Infidel 218 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) Lucek, mie kazdy lubi pol metra przeswitu Edytowane 5 Lipca 2015 przez Infidel Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 To nie są nowe sprężyny tylko stare, na których auto było kiedyś. Zrobiłem dziś 700km i nie narzekam. Jedzie się wybornie. Nawet wiejskimi drogami. W końcu jest komfort. Jeszcze jakbym miał amory Sachs Active Tourer to byłbym w niebie Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Ja dzisiaj sprawdzałem czy ubyło od ostatniej wymiany (jakieś 3-4 tysiące temu), a tutaj za dużo minimalnie. Nic nie będę z tym robił, ale zaufałem serwisowi przy wymianie (sam kupiłem olej i oddali mi resztę), a mogłem sprawdzić i się przyczepić od razu. Ile 1.8 T bierze? właśnie trochę bierze, przynajmniej mój, bo z tego co czytałem są takie co nie biorą nic,a inne wezmą 2 litry od wymiany do wymiany. I mojemu bliżej do tej drugiej grupy, po przejechaniu ponad 5k km dolałem jakiś litr, silnik suchy jak wiór zero wycieków. Rodzaj oleju może mieć wpływ na jego zużycie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Te silniki tak mają. Powymieniasz wszystkie uszczelki, a i tak zaraz będzie gdzieś ciekło. To samo wszystkie V6 i V8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Jak myślicie, regularne wkręcanie silnika na wysokie obroty naprawdę źle wpływa na jego trwałość? Nie robię tego na zimnym silniku, ale przy rozgrzanym całkiem często podciągam do 4500-5000 i okazjonalnie do maksymalnych 5500. Poza tym jeżdżę spore odległości przy prędkościach autostradowych ze stałymi obrotami 4200. Olej jest dolewany, pasek zmieniany całkiem niedawno - mam nadzieję, że wytrzyma wjazdy na autostradę na trójce. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) IMO silniki przystosowane są do oporów w trakcie pracy. Zdrowiej dla silnika jest pracować pod obciążeniem niż na luzie. Nie bez powodu silniki mają maksymalny moment obrotowy powyżej 4000-4500 obr/min. Jak dbasz, robisz przeglądy, pilnujesz oleju to nic się nie będize działo. Teoretycznie biorąc pod uwagę długi okres to lepiej pracować silnikiem w całym zakresie obrotów, aby tłoki itd się równomiernie wyrabiały Edytowane 6 Lipca 2015 przez Szejdj Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Spokojnie, nic sie nie stanie. Ja jestem specjalista od 'katowania' silnikow, czesto jezdze pod czerwone pole i nie zauwazam negatywnych skutkow. Kontroluj poziom oleju i plynu chlodniczego (!) i bedzie dobrze. Dobeze by bylo dodatkowo wymienic plym do chlodnicy, bo pewnie nikt go od lat nie ruszal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 http://otomoto.pl/oferta/nissan-200-sx-ID6y7Q4Z.html Qvstra po prostu to tu wkleje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Niech mi ktos powie dlaczego cena tego Nissana jest taka wysoka? Okropne to z zewnatrz, w srodku jeszcze gorsze, moc tylka nie urywa i starsze od Kopernika. Nie lepiej kupic cos lepszego z RWD w tej cenie? Edytowane 7 Lipca 2015 przez WisnieR Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 no rupieć zwykły, ktoś kupi i wybebeszy do driftów Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Cena wysoka? Ta sztuka jest wrecz tania. Zadbane to 20k+ Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Ale dlaczego? Co w nich jest wyjątkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Prowadzenie, potencjał, unikatowość, wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Spokojnie, nic sie nie stanie. Ja jestem specjalista od 'katowania' silnikow, czesto jezdze pod czerwone pole i nie zauwazam negatywnych skutkow. Kontroluj poziom oleju i plynu chlodniczego (!) i bedzie dobrze. Dobeze by bylo dodatkowo wymienic plym do chlodnicy, bo pewnie nikt go od lat nie ruszal. Z chłodniczym muszę sprawdzić, chociaż zawsze trzyma właściwą temperaturę. Dzisiaj 20 km po Autobahnie. Miałem się powstrzymać i jechać 140, ale nie dałem rady i cały odcinek poszedł powyżej 5000 obrotów i licznikowych 160 Auto wyciąga realne (GPS) 160, ale to już w sumie testowałem po zrobieniu prawka parę lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Haha, mam tak samo. Praktycznie przy każdej trasie mowię sobie,że będę spokojnie jechal, po czym po 5 minutach wyprzedzam każde auto Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Praktycznie przy każdej trasie mowię sobie,że będę spokojnie jechal, po czym po 5 minutach wyprzedzam każde auto tez tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Qvstra, jak tam E36/200SX? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 E46 316i Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 przeprowadzam się za około półtora miesiąca i pieniądze będą potrzebne gdzie indziej. poza tym szkoda mi sprzedawać to e46 ze względu oraz zdrową i niebita budę. 0 rdzy i szpachli, jedyna skaza sa trzy obcierki parkingowe i odpryski na masce dlatego też na razie zostaje 318, a o czymś mocniejszym będę myślał jak załatwię wszystkie sprawy związane z przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Jadę dziś 110-115 przy ograniczeniu do 90 i.nagle do zderzaka przykleja mi się Insignia, ale nie wyprzedza. Patrzę w lusterko, widzę dwie wrogie mordy i czapkę policyjną przy szybie. Nie zdążyłem nawet pomyśleć 'o kur.wa', a tym bardziej zwolnić i w tym momencie po lewej stronie przeleciała jak grzmot Impreza. Insignia od razu koguty i dzida za nim, dopiero gdzieś po 3 km go zatrzymali. Jak ich mijałem to typ już był oparty o maskę z łapami skutymi nad dupą. Chyba próbował uciekać... ale dupsko mi uratował, 2 stówy w kieszeni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 dlatego nie kupie imprezy nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Oj taką straszą Imprezką z gangiem z wydechu to bym nie pogardził, fajne auto zabawka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Prawda, ale jest ta sama sprawa co z bmw: Auto rzuca się w oczy a szczególnie policji. Gdy szwagier miał e36 czy 39 przynajmniej raz w miesiącu go łapali, tak dla zasady aby zbadać alkomatem itd Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Zatem najlepiej Yarisem pomykać Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Tak naprawde kazde wyrozniajace sie auto przyciaga uwage policji. CZy jest to wypucowane auto z salonu czy seicento z naklejkami na szybie czy glosna Impreza Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi