Infidel 218 Opublikowano 5 lutego 2016 Opublikowano 5 lutego 2016 E36 compact to pikus przy E46 compact, przynajmniej ma normalny przod. Ten samochod ma downa po prostu Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 10 lutego 2016 Autor Opublikowano 10 lutego 2016 To wnętrze Forda Figo (nowego Ka). Moim zdaniem w każdym samochodzie powinien być przewidziany podobny uchwyt, przynajmniej do momentu kiedy wprowadzą możliwość korzystania z aplikacji drogowych na samochodowym ekranie radia/nawigacji. W tej chwili nawet w nowym aucie z wbudowaną nawigacją i tak szukałbym uchwytu pozwalającego na korzystanie z telefonu ze względu na Waze. Za mało jest na razie dedykowanych rozwiązań. Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 Ale to jest uchwyt? Wygląda mi to bardziej, że ktoś przycisnął kom. schowkiem. Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 10 lutego 2016 Autor Opublikowano 10 lutego 2016 (edytowane) Tak, to jest przewidziane do mocowania telefonu. Tutaj z kolei podobne rozwiązanie z Twingo. Edytowane 10 lutego 2016 przez Mustang Cytuj
krupek 15 479 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 Organizacje bezpieczeństwa będą zaniżać noty takim autom, bo zachęcają do korzystania z telefonu w czasie jazdy. Mówię całkiem poważnie. To samo było swego czasu z popielnicami. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 A jak masz samochody z fabrycznie zainstalowanym dotykowym wyswietlaczem z nawigacja, odtwarzaczem muzyki i radiem to juz wszystko cacy i jest bezpiecznie jak jedziesz i sie patrzysz na ten ekran i smarujesz paluchem ? Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 10 lutego 2016 Autor Opublikowano 10 lutego 2016 Gdzieś mam co myślą organizacje bezpieczeństwa, lepiej niech wykombinują jak pozwolić używać Waze albo aplikacji z nawigacją 10x lepszą i tańszą niż wbudowana bez kupowania uchwytów na kratki od nawiewu. Poza tym wiem, dałny będą odpisywać na wiadomości, ale ja np. z takim Waze jestem bezpieczniejszy, bo wiem co mnie czeka na drodze. Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 (edytowane) Ale ogólnie te navi na szybach czy uchwyciki na kom to przy dzwonach mega pocisk w czółko. Nawet na forum był przypadek kilkudziesięciu szwów na czole od navi. Mustang a ty taxówkarz jesteś albo boy do rozowżenia jedzenia, że tak korków się cykasz? No i taki pro tip w obenych autach fabryczne navi to już całkiem fajne appki uwzględniające korki i niektóre utrudnienia na drodze. Edytowane 10 lutego 2016 przez balon Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 A jak masz samochody z fabrycznie zainstalowanym dotykowym wyswietlaczem z nawigacja, odtwarzaczem muzyki i radiem to juz wszystko cacy i jest bezpiecznie jak jedziesz i sie patrzysz na ten ekran i smarujesz paluchem ?Nie wiem jak w innych markach ale w Mazdzie dotyk działa tylko na postoju. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 w reno klijo dotyk ciagle dziala, nie wiem jak w innych samochodach Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 W Alfie tez przestaje jak ruszysz i juz nigdy wiecej nie dziala. 2 Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 10 lutego 2016 Autor Opublikowano 10 lutego 2016 (edytowane) Mustang a ty taxówkarz jesteś albo boy do rozowżenia jedzenia, że tak korków się cykasz? No i taki pro tip w obenych autach fabryczne navi to już całkiem fajne appki uwzględniające korki i niektóre utrudnienia na drodze. Radarów nie pokazują, aktualizacje często słono kosztują, a te korki w fabrycznych navi to śmieszne są. Mam porównanie RNS 315 (dotyk działa podczas jazdy) z Passata B7 z aplikacją Waze i ta pierwsza to jest żart jeśli chodzi o pokazywanie "utrudnień na drodze". Edytowane 10 lutego 2016 przez Mustang Cytuj
krupek 15 479 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 W Alfie tez przestaje jak ruszysz i juz nigdy wiecej nie dziala. W Alfie to akurat usterka. Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 Mustang a ty taxówkarz jesteś albo boy do rozowżenia jedzenia, że tak korków się cykasz? No i taki pro tip w obenych autach fabryczne navi to już całkiem fajne appki uwzględniające korki i niektóre utrudnienia na drodze.Radarów nie pokazują, aktualizacje często słono kosztują, a te korki w fabrycznych navi to śmieszne są. Mam porównanie RNS 315 (dotyk działa podczas jazdy) z Passata B7 z aplikacją Waze i ta pierwsza to jest żart jeśli chodzi o pokazywanie "utrudnień na drodze". Nie wiem, ja od 4,5 lat mam auta z navi fabrycznymi i styka doskonale. W razie w czasami (bardzo rzadko) odpalę smartfona ale to położe go sobie na konsoli środkowej. Co do aktualizacji to nie wiem bo zanim zmieniałem auto na nowe miałem darmowe aktualizacje podczas przeglądów ASO (przy obecnym też tak mam). Z drugiej strony ja Navi bardzo rzadko używam (wczasy, ew wyjazd/delegaca do inneg miasta). Najczęściej to Yanosika ale on mi mówi co i jak. Nie muszę się patrzeć na niego. @mozi w VW działa na luzie ekran dotykowy cały czas, nawet przy 215 (tyle najszybciej swoim jechałem:) ). W tej Mazdzie w takim razie jak obsługujesz po starcie? Menu z kieru? Bo ja w VW każdą opcję z wyświetlacza dotykowego mogę kierownicą odpalić. Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 10 lutego 2016 Autor Opublikowano 10 lutego 2016 (edytowane) Ja ostatnio zawsze włączam Waze, bo po prostu dostarcza przydatnych informacji o tym co dzieje się na trasie. Zwykle nie zaskoczy mnie policja, wypadek, korek, itp. Poza tym faktem jest, że przenoszę do prawdziwej jazdy przyzwyczajenia z gierek: zbieranie punkcików i mini-mapkę trasy. Edytowane 10 lutego 2016 przez Mustang Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 11 lutego 2016 Opublikowano 11 lutego 2016 Masz taką gałkę + 3 przyciski do obsługi. Z początku wydawało mi się to lipnym rozwiązaniem ale działa to wg mnie super. Tu masz zdjęcie - gała jest po prawej od ręcznego: http://freakwheel.com/wp-content/uploads/2013/07/Interior-Mazda-3-2014.jpg Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 11 lutego 2016 Opublikowano 11 lutego 2016 Rozwiazanie stare jak swiat,ale fenomenalnie obsluguje sie cos takiego. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 26 lutego 2016 Opublikowano 26 lutego 2016 Miałem okazję polatać prawie cały dzień nowym Mustangiem w wersji 2.3 cabrio w automacie. Nie powiem fajnie to jedzie - mimo napędu na tył i włączenia trybu Track na zakrętach jedzie jak przeklejony do asfaltu. Jedyny mankament to plastiki i wykończenie w środku - bo z zewnątrz fura jest śliczna. 1 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 lutego 2016 Opublikowano 26 lutego 2016 Mustang z 4 cylindrowym rzędowym silnikiem. Czar prysł. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 26 lutego 2016 Opublikowano 26 lutego 2016 Też tak myślałem ale zarówno dźwięk jak i osiągi nie zdradzają tego że to 4 gary. Naprawdę fajnie to chodzi i brzmi. Wprawdzie automat mam wrażenie że psuł trochę zabawę. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 26 lutego 2016 Opublikowano 26 lutego 2016 Patrzac na tabelki o na pewno wolne nie jest, tylko to skojarzenie - amerykanskie samochody z jakimis silnikami z "forda ka". Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 26 lutego 2016 Autor Opublikowano 26 lutego 2016 Przynajmniej to 2.3 można jeszcze sobie wyobrazić w europejskich warunkach. Każdy by wolał V8, niestety Mustang z V8 jest w zasięgu klasy średniej w USA, ale w Europie już się robi z tego dość elitarny pojazd. No i dziś 2.3 ma ponad 300 kucy, dramat to był kiedy w latach 1970 wprowadzili 2.3, też czterocylindrowe, tylko wówczas dostarczające 88... V6 dawał 105. Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 26 lutego 2016 Opublikowano 26 lutego 2016 Też tak myślałem ale zarówno dźwięk jak i osiągi nie zdradzają tego że to 4 gary... wiem, że pewnie wiesz, ale dla tych co nie wiedzą: http://www.leftlane.pl/wrz14/2015-ford-mustang-ecoboost-ma-sztucznie-generowany-dzwiek-silnika.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi