Bartg 5 435 Opublikowano 25 Października Udostępnij Opublikowano 25 Października 28 minutes ago, HenrykIggO said: Ile? xD 2M PLN. 400k euro minimum trzeba dać. Mówię o Polonezie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 25 Października Udostępnij Opublikowano 25 Października 8 godzin temu, Homelander napisał(a): Tak, wyszedł z auta, pooglądał i sobie pojechał. Zanim skończyłem rozmawiać z Policją to już go nie było. No ale miałem nagranie, numer rejestracyjny był na nagraniu więc nie było problemu. A gościa znaleźli od razu na parkingu obok lol Ale jaja, rzeczywiście dobrze, że masz kamerę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 25 Października Udostępnij Opublikowano 25 Października 1 minute ago, dominalien said: Ale jaja, rzeczywiście dobrze, że masz kamerę. Najlepiej wydane 25$ ever 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 25 Października Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października No modele z czasów PRL to ładnie zostały teraz klasykami. Pamiętam z czasów podstawówki, jak taki duży fiat to był najgorszy możliwy samochód i jak na szosach te auta spowalniały ruch i smrodziły. A teraz? Kiedy ostatnio byłem w Warszawie, to tak się zapatrzyłem na pięknego czarnego malucha z pierwszych serii, że prawie zjazd przeoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Artur_K 181 Opublikowano Niedziela o 16:50 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 16:50 W dniu 25.10.2024 o 22:01, Mustang napisał(a): No modele z czasów PRL Kiedyś gruzy za flaszkę, teraz warte sporo kasy. Dosyć późno zaczęły być postrzegane jako klasyki czy yougtimery i wiele z nich poszło na żyletki, tak mi się wydaje. Ten powyższy Polonez to inny wyjątek, wersji Coupé w ogóle wyprodukowano niewiele, wg danych na Wikipedii w 2010 r. było ich w kraju kilkanaście sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano Niedziela o 17:34 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:34 To "klasyki" tylko i wyłącznie w Polsce i tylko i wyłącznie dla pokolenia millenialsów. Bo tata takim jeździł. Pokolenie naszych dzieci będzie miało je gdzieś, bo ani nostalgii ani wartości. O wiele lepiej zainteresować się starszymi autami mającymi uznanie na całym świecie. Wbrew pozorom tak strasznie drożej nie będzie, bo za te wszystkie gruzy w postaci Maluchów, Polonezy czy kantów sprzedawcy wołają chore pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano Niedziela o 17:38 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:38 2 minuty temu, Homelander napisał(a): To "klasyki" tylko i wyłącznie w Polsce i tylko i wyłącznie dla pokolenia millenialsów. Bo tata takim jeździł. Pokolenie naszych dzieci będzie miało je gdzieś, bo ani nostalgii ani wartości. O wiele lepiej zainteresować się starszymi autami mającymi uznanie na całym świecie. Wbrew pozorom tak strasznie drożej nie będzie, bo za te wszystkie gruzy w postaci Maluchów, Polonezy czy kantów sprzedawcy wołają chore pieniądze No ale kogo to obchodzi? Żyjemy w Polsce i dla nas są to klasyki i je pielęgnujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano Niedziela o 19:19 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:19 1 hour ago, Ukukuki said: No ale kogo to obchodzi? Żyjemy w Polsce i dla nas są to klasyki i je pielęgnujemy. No właśnie chodzi o to, że za pokolenie to już nie będą klasyki. Jak ktoś robi to dla własnej frajdy to super, ale jak dla potencjalnego zysku to raczej marnie to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano Niedziela o 19:33 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:33 13 minut temu, Homelander napisał(a): No właśnie chodzi o to, że za pokolenie to już nie będą klasyki. Jak ktoś robi to dla własnej frajdy to super, ale jak dla potencjalnego zysku to raczej marnie to widzę No nie będą, będą to eksponaty muzealne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano Niedziela o 19:45 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:45 16 minutes ago, Homelander said: No właśnie chodzi o to, że za pokolenie to już nie będą klasyki. Jak ktoś robi to dla własnej frajdy to super, ale jak dla potencjalnego zysku to raczej marnie to widzę Byłem w muzeum motoryzacji w Oławie i widziałem tam mnóstwo dzieciaków, które z zainteresowaniem oglądały maluchy czy polonezy. Moim zdaniem dla nich te auta mogą być nawet większymi klasykami niż dla mojej generacji, bo ja pamiętam kiedy były największymi możliwymi gruzami, a postrzeganie ich jako klasyki jest dla mnie czymś nowym. Raczej ludzie wspominają, jak to oni sami lub rodzice przesiedli się na pierwsze zachodnie auto. Z kolei dla najmłodszych to będą już od zawsze klasyki, mityczne skamieliny polskiej motoryzacji. Raczej wątpię, by ich ceny poszły w dół. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
HenrykIggO 250 Opublikowano Poniedziałek o 11:41 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 11:41 16 godzin temu, Homelander napisał(a): No właśnie chodzi o to, że za pokolenie to już nie będą klasyki. Jak ktoś robi to dla własnej frajdy to super, ale jak dla potencjalnego zysku to raczej marnie to widzę Jeśli robisz swój projekt tylko dla zysku, to najlepiej w ogóle sobie odpuścić od razu to hobby petrolheadowe. Natomiast zgadzam się ze stwierdzeniem że polska myśl motoryzacyjna to szrot i szkoda na te auta zgniatarki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi