[InSaNe] 2 477 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) No nie ukrywam, że chciałbym się poczuć jak detektyw Frank Bullit w słynnym filmie https://www.ford.pl/osobowe/mustang/nadwozia-i-parametry/mustang-bullitt Edytowane 7 Września 2018 przez [InSaNe] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Ford umie ostatnio w marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (pipi)any piękny jest szkoda że nie w automacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Lepiej ręczna, bo się w pełni czuje auto 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Jestem zmuszony przez parę dni jeździć Capturem i rany jaki zawód. Dobra, braki w wyposażeniu i tanie plastiki są normalne w tańszych autach (chociaż oglądałem dzisiaj porównywalne 500x i wnętrze jest w nim bardzo fajne). Załóżmy, że wyjący diesel irytuje mnie po przyzwyczajeniu się do wyciszenia nowego kompaktu premium oraz że tani SUV musi generować na autostradzie szumy powietrza. Ale jak ten samochód zniechęca do dynamicznej jazdy i do prowadzenia w ogóle. Lewarek biegów lata we wszystkie strony i haczy. Układ kierowniczy jest nieprecyzyjny, z martwą strefą i nie daje żadnego czucia (czas zaciera wspomnienia, ale w Grande Punto na pewno działał lepiej). Przy przyspieszaniu silnik drze się wniebogłosy i zasadniczo mam wrażenie, jakbym wykrzesując z niego moc zarzynał samochód. Wspaniały przykład jak mimo braku ogromnej różnicy na papierze, samochodem może się jeździć zupełnie inaczej. A3 zachęca do zabawy, do wykorzystywania możliwości podwozia. Nie protestuje kiedy przeciągam 1.6 TDI do czerwonej strefy, prowadzi się precyzyjnie w zakrętach i stabilnie powyżej 180. Captur to auto dla emeryta - wsiąść wygodnie, siedzieć jak na krześle, rozpędzać się dostojnie, zakręty brać spokojnie. Z zaskakujących wad szerokie słupki z przodu ograniczające widoczność i wąskie lusterka, w których widzę dużo mniej niż w A3. Z zalet - ta karta kluczyk Renault jest wygodna i elegancko mieści się w kieszeni z portfelem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 6 minut temu, Mustang napisał: Jestem zmuszony przez parę dni jeździć Capturem i rany jaki zawód. Dobra, braki w wyposażeniu i tanie plastiki są normalne w tańszych autach (chociaż oglądałem dzisiaj porównywalne 500x i wnętrze jest w nim bardzo fajne). Załóżmy, że wyjący diesel irytuje mnie po przyzwyczajeniu się do wyciszenia nowego kompaktu premium oraz że tani SUV musi generować na autostradzie szumy powietrza. Ale jak ten samochód zniechęca do dynamicznej jazdy i do prowadzenia w ogóle. Lewarek biegów lata we wszystkie strony i haczy. Układ kierowniczy jest nieprecyzyjny, z martwą strefą i nie daje żadnego czucia (czas zaciera wspomnienia, ale w Grande Punto na pewno działał lepiej). Przy przyspieszaniu silnik drze się wniebogłosy i zasadniczo mam wrażenie, jakbym wykrzesując z niego moc zarzynał samochód. Wspaniały przykład jak mimo braku ogromnej różnicy na papierze, samochodem może się jeździć zupełnie inaczej. A3 zachęca do zabawy, do wykorzystywania możliwości podwozia. Nie protestuje kiedy przeciągam 1.6 TDI do czerwonej strefy, prowadzi się precyzyjnie w zakrętach i stabilnie powyżej 180. Captur to auto dla emeryta - wsiąść wygodnie, siedzieć jak na krześle, rozpędzać się dostojnie, zakręty brać spokojnie. Z zaskakujących wad szerokie słupki z przodu ograniczające widoczność i wąskie lusterka, w których widzę dużo mniej niż w A3. Z zalet - ta karta kluczyk Renault jest wygodna i elegancko mieści się w kieszeni z portfelem. Zawsze masz np. Megane RS <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 No nie miałem szczególnie wyboru. Zwykłego Megane byłbym ciekaw, nawet nie RS. Pójdę na jazdę próbną nową Foką za jakiś czas. Za tydzień będzie auto z wypożyczalni. Kategoria C4 Cactus lub podobny, ciekawe na czym się skończy hihi. Captura nie zaakceptuję jakby się przypadkiem (nie powinien, bo nie ta klasa) tam znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Też miałem ostatnio captura z wypożyczalni, no i dramat. Jedyny plus tego auta to, że w sumie nic nie spalił, no ale nie dziwne, przy silniku 0,9l Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 15 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Dobrze jest, zamiast C4 Cactus upgrade do C180 Pierwsza jazda z automatem i już dwa razy dałem po heblach wciskając "sprzęgło" Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Ja jak pierwszy raz jechałem to parę razy nogą w podłogę uderzyłem