gtfan 3 187 Opublikowano 10 stycznia Udostępnij Opublikowano 10 stycznia (edytowane) kolejny test chińczyka od Balkana, i cytat: "słowo podsumowania na koniec - to jest rewelacyjne auto" doczepił się do wielu drobnych rzeczy, ale właściwie wszystko jest do załatania aktualizacją oprogramowania o ile producent będzie słuchał ludzi. wyświetlenie temperatury, poprawa UI systemu do obsługi auta, zmiana mapowania przycisków na kierownicy - do zrobienia aktualizacją oprogramowania przy przeglądzie. nie ma tu takich problemów że ludziom robi się niedobrze jadąc autem jak to jest chociażby w volkswagenach. wychodzi że Chińczycy potrafią zrobić dużo lepsze auta elektryczne niż Europa czy Japonia, niestety. Edytowane 10 stycznia przez gtfan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 117 Opublikowano 10 stycznia Udostępnij Opublikowano 10 stycznia Oglądcałem ten test.W zasadzie to trudno byłoby w tej cenie kupić tej wielkości(wewnątrz) auto spalinowe o takich osiągach i wykonaniu.I wygląda całkiem fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 068 Opublikowano 10 stycznia Udostępnij Opublikowano 10 stycznia Ale odjebali Cupra Studio. To juz nie salon tylko studio Na ekranie puszczają Forza Horizon 5. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 106 Opublikowano 10 stycznia Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 5 godzin temu, gtfan napisał: kolejny test chińczyka od Balkana, i cytat: "słowo podsumowania na koniec - to jest rewelacyjne auto" doczepił się do wielu drobnych rzeczy, ale właściwie wszystko jest do załatania aktualizacją oprogramowania o ile producent będzie słuchał ludzi. wyświetlenie temperatury, poprawa UI systemu do obsługi auta, zmiana mapowania przycisków na kierownicy - do zrobienia aktualizacją oprogramowania przy przeglądzie. nie ma tu takich problemów że ludziom robi się niedobrze jadąc autem jak to jest chociażby w volkswagenach. wychodzi że Chińczycy potrafią zrobić dużo lepsze auta elektryczne niż Europa czy Japonia, niestety. Tak żem czuł że MG może zamieszać. ZS był oceniony średnio, ale to jednak dość leciwa konstrukcja, a ten 4 jako nowość wypada znakomicie. Z zaciekawieniem obserwuje rozwój chińskich marek i z przyjemnością sobie kupię jakieś chińskie auto za kilka lat, o ile "nasi" producenci się do tego czasu nie ogarną i nie staną się bardziej konkurencyjni. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 106 Opublikowano 11 stycznia Udostępnij Opublikowano 11 stycznia (edytowane) Tyle w temacie SCT w Krk póki co. https://tvn24.pl/krakow/krakow-strefa-czystego-transportu-w-krakowie-uniewazniona-przez-sad-7718055? Cytat "Sąd Administracyjny unieważnił w czwartek uchwałę o strefie czystego transportu, która miałaby zacząć obowiązywać na terenie Krakowa od lipca 2024 roku. To efekt skargi wojewody małopolskiego. Wiceprezydent Krakowa Andrzej Kulig w rozmowie z tvn24.pl zapowiada, że nowy projekt uchwały zostanie przygotowany dopiero po wyborach samorządowych. Jeśli nowa kadencja rady ponownie zadecyduje o utworzeniu strefy, miałaby ona zacząć obowiązywać najwcześniej w roku 2025." Edytowane 11 stycznia przez LeifErikson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 13 stycznia Udostępnij Opublikowano 13 stycznia Tak sobie przeglądam cennik nowego Passata i Tiguana, no i przy okazji zerknąłem na Polo. Najtańsza wersja, z manualem i 80KM kosztuje ponad 100 tys… No pojebało ich z tym cenami wideł na masce. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 13 stycznia Udostępnij Opublikowano 13 stycznia Ja to w ogóle ostatnio byłem zaskoczony jak zobaczyłem, że Polo cały czas są dostępne jako nowe. Ich jeździ tak mało, że myślałem, że już nie produkują u nas tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 13 stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 13 stycznia Popatrzyłem i widzę tam manuala, ale z 95 tsi… Nie wiem jak Polsce, u mnie sporo Polo widuję, w tym wersji GTI. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 13 stycznia Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 1 godzinę temu, Mustang napisał: Popatrzyłem i widzę tam manuala, ale z 95 tsi… Nie wiem jak Polsce, u mnie sporo Polo widuję, w tym wersji GTI. Tak, tak. Mój błąd. 95KM no ale za 105 tyle co Polo to chyba ma się hatche konkurencji? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 13 stycznia Udostępnij Opublikowano 13 stycznia Wersja Alltrack Passats ponad 210k, Golf Alltrack też ponad 200k. Bardzo dużo, Octavia Scout wychodzi sporo taniej. Chociaż wszystkie powyżej i tak sporo taniej niż A4 Allroad. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 13 stycznia Udostępnij Opublikowano 13 stycznia VW odpłynął z cenami. Troc wersja ze 150 km dsg, dość dobrze wyposażona (Style) prawie 160 tys zł… Za taki sam config z pakietem sport płaciłem 110 tys pod koniec 2021… Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 439 Opublikowano 13 stycznia Udostępnij Opublikowano 13 stycznia Auta będą jeszcze droższe bi już się żalił jeden w radiu, że maja co raz wyższe wymogi przepisy ble ble … no i auta będą dalej drożeć Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 068 Opublikowano 14 stycznia Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 18 hours ago, balon said: VW odpłynął z cenami. Troc wersja ze 150 km dsg, dość dobrze wyposażona (Style) prawie 160 tys zł… Za taki sam config z pakietem sport płaciłem 110 tys pod koniec 2021… Tyle powinien Tiguan kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 stycznia Udostępnij Opublikowano 14 stycznia I to w zestawie z przyczepką i Polo na niej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 546 Opublikowano 14 stycznia Udostępnij Opublikowano 14 stycznia Bardzo fajny odcinek. Pocieszające jest to, że nowe technologie produkcji baterii nie wymagają już kobaltu. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 187 Opublikowano 16 stycznia Udostępnij Opublikowano 16 stycznia i jeszcze jeden Chińczyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 106 Opublikowano 16 stycznia Udostępnij Opublikowano 16 stycznia Fajne są te testy chiński fur na kanale Balkana, chociaż mógłby pokazać trochę więcej tych tańszych modeli, bo te drogie to jak dla mnie tylko ciekawostka. Obejrzałem też test MG ZS na kanale Otomoto (nawet nie wiedziałem, że robią testy) i wypadł chyba trochę bardziej korzystnie niż u Balkana. Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 439 Opublikowano 17 stycznia Udostępnij Opublikowano 17 stycznia Dobrze, że u nas zimy co raz lżejsze https://www.foxbusiness.com/technology/chicago-area-tesla-charging-stations-lined-with-dead-cars-in-freezing-cold-a-bunch-of-dead-robots-out-here Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 17 stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 17 stycznia Ciekawe czy przyczyna leży po stronie samochodu czy infrastruktury. Raczej stawiam na infrastrukturę, skoro problem jest lokalny i z tego co rozumiem, dotyczy superchargerów w Chicago. Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 439 Opublikowano 17 stycznia Udostępnij Opublikowano 17 stycznia Może być też tak, że nie przewidzieli mniejszego zasięgu przy takiej temperaturze a jak już wszystko siadło i zamarzło to nie miało siły ruszyć, tym bardziej, że w artykule jest zaznaczone, że bateria musi złapać trochę temperatury żeby zaczęