second 3 693 Opublikowano 30 lipca Udostępnij Opublikowano 30 lipca Ciekawostka- Audi Q3 Cuckoldowskiego Lewandowskiego na sprzedaż https://www.benzin.fr/pl/auctions/show/q3-sportback-ex-lewandowski-2020-669a858ac262f Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 538 Opublikowano 5 sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia Gdyby ktoś był ciekaw to 14k będzie mnie kosztować: - Ekspertyza - Projekt - Wykonanie - Wallbox na 3.7kW z ograniczaniem dostępu. Jeżeli się zdecyduje na ładowarkę na swoim miejscu postojowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
HenrykIggO 260 Opublikowano 5 sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia Chłopie, za taką pengę to kupujesz piękne E46, które skutecznie wybija z głowy jakiekolwiek elektryki xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 5 sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia Niby dużo, z drugiej strony mniej niż czasem dopłata do mocniejszego silnika. Do przeżycia jeśli wrzucić w koszt nowego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 5 sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia Ja wiem czy to dużo, inwestycja jednorazowa a później dochodzi wymiana tylko samego wallboxa jak wyzionie ducha a to już koszt 5-6 tysi. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 5 sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia Jak ktoś mieszka w Gdańsku, to jeszcze dogadać się z kimś spod Łodzi, spod Zakopanego, zamontować u nich takie ładowarki i można podróżować po Polsce elektrykiem prawie opłacalnie i bez ograniczeń. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 538 Opublikowano 5 sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 18 minut temu, Ukukuki napisał(a): Ja wiem czy to dużo, inwestycja jednorazowa a później dochodzi wymiana tylko samego wallboxa jak wyzionie ducha a to już koszt 5-6 tysi. Inwestycja, która już na stałe podniesie wartość mieszkania, bo instalacja już zostanie na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 613 Opublikowano 6 sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia Nie wiedziałem że to tyle pieniążków kosztuje. Sprawdzałeś rożne oferty? Pytam z ciekawości, bo też mnie to czeka, tylko przy domu to może inny rozmiar prac? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 6 sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia Przy domu indywidualnym to chyba wystarczy zwykłe gniazdko zewnętrzne zrobić nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 538 Opublikowano 6 sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 5 godzin temu, MichAelis napisał(a): Nie wiedziałem że to tyle pieniążków kosztuje. Sprawdzałeś rożne oferty? Pytam z ciekawości, bo też mnie to czeka, tylko przy domu to może inny rozmiar prac? Przy domu to pewnie zapłacisz 1/3 z tego, kwestia tylko jaki Wallbox. Na bank odpadnie problem z ekspertyzami i projektem dla administracji: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 6 sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia W dniu 5.08.2024 o 18:24, Shago napisał(a): Gdyby ktoś był ciekaw to 14k będzie mnie kosztować: - Ekspertyza - Projekt - Wykonanie - Wallbox na 3.7kW z ograniczaniem dostępu. Jeżeli się zdecyduje na ładowarkę na swoim miejscu postojowym. 14.000zł /2zł za 1kw z ładowarek na mieście = 7000kw 100km zrobisz za mniej niż 20kw czyli 7000kw / 20kw = 350 x100km = 35.000km za 14k zł zrobisz 35-40tyś km ładując się na mieście, z ładowarki box masz ok 1,30zł za 1kw. Słabo się opłaca w twoim przypadku to montować Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 538 Opublikowano 6 sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia Po pierwsze: Skąd wziąłeś 1.30zł za kw? Moja obecna taryfa to jakieś 90gr. Po drugie: jest coś takiego jak wygoda: wsiadam do auta i jadę bez zastanawiania się gdzie ładowarka, bo auto naładowane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 6 sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia PGE G11 obecnie to ok 1.30zł za 1kw przed podwyżkami jeszcze. A nie masz na parkingu jakiegokolwiek gniazdka? już nawet wolniej ładować, a nie siłowo. Za 14k zł masz 4-5 lat koszt prądu tankowanie przyjmując 8-10k tyś km rocznie. A ile robisz rocznie km? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 6 sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia Ale przecież on zrobi raz tę ładowarkę i będzie korzystać latami. W swojej konfiguracji golfa miał opcjonalne światła za 10k, jak to się ma w ogóle do dyskusji czy warto za 14k mieć opcję ładowania jak człowiek w domu zamiast siedzieć gdzieś w aucie na mieście i czekać aż się naładuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 538 Opublikowano 6 sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia Są gniazdka, ale ostatnie o czym myślę, to ładować się na koszt wspólnoty i prosić się o wojnę. To po pierwsze. Po drugie: własna stacja to własny licznik i taryfa nocna. Po trzecie: to wygoda i to ile km robię nie ma absolutnie żadnego znaczenia z powodu który podałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 538 Opublikowano 6 sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 8 minut temu, Mustang napisał(a): W swojej konfiguracji golfa Zamówiony na początku kwietnia, w umowie do 15.08, jest 6.08 i dalej nie wiadomo kiedy będzie . Czekam do 15.08 z rezygnacją żeby odzyskać zaliczkę. Gdyby był w połowie czerwca to na bank bym już miał z głowy temat. Ale że nie było wiadomo co i jak, później odwiedziłem Tesle i się wywaliło wszystko do góry nogami. Nowe rządowe dopłaty 30k to wisienka na torcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 7 sierpnia Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia Spoko, bez spiny. A o jakim modelu Tesli myślisz? 3 ? i z ciekawości ile robisz km rocznie Sam kiedyś miałem zajawkę na elektryka i przeglądałem okazje w Ząbkach, no ale zdecydowałem że zostanę na razie jeszcze przy spalinowym mimo że produkuję swój prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 538 Opublikowano 7 sierpnia Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia Jeździłem Model 3 RWD i AWD LR. Oba mi się podobały, bliżej mi do LR, ale cena 224900 idealnie miesci się w granicach dopłat, a biały kolor mi nie odpowiada. Liczę, że w Europie pojawi się RWD LR do końca roku, która niedawno pojawiła się w USA. Ta wersja jest tylko 1s wolniejsza od AWD LR, ma większy zasięg i jest tańsza. Wersja idealna. Obecnym autem wyszło mi 9k kilometrów za ostatni rok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 11 sierpnia Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia @Shago a o tym słyszałeś? był Model 3 2020 przebieg 67k km 115k zł Tesla sprzedaje używane samochody. Przystępna alternatywa dla nowych elektryków https://android.com.pl/moto/786749-tesla-sprzedaje-uzywane-samochody/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 538 Opublikowano 11 sierpnia Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia Czytałem. Ceny bardzo spoko. Tylko to jest starsza wersja, nowa ma: - wentylowane fotele, co jest ZAJEBISTE - Znacznie lepsze wyciszenie - Pompę ciepła w standardzie - Światła matrycowe Jest sporo lepszym autem, dlatego celuje w nową wersję. Obecnie czekam już tylko na oficjalne informacje o nowych dotacjach, mają być na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 11 sierpnia Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia Spoko, to informuj co tam się dzieje i @taguj mnie Chodzi o lift 3 tak, to modele od końca 2023 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 538 Opublikowano 12 sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia Zgadza się :). Kilka osób tutaj pisało o wyciszeniu starszych wersji. Ja jeździłem tym liftem i nie miałem żadnych zastrzeżeń, więc trochę się dziwiłem. Później na Youtubie widziałem dlaczego: jest 5-6db różnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 117 Opublikowano 12 sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia Dzisiaj wymieniałem opony. Wymiana na 19 calach z przełożeniem czujników ciścnienia (bez kalibracji) 280 pln-no poje....chyba troszkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 538 Opublikowano 17 września Udostępnij Opublikowano 17 września Przez weekend wystawiłem swoją Fiestę za 54k, co wydawało mi się uczciwą ceną, telefonów i maili sporo i finalnie salon Forda odkupił za 51k. Ponad 4k więcej jak finalnie dawała Tesla. I odpadł problem z Januszami. Jest ok. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
HenrykIggO 260 Opublikowano 18 września Udostępnij Opublikowano 18 września No i elegancko, tego typu. Nawet nie zrzuciłeś 10% ze źródłowej ceny więc możesz mieć czyste sumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi