementem w tym konkretnym przypadku silnik, 140km w tak dużym aucie nie robi wrażenia a wręcz automat go jeszcze troche przymula - jak brać to z 2.0 turbobenzyne 240km albo jakiegoś mocniejszego diesla.

choć dalej myślę, że jak bym miał kiedykolwiek wydać 130 tys na samochód to znalazł bym coś innego dla siebie ;)

Opublikowano

Ja się interesowałem (i w sumie nadal interesuję :sorcerer:) wersją Titanium (wyżej jest jeszcze tylko Titanium+) z benzyną 1.6 163KM - 75 tysięcy za niego chcieli wtedy, więc IMO bardzo korzystnie. W sumie dlatego nadal jestem nim zainteresowany :D Diesel kompletnie mnie nie interesuje ;)

Opublikowano

No też myślę o Mondziaku albo Insigni jako drugim aucie  (dla żony), tyle że w kombiaku i też only benzyna ze względu na km jakie ona robi. Obecnie jeździ czymś mniejszym i pewniej bym się czuł jakby ten przód był trochę dłuższy i było kilka  poduszek więcej.

Opublikowano

No już prawie kupowałem 3 letnią Toyote LC ale w ostatniej chwili sprawdziłem koszty opon i ogólnie części. Dodatkowo był do turbodiesle D4D więc wydygałem przed ewentualną naprawą, (w benzynie spalanie zabijało). 

No ogólnie może i jednak jakiś SUV Raw4 czy coś w tym stylu. Temat chciałbym zamknąć do lata.

Opublikowano

Ja mogę Ci polecić Mitsubishi Outlander. Sporo nim jeżdziłem, bo ojciec takiego ma, konkretnie drugą generację, 2008 rok. Moim zdaniem, zjada Rav4 pod każdym względem.

Opublikowano

3 generacja Outlandera mi sie nie podoba, ale 2 po liftingu jest bardzo fajna. Fajnie podrasowali wygląd przodu względem m.in. rocznika 2008.

Moim zdaniem, Outlander lub Tiguan to najlepszy wybór w klasie SUV średniej klasy. Kuga mi się nie widzi, Dacia Duster i Renault Koleos bez komentarza. Ciekawą opcją też jest Kia Sportage, bo jest w dobrej cenie jak za tych gabarytów samochód z dobrym wyposażeniem. Z wyglądu też ok, ale ciekawe jak wykonanie wnętrza i czy plastki nie straszą.

Opublikowano

Kia Sportage pod względem wykonania i wykończenia wnętrza to straszna padaka. Zdecydowanie lepiej wygląda bliźniaczy dla Sportage Hyundai ix35.

Opublikowano

A no właśnie o tym Hyunadaiu zapomniałem, też dobra opcja. Już w sumie nic innego w tej klasie SUVów do głowy mi nie przychodzi. Wybór jest dość spory, jest w czym wybierać.