hłehłe. Ale ogólnie jakbym miał możliwość to pewnie bym zamienił na automat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Od czasu premiery Mustanga z 2.3 ecoboost miałem mieszane uczucia - najpierw wiadomka, profanacja, downsizing bla bla, ale w sumie jako daily car wydawalo mi sie to spoko opcją, bo w cenie mondeo mamy kozak gurwa fure jak audi 80....tak myslalem do dzisiaj jak w salonie forda podjechala taka sztuka z przelotowym tlumkiem xD Jednak 4 cylindrowe rzędówki to najpardziej załośnie brzmiące silniki na swiecie* *oprócz twin sparków Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-6-salon-pl-bezwypadkowy-night-vision-radar-soft-close-full-ID6B5egJ.html#218d692ab8 Ostatnio co raz więcej widuję tych Beemek i co raz ładniejsze się robią one. Kiedyś były obrzydliwe, ale bardzo fajnie się starzeją, będą kiedyś klasykami. Krupek co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Kiedyś bardzo wzdychałem na ich widok, mają coś w sobie. W dodatku, bardzo mało ich na ulicach. Taki sportowiec, ale elegancki, nadal robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 21 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Mnie się tam zawsze podobały. Szkoda, że wnętrze jest nieciekawe i przestarzałe. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Kokpit nawet ładny, klasyczny i prosty, tapicerka wieśniacka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 26 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Dobra, po powrocie wrażenia z jazdy automatem. Dość szybko się przyzwyczaiłem, chociaż teraz bez bólu wróciłem do manuala. Ogólnie fajny był ofc w korku i przy powolnej jeździe po górach z pasażerami - nie trzeba bawić się w redukcje, zawsze podjedzie, nigdy nie zgaśnie. Zasadniczo super też do manewrów oraz jazdy po parkingach wielopoziomowych czy promach. W trasie już przekonuje nieco mniej. Na autostradzie w zasadzie nic nie daje, na szosie oczywiście nie zna zawsze intencji kierowcy i potrafi zawahać się przy ostrym przyspieszeniu, albo z kolei po wyprzedzaniu zostać nieco za długo na niskim biegu. Na szczęście mocy nie brakowało, więc nawet jeśli zaskoczyło się go nagłym wyprzedzaniem z redukcją z 7 na 3 czy 4, to i tak szedł. I napęd na tył - w trybie sport dałem radę nieco zarzucić tyłem na górskich zakrętach, mocno przyspieszając na wyjściu. Nie sprawdzałem czy bez lekkiej kontry ESP sam wyprowadziłby auto. Pewnie tak, ale nie chciałem przesadzać, bo mimo doświadczenia z gier, w realu uślizgi tyłu to dla mnie nowość, a nie chciałem zakończyć wakacji w rowie. Więc można się pobawić, ale lepiej wiedzieć wtedy co się robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Na chwile obecną są dwa auta, które mógłbym zaakceptować w manualu, dla reszty chciałbym automat. Mówię tu o "realnych" autach dla siebie ; ) Człowiek się chyba szybko przyzwyczaja do wygody, którą daje automat. W swoim Lexie mam strasznie przestarzały, ale już taki z Audi q3 mi bardzo odpowiadał. Domyślam się, że najnowsze konstrukcje muszą być jeszcze przyjemniejsze w obsłudze. Nie jeździłem żadnym CVT, chciałbym zobaczyć jak to jest, czy faktycznie nic dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Automat + aktywny tempomat <33 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Za 5h wsiade do odwrotnego samochodu i bede jechal pod prad w dzikim kraju. Jednak zdecydowalem sie na wynajecie. Wpis dla potomnych. Plusy przekazuje mejmowi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 [*] Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Ja (pipi)e ['] Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Milan tylko ty tam uważaj bo kto będzie twoim gangiem dowodził jak zginiesz w wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Kojarzycie ten moment jak podczas jazdy macie nagla dziwna sytuacje ktora w sekunde powoduje spocenie i otarcie czola? Tak mialem 30 minut Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 No dobra ale po co Ci to? Nie lepiej wziąść taxe i po problemie? Czy raczej poznaniak style cebula, szukasz wrażeń, expa? czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 No w sumie dla wygody. Kom miejska na Malcie zbyt wolna, a taxi przez wiecej niz 15 minut powoduje ze rzygam. W sensie siedzenie z tylu. A chcemy ogarnac malce z kazdej strony. Ale w sumie jaram sie na 2 podejscie jutro. Najgorsze ze trzeba ogarnac 4 rzeczy naraz. Nie sądziłem po prostu ze bedzie tak tragicznie za 1 razem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi