Skocz do zawartości

Pieprzenie

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 332,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• waldusthecyc
    waldusthecyc

Będąc w Stuttgarcie miałem do wyboru jedno z dwóch: albo muzeum Porsche albo muzeum Mercedesa. Tzn. jak ktoś ma czas to może iść do obu, ja miałem co najwyżej 3h wolnego z dojazdem. Wybrałem więc bard

• waldusthecyc
    waldusthecyc

to jest (pipi)A NIEDOPUSZCZALNE co odwala to pyerdolone ASO tego s(pipi)iałego Opla.    Oddałem auto do serwisu. Dostałem auto zastępcze, Hyunadaia I30, nówka sztuka, 2k przebiegu, 100konna benzyna.

• Moto show Bielsko-Biała 2023 i kolejny wrak race zaliczony. Udało się dotrzeć do finału, niefortunnie w finale wypchali mnie do lasu i musiałem odrabiać. Wyścig zakończył się przedwcześnie po dachowan

Opublikowano

(pipi) wlasnie uje,balem linke od otwierania maski jprdl

Opublikowano

Kocham polaczenie sniegu i RWD. Dzisiaj chyba z 200km zrobilem korzystajac z jego urokow. Ajajaj,zyc nie umierac :)

Edytowane przez Infidel

Opublikowano

Byłem dziś na pierwszym przeglądzie gwarancyjnym - co te ASO to ja nawet nie. Przegląd kosztował mnie 6 stówek, ale tylko dlatego, że miałem ze sobą swoje filtry (powietrza i kabinowy) i olej. Gdyby nie to, 1200zl - tak, liczą sobie 600 złotych za 2 filtry i 4l oleju (lotos). Poza tym, podczas przeglądu przychodzi do mnie typ i mówi, że klocki z przodu się kończą = starczą jeszcze na ~5kkm i jak chcę to mogą mi je wymienić teraz za... 600 złotych :D

Opublikowano

Lucek a czemu dopiero pierwszy? Przecież co rok są przeglądy. No i zmień Aso praktycznie za ten sam furacz z olejem i filtrami 800 coś zł dałem we wrześniu( też pierwszy przegląd).

ps witamy w świecie furaczy z salonu ;)

ps1 a jaki ty masz przebieg że juź klocki za 5 tys?

Opublikowano

Tu nie chodzi o przebieg tylko o mase jaka trzeba wyhamowac. Lucek,tedunio,niania i gowniaki = 700kg

Edytowane przez Pajda

Opublikowano

Przegląd co 30kkm/2 lata. Akurat wskoczyło 30kkm to trzeba było się przejechać. No i w 2 ASO we Wrocławiu i 2 w Krakowie była praktycznie ta sama cena - różnice rzędu 50 złotych.

Opublikowano

A to dlatego. Dali niby co dwa lata (bo w większości fur co rok) to kasują podwójnie. Ale wymiana klocków po 35 tys to perwera (a tym bardziej że racze rajdowcem nie jesteś, co?). Ja w niemieckim samochodzie dla ludu mam 50 tys i nie zanosi się na zmianę. W poprzedniej C5 klocki po 60 wymieniałem.

Opublikowano

Teoretycznie tak, ale i tak wymieniam co roku. Co do klocków to w sumie chyba norma, w Mazdzie tez jakoś po 30paru tysiącach wymieniałem. Chyba taki urok jeżdżenia po mieście.

Opublikowano

no wlasnie mialem pytac, czy glownie po miescie jezdzisz, bo to jedyne wytlumaczenie dla tak szybkiego zuzycia (choc i w miescie duzo mozna silnikiem hamowac).

Opublikowano

To i tak za szybko. Kozak furacz Corsa Opel. Jeżdżone tylko po mieście i to uwaga przez kobietę często w obcasie. Sprzedany przy przebiegu ok 50 tys z tarczami od nowości.

Nie masz jakiegoś znajomka mechanika żeby ci zerknął na te tarcze ?

Opublikowano

Ale tam nie ma na co zerkać - tarcze są spoko tylko klocki się powoli kończą, przy IMO całkiem normalnym przebiegu, bo tak samo miałem w Mazdzie ;) kupię u ziomka w sklepie brembo, czy tam inne bosche za 150zl, sam sobie je wymienię i spokój na kolejne 1,5-2 lata.

Opublikowano

Tzn klocki, poryrało mi się.

Opublikowano

Jak zaczną piszczeć to wymienię :D

Opublikowano

kur.va, ja podobna akcje we wrzesniu mialem:

w sobote bylem na przegladzie, typ mowi, ze klockom tylnym tak jeszcze z 5 tys. zostalo, a przednim z tysiac-dwa i czy wymieniac. Po namysle stwierdzilem, ze nie- akurat nie mialem zadnej dalekiej trasy w najblizszych planach (a jezdze glownie poza miastem i zuzycie hamulcow mam ponizej przecietnej), wiec stwierdzilem, ze podjade jak zaczna piszczec.

Zaczely w niedziele.

Edytowane przez tommi

Opublikowano

Ile mogę się spodziewać hajsu za wymianę klocków w takim i30 (części zamienne + robocizna)?

Bo przy diagnozie przedzakupowej wyszło, że same kloce ma już chude i w najbliższym czasie można się zainteresować wymianą. Ze trzy stówki styknie (poza ASO ofkors?).

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Sam nie umiem :beksa:

Teraz tak w sumie zglupialem, ale klocki sie wymienia parami, czy takze np. sam przod? Bo nie pytalem na diagnozie, o ktore chodzilo. A jak zamowie czesci to chcialem od razu wszystkie zrobic by byl identyczny stan przodu i tylu.

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Nie trzeba, mozna jedna os tylko,ale jesli chcesz miec na obu taki sam stan, to odpowiedz jest prosta :-)

Opublikowano

No spoko, tak na logike wydaje mi się, że jak robić to robić po równo, a nie przód super mocny nowy, a tył np. zostawić zajechany.

Opublikowano

Dokladnie. Koszt niewiele wiekszy i beda sie przez to rownomiernie zuzywac :)