Skocz do zawartości

Pieprzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jadę dziś 110-115 przy ograniczeniu do 90 i.nagle do zderzaka przykleja mi się Insignia, ale nie wyprzedza. Patrzę w lusterko, widzę dwie wrogie mordy i czapkę policyjną przy szybie. Nie zdążyłem nawet pomyśleć 'o kur.wa', a tym bardziej zwolnić i w tym momencie po lewej stronie przeleciała jak grzmot Impreza. Insignia od razu koguty i dzida za nim, dopiero gdzieś po 3 km go zatrzymali. Jak ich mijałem to typ już był oparty o maskę z łapami skutymi nad dupą. Chyba próbował uciekać... ale dupsko mi uratował, 2 stówy w kieszeni.

Francuzi się już tak nie bawią. Zamiast wypasionych Insignii mają blisko 300 egzemplarzy różnych popularnych modeli (w tym 208 czy Sandero), które po prostu jeżdżą jako ruchome radary. Tolerancja 10 km/h do 100 km/h i 10% powyżej. Jedziesz w tym samym kierunku albo z przeciwka, nie ma to znaczenia. Nie ma flesza, nie ma specjalnych anten na samochodzie, żaden Waze tego nie wykryje. Mandat przychodzi pocztą, więc kierowca nie ma pojęcia, czy coś go złapało.

Edytowane przez Mustang
Opublikowano (edytowane)

NIestety potwierdzam to. Do tego fotoradary w ciemnym tunelu i przenosne urzadzenia, ktore potrafia nawet przypiac do przystanku czy zawiesic na drzewie :angry:

Mustang, Ty chyba kiedys pisales o fotoradarzr zawieszonym na galezi drzewa,nie? Ostatnio 2 razy widzialem taki patent pod Metzem

Edytowane przez Infidel
Opublikowano

Prawda, ale jest ta sama sprawa co z bmw: Auto rzuca się w oczy a szczególnie policji.

Gdy szwagier miał e36 czy 39 przynajmniej raz w miesiącu go łapali, tak dla zasady aby zbadać alkomatem itd

pyerdolenie, zrobilem ciemnym e46 ponad 20k km i ani razu nie zatrzymali mnie do kontroli

Opublikowano

Pytam z ciekawości :) Za tydzień wybieram się nad nasze morze, w okolice Jastrzębiej Góry, ostatnio w tamte rejony jechałem ze 3 lata temu. Ciekaw jestem czy od tamtej pory pobudowali jakieś nowy drogi? Będę wyjeżdżał z Warszawy i zastanawiam się którędy najlepiej jechać ^_^ Wiem, że głupie pytanie, ale ciekaw jestem :)

Opublikowano

Chyba najlepiej będzie krajową 7 do Gdańska, tam obwodnicą południową do głównej obwodnicy trójmiasta i już wtedy prosto w stronę Władysławowa. Na końcu obwodnicy w Gdynii może się korkować, w środku tygodnia nie będzie tragedii, ale w piątek po południu, albo wieczorem możesz już trochę postać.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jezdxa ta droga srednio raz/dwa razy w tygodniu i moim zdaniem nie ma sensu jechac autostrada. Za daleko, oszczednosc czasu zadna. 7mka jest szeroka i bardzo przyjemnie sie nia jezdzi.

Szejdj, warto jeszcze pojechac 7mka ze wzgledu na to, ze jest to naprawde fajna i ladna trasa. Nie brakuje i prostych i zakretow, terenow zabudowanych duzo nie ma,wiec lecisz przed siebie :) I dlugo juz istniec nie bedzie, zaraz bedzie nudna ekspresowka.

Heh, pochodze z Elblaga i ta trasa jezdze caly zycie. Od smarka, przez studenta, az po dzisiaj i za kazdym razem czuje to specyficzne cieplo w zoladku. Pamietam chyba wszelkie etapy jej przebudowywania, najbardziej zakorkowane etapy maja juz teraz ekspresowki.

Edytowane przez Infidel
  • Plusik 1
Opublikowano

Okej, dzięki, ja również całe życie jeździłem E7, także trasę znam, ciekaw byłem czy przez 3 lata się zmieniło, ale piszecie, że nie, także nie będę kombinował z tą autostradą :)

Dzięki

Opublikowano

Taka sytuacja z weekendu. Stoje na przejscu dla pieszych i do swiatel dojezdza Prelude z dwoma kotletami w srodku. Szyby opuszczone, bass podkrecony, tlumik sportowy. Obok na prawym pasie podjezdza stary Saab 93. Chlopaki juz widac podkrecone, zielone i ruszaja normalnie, az w pewnym momencie chlopaki z Prelude inicjuja wyscig;-) Pech chcial, ze trafili na uturbionego Saaba ktory ich zdemolowal na 100m ;-) Mysle, ze na kolejnych swiatlach szyby juz byly zamkniete, i radio sciszone.

Opublikowano

Okej, dzięki, ja również całe życie jeździłem E7, także trasę znam, ciekaw byłem czy przez 3 lata się zmieniło, ale piszecie, że nie, także nie będę kombinował z tą autostradą :)

Dzięki

Jednak pojechałem autostradą. 420km przejechane w niecałe 4.5h, pusta droga, prędkość nie schodziła poniżej 130km/h, zanim się zorientowałem to już dojeżdżałem do obwodnicy. Polecam serdecznie polskie autostrady.

Opublikowano

A jak na obwodnicy? Bo ja wczoraj niecałe 5 km robiłem godzinę. Debile karambol zorganizowały na prostym, przejrzystym odcinku. Chwilę wcześniej koleś z niego siedział mi na (pipi)e na autostradzie, a jechałem 160. W ogóle, na obwodnicy jest zator przez wypadek kilka razy w tygodniu, w weekend w okresie letnim zawsze. Tak trudno.jest zachować odstęp i uwagę przy włączaniu?

Opublikowano

Kumpel odebral miesiac temu, zrobil juz 5k km. Mowi,ze jak jezdzil z gazem w podlodze caly czas ( 6.3s 0-100 :) ) to 10.5l. W trasie 110 5.8 , 170 8l. Jestem w szoku. Gole auto wazy 2t, zapierdala, plynie po drodze, luksus jak w Residental Suite i spalanie jak w 1.9TDI

Opublikowano

Poprzednik z 3.0 TDI na dotarciu żłopał pod 20 l w mieście xd. Jechałem, widziałem ten wir w baku.

No, ale to Audi, więc najważniejszym gadżetem w nowej wersji jest aktywny tempomat zdolny utrzymać na autostradzie odstęp 5-10 m od auta poprzedzającego (oczywiście ma automatycznie migać długimi). Da radę?

Opublikowano

to takie a4 z tym silnikiem będzie będzie palić pewnie lekko litr mniej. Fajnie, za jakieś 15 lat będę miał ekonomiczne auto z mocnym silnikiem, już zacieram rączki :) Ciekawe jak na tle ropniaka wypadnie benzyna.