Skocz do zawartości

Pieprzenie

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 332,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• waldusthecyc
    waldusthecyc

Będąc w Stuttgarcie miałem do wyboru jedno z dwóch: albo muzeum Porsche albo muzeum Mercedesa. Tzn. jak ktoś ma czas to może iść do obu, ja miałem co najwyżej 3h wolnego z dojazdem. Wybrałem więc bard

• waldusthecyc
    waldusthecyc

to jest (pipi)A NIEDOPUSZCZALNE co odwala to pyerdolone ASO tego s(pipi)iałego Opla.    Oddałem auto do serwisu. Dostałem auto zastępcze, Hyunadaia I30, nówka sztuka, 2k przebiegu, 100konna benzyna.

• Moto show Bielsko-Biała 2023 i kolejny wrak race zaliczony. Udało się dotrzeć do finału, niefortunnie w finale wypchali mnie do lasu i musiałem odrabiać. Wyścig zakończył się przedwcześnie po dachowan

Opublikowano
  • Autor

Czy aby na pewno przypomina kryzys na rynku nieruchomości? Wówczas na odzyskiwane przez banki domy z tego co pamiętam nie było chętnych, podczas gdy obecnie samochodów brakuje i nikt nie mówi o ryzyku ich nadmiaru na rynku. 

Opublikowano

https://www.audi.pl/pl/web/pl/modele/e-tron-gt/audi-rs-e-tron-gt.html?pid=bc:RS-etronGT_PL:audi.com:p~country_switch:n:o:ai~models

Przeglądałem sobie stronę audi, w tym e-tron gt, jak zescrolujecie na dół to jest plik do odtworzenia - dźwięk auta. 

"Akustyka, która fascynuje" 

W sumie, to mnie się to podoba!

Opublikowano

Ma ktoś czarne auto? Jest taka tragedia z utrzymaniem czystości i zarysowaniami jak mi się wydaje?

Opublikowano
21 minut temu, mcp napisał:

Ma ktoś czarne auto? Jest taka tragedia z utrzymaniem czystości i zarysowaniami jak mi się wydaje?

Miałem 3 czarne auta i 1 nadal mam. Ogólnie - tak jak piszesz, nie jest lekko. 

W porównaniu miałem też białe ( w tym samym czasie co czarne) i to białe praktycznie nigdy nie wymagało większej myjni/pucowanka w zakładzie - jedynie po autostradzie.

Właśnie dzis idę z aktualnym czarnym autem do myjni ręcznej, bo sam nie potrafie domyć na myjniach samoobsługowych... 

Inna sprawa, masz czarne, wrzucasz jakiś wosk lub ceramikę i jest PETARDA ;) czarne wypucowane to dla mnie coś wspaniałego. 

Najprościej bym to tak określił, weź czarne jeśli nie szkoda Ci będzie ekstra kasy na myjnie ręczną, powłoki z woskiem / ceramika.

Opublikowano

To już nie o kasę chodzi na środki czystości, ale o czas. Teraz jeżdżę raz na 2 miesiące na myjkę i to jeszcze jak mnie żona zmotywuje, bo nie jestem z tych co pucują cały czas auto. Trochę się też obawiam zarysowań, bo będzie stało pod blokiem więc nie do uniknięcia. 

Opublikowano

Potwierdzam, tragedia. :) Albo nabierasz z czasem obojętności na zacieki, zabrudzenia, mikroryski, albo woskowanko regularne musi wjechać. Ja w końcu to olałem, ale drugi raz bym czarnego nie brał. 

Opublikowano

Czarny jest dobry na auto typu weekend driver, zeby cos przy nim pdlubac i odpicowac, wyskoczyc na spota albo lansik na miescie. Na daily a w szczegolnosci stojace pod blokiem kupilbym cos bardziej praktycznego (jasne kolory).

Druga rzecz, ze lakier kladzony 10 lat temu a ten co dostajesz dzisiaj w salonie to przepasc jakosciowa (dzisiejsze rysuja sie od samego patrzenia na nie).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Auto Świat to jest ściek od dłuższego czasu już. Ciekawe jak pismo, bo dawno nie czytałem.

Opublikowano
  • Autor
18 minutes ago, krupek said:

Auto Świat to jest ściek od dłuższego czasu już. Ciekawe jak pismo, bo dawno nie czytałem.

Ale czemu, przetestowali je przecież i potwierdzili scam.

Opublikowano

Miałem polubione Auto Świat na FB i codziennie wrzucali clickbaitowe artykuły, pisane przez jakichś randomów bez wiedzy motoryzacyjnej i piśmienniczej. Muszę przy okazji kupić czasopismo, bo kiedyś testy, czy porady były tam naprawdę spoko. Pytanie tylko, czy takie testy mają jeszcze sens w erze jutuba.

Opublikowano
  • Autor

Dla mnie polski motor był zawsze lepszy niż te popłuczyny po Auto Bildzie. Kiedyś prawie wszystko było skrócone i przedrukowane z wersji niemieckiej. 

Opublikowano

Jak na nich, to całkiem rzetelnie przetestowali te tabletki. A tak to nie czytam, bo w kwestii baitów, są tylko ząbek niżej niż WRC.

Opublikowano

Ja lubię sobie poczytać obie te motoryzacyjne gazetki, choć zazwyczaj to jest lektura na godzinkę, bo spora część artykułów to takie zlepki suchych informacji - najbardziej mnie śmieszą artykuly-zestawienia używanych aut, w których zawsze jest prawie to samo info, tylko główny motyw się zmienia, w sensie piszą prawie to samo o aucie X, tylko czasem to jest zestawienie najlepszych aut rodzinnych, czasem najlepszych diesli do 40k, a czasem najlepszych kombi. Taki recykling tematów.

Brakuje tam publicystyki jakiejś sensownej, a jak już jest to bardziej w AŚ niż w Motorze. Za to w Motorze super są teksty o eksploatacji uzywanych aut na dużych dystansach z uwzględnieniem wszystkich kosztów, usterek itp. Chyba jedno z lepszych źródeł informacji o realnych problemach trapiących różne modele. Ale nie w każdym numerze to chyba jest.

Opublikowano

Podjechałem dzis do ASO, bo we wrześniu kończy mi się podstawowa gwarancja i chciałem, żeby kilka rzeczy sprawdzili. Na miejscu okazało się, że mam jeszcze 3 lata rozszerzonej gwarancji. Nie kupowałem przedłużenia, więc widocznie była zawarta w jakimś pakiecie, o którym mi nikt nie powiedział przy zakupie :yao:

Opublikowano

Ale żeby ją utrzymać musisz i tak do Aso jeździć na przeglądy? 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na stronie Forda ponownie pojawił się Focus w konfiguratorze i jak byłem mocno napalony, by przez wakacje zamówić Kombi Active, tak teraz troszkę opadł mi zapał, bo gama silnikowa nie zachwyca.. 

Kombi w 1.0? No nie wiem, nie wiem..

image.thumb.png.486577a96076a60db0ba997a90b7ee12.png

Opublikowano
  • Autor

No lipa jest z gamą silników Focusa niestety, to 1.0 nawet niby ma te 155 koni, ale momentu tylko 190 Nm.

Chociaż możesz sprawdzić czy w praktyce z automatem i miękką hybrydą nie jeździ się tym wystarczająco dobrze, szczególnie przechodząc ze słabszego samochodu.

Opublikowano

Masakra taki gabaryt i 1.0, do tego te 190 nitów :( 
Jakbyś jednak brał, to only automat. Pomijając w huu wygodę, to może on coś wyciągnie z tej kosiarki. 

Opublikowano

Obecnie mam automat i nie ma opcji, by jeździć już czymś innym. Jeszcze adaptycyjny tempomat ze Stop&Go i można żyć jak królewicz poruszając się w korkach :sir:

Ale ta gama silnikowa nie zachwyca i po nowym roku zamierzam się wybrać na torunee po salonach i kolejno:

a) Octavia

b) Peugeot 308

c) Astra

Wszystko w NORMALNEJ Hybrydzie jest, więc gitarka.