second 3 695 Opublikowano 28 maja 2023 Opublikowano 28 maja 2023 Ciekawostka- mozna skonfigurować Audi Q3 beż ekranu dotykowego. Jeszcze większą ciekawostką jest, że ktoś faktycznie tak zrobił. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 28 maja 2023 Autor Opublikowano 28 maja 2023 Widziałem przed chwilą, niesamowicie to wygląda. Sprzedawca pewnie 5 razy się pytał czy aby na pewno, bo przy odsprzedaży straci się jeszcze więcej niż koszt zamówienia tego ekranu. Ale z drugiej strony lubię vagowskie / niemieckie podejście do opcji, gdzie można zrobić auto pod siebie. Chcesz lepsze wyposażenie w civicu? Musisz mieć alusy 18, przez które rosną emisje co2. Chcesz matrixy w 308? Tylko w topowym GT. Asystentów jazdy w Astrze? Płać za stylistyczne gadżety w pakiecie. Tymczasem Golfa pod firmowy leasing miałem poskładać na bazie podstawowej wersji i nie było problemów z połączeniem najtańszych foteli i jednostrefowej klimy z silnikiem 150, najlepszymi reflektorami czy travel assist. Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 1 lipca 2023 Opublikowano 1 lipca 2023 Miałem w ubiegłym roku drobną stłuczkę, gość mi w tył wjechał z małą prędkością i zderzak z lewej strony cały pęknięty, nic wielkiego w sumie, bo nie została uszkodzona podłoga ani nic z tych rzeczy. Naprawa zrobiona na oryginalnych częściach. Teraz sprzedaję to auto, wspomniałem o tej stłuczce w opisie i dodałem, że mam do wglądu zdjęcia, ale wszedłem też w historię pojazdu, a tam "Powstanie szkody istotnej. Kategorie: Uszkodzenie elementów układu nośnego". Dziękuję pan PZU i system cepik, jako potencjalny kupujący już bym podziękował za taki egzemplarz. 1 Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 1 lipca 2023 Autor Opublikowano 1 lipca 2023 Nieźle, właściciel pojazdu nie jest informowany co oni tam zamierzają wpisać? Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 2 lipca 2023 Opublikowano 2 lipca 2023 Aż spojrzałem w nasze autko w CEPIKu, bo kiedyś robiliśmy szkodę z AC, ale nie ma o tym wzmianki w historii Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 2 lipca 2023 Opublikowano 2 lipca 2023 Najwyraźniej nie informują, gdybym nie sprawdził to bym nie wiedział. https://motoryzacja.interia.pl/samochody-uzywane/news-ten-wpis-moze-narobic-kierowcy-sporo-klopotow-co-to-jest-szk,nId,6098594 Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby wpisywać w ogłoszeniu, że auto jest bezwypadkowe, no ale taki wpis sugeruje coś poważnego, a to była delikatna stłuczka. Cytuj
BRY@N 1 442 Opublikowano 2 lipca 2023 Opublikowano 2 lipca 2023 Tylko skoro ubezpieczyciela była to taka poważna usterka to była zrobiona szkoda całkowita ? Cytuj
Dud.ek 2 046 Opublikowano 2 lipca 2023 Opublikowano 2 lipca 2023 U nas w rodzinie była kiedyś szkoda na bmw e36, pogotowie zabrało do kontroli 4 osoby do szpitala. Od tego czasu mimo, że było to jedno zdarzenie to figurowało jako 5 osobnych szkód. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 4 lipca 2023 Opublikowano 4 lipca 2023 Regularnie przeglądam sobie giełdy klasyków i trafiłem na takie coś: Nissan President z Japonii, przerobiony na karawan, ale za to jaki. Ręcznie robiona z prawdziwego drewna, zabudowa w formie świątyni buddyjskiej. https://www.gieldaklasykow.pl/nissan-president-1986-warszawa/ Cytuj
Postal 630 Opublikowano 4 lipca 2023 Opublikowano 4 lipca 2023 Dokładnie ten egzemplarz jest opisywany w obecnym ClassicAuto. Polecam zapoznać się nie tylko z opisem tego modelu ale również z historią tego typu karawanów. 2 Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 5 lipca 2023 Opublikowano 5 lipca 2023 Wystawiłem auto na olx/otomoto, cena wyjściowa 16700, wczoraj przed północą dostałem sms od mirka handlarza, że oferuje 5000 zł gotówką i jutro przyjeżdża po auto xd wstydu gnidy nie mają 1 Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 5 lipca 2023 Opublikowano 5 lipca 2023 Napisz, że ok, ale gotówka musi być w banknotach 10 zł. Jak uzbiera i przyjedzie to powiedz, że już nieaktualne i poszedł za 4500 zł. 3 Cytuj
Shago 3 549 Opublikowano 6 lipca 2023 Opublikowano 6 lipca 2023 Jeżeli nie kłamią, to wszyscy będziemy jeździć Toyotami (spidersweb.pl) Cytat Toyota wchodzi z buta i mówi – udało się! Producent twierdzi, że opracował technologię, dzięki której o połowę zmniejszy wagę, rozmiar i koszt produkcji akumulatorów typu solid state. Nowa technologia ma umożliwić zbudowanie akumulatora, który po pełnym naładowaniu wystarczyłby na przejechanie do 1200 km, a jego uzupełnienie miałoby trwać około 10 minut. Brzmi kosmicznie Myślicie, że to jest właśnie ten moment, kiedy bardzo szybko zaczniemy zapominać o zaletach spalinówek i w 2035 kompletnie nikt nie będzie myślał o nowym aucie z silnikiem spalinowym? Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 6 lipca 2023 Opublikowano 6 lipca 2023 Raczej nie, bo te metale ziem rzadkich, z których robią te baterie, to się dość szybko podobno skończą. Oki, doczytałem, ale nie jest precyzyjnie podane z czego te nowe rodzaje baterii. No to trzymam kciuki, żeby były z czegoś innego. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 6 lipca 2023 Autor Opublikowano 6 lipca 2023 1 hour ago, Shago said: Jeżeli nie kłamią, to wszyscy będziemy jeździć Toyotami (spidersweb.pl) Myślicie, że to jest właśnie ten moment, kiedy bardzo szybko zaczniemy zapominać o zaletach spalinówek i w 2035 kompletnie nikt nie będzie myślał o nowym aucie z silnikiem spalinowym? Nie wiem, ale mam w sumie kolejny argument żeby mój następny samochód jeszcze nie był elektrykiem, bo prawdopodobnie za parę lat będzie można już jeździć na prądzie prawie bez wyrzeczeń. Więc po co się pakować w tymczasowe technologie w międzyczasie. Cytuj
gtfan 3 190 Opublikowano 6 lipca 2023 Opublikowano 6 lipca 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Shago napisał: Jeżeli nie kłamią, to wszyscy będziemy jeździć Toyotami (spidersweb.pl) Myślicie, że to jest właśnie ten moment, kiedy bardzo szybko zaczniemy zapominać o zaletach spalinówek i w 2035 kompletnie nikt nie będzie myślał o nowym aucie z silnikiem spalinowym? Oby to była technologia tak dobra jak zapowiadają, chociaż ja i tak czekam na bardziej realne dane bo laboratoryjne 1200km (przy jakiej baterii?) i 10 minut ładowania (jakim prądem?) wydaje się raczej mało rzeczywiste w normalnej eksploatacji. Niby też ta technologia ma nie mieć problemu z paleniem się, fajnie by było. Także fajnie, pozostaje czekaj, w sumie komu ma się to udać jak nie tojocie. Tylko nawet jeśli to będzie ten przełom w bateriach którego potrzebujemy (i który będziemy mogli produkować że względu na zasoby) to ciągle pozostanie kwestia infrastruktury energetycznej... Edytowane 6 lipca 2023 przez gtfan Cytuj
Czoperrr 5 074 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 Obecnie realne zasięgu elektryków to średnio 80% tych podawanych przez producenta. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 7 lipca 2023 Autor Opublikowano 7 lipca 2023 Albo gorzej, jeśli ktoś nastawia się na jazdę autostradową z prędkością minimum równą ograniczeniu. Natomiast, po pierwsze te zasięgi są zupełnie wystarczające przy codziennej jeździe dla prawie każdego, a często będą też wystarczające na jednodniową wycieczkę. Po drugie w trasie liczy się prędkość ładowania. Jeśli ktoś jedzie na wakacje góra kilka razy w roku, może zaakceptować zatrzymywanie się np. 3 razy po 20 min żeby podładować akumulatory. Może straci godzinę, ale za to zaoszczędzi trochę na paliwie, a stracony czas nadrobi w zwykłym tygodniu pracy, nigdy nie bywając na stacjach benzynowych. Cytuj
Czoperrr 5 074 Opublikowano 9 lipca 2023 Opublikowano 9 lipca 2023 Widzę co raz więcej samochodów DS. Pod blokiem stoi DS4, wygląda spoko ale trochę odpustowo, od razu kojarzy się z Francją i ich dobrami luksusowymi. Złoty kolor i reflektory ozdabiane jakby kryształami sama bryła fajna. Cytuj
Dud.ek 2 046 Opublikowano 9 lipca 2023 Opublikowano 9 lipca 2023 (edytowane) Moto show Bielsko-Biała 2023 i kolejny wrak race zaliczony. Udało się dotrzeć do finału, niefortunnie w finale wypchali mnie do lasu i musiałem odrabiać. Wyścig zakończył się przedwcześnie po dachowaniu. Mimo to 4 miejsce i wyróżnienie dla najlepszego teamu uznaje za duży sukces. Edytowane 9 lipca 2023 przez Dud.ek 8 1 Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 10 lipca 2023 Opublikowano 10 lipca 2023 O chuj chodzi z tym wypchanym lisem? Cytuj
Dud.ek 2 046 Opublikowano 10 lipca 2023 Opublikowano 10 lipca 2023 Element dekoracji, od początku jeździmy z lisem (ten jest już drugi) i dzięki temu jesteśmy rozpoznawalni. 1 Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 17 lipca 2023 Opublikowano 17 lipca 2023 W weekend widziałem VW T-Roc cabrio, na niemieckich numerach. Myślałem na początku, że to jakiś custom, ale faktycznie w innych krajach jest dostępny. Fajny koncept, wyglądał ciekawie, ale mógłby mieć hard top, bo te szmaciane dachy strasznie szpecą auta. Cytuj
Mustang 1 737 Opublikowano 17 lipca 2023 Autor Opublikowano 17 lipca 2023 Jeździłem takim na Teneryfie, całkiem fajne auto. Da się nawet siedzieć z tyłu, bagażnik całkiem rozsądny jak na cabrio, większy prześwit też w sumie ma sens w aucie poniekąd do zabawy. Oczywiście nie jest idealny do szaleństw po górskich drogach, ale do jazdy wzdłuż plaży w cieniu palm spoko pojazd. Tamten config dostaliśmy z 1.0 i manualem, słabe połączenie w tym modelu - za mało mocy, za mało momentu w ciężkawym kabriolecie, zaś manual kompletnie nie pasuje do charakteru auta. Dach obsługiwany w pełni elektrycznie, nic nie trzeba robić poza wciskaniem przycisku, można też go chować jadąc powoli. Ogólnie dla mnie miłe wakacyjne wspomnienie i fajnie, że VW w ogóle oferuje jakiś rozsądny cenowo kabriolet, nawet jeśli Eos czy Golf może wyglądały lepiej. 1 Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 19 lipca 2023 Opublikowano 19 lipca 2023 Korzystał ktoś z was z wypożyczalni samochodów, np. https://cylindersi.pl/ ? Chciałbym się przejechać taką prawdziwą V8, np. Dodge Challengerem, ale wynajem na 2 doby + pakiet zdejmujący odpowiedzialność za uszkodzenia opon i szyby wynosi koło 1950 zł brutto. Warto? Nie warto? Na co uważać itp? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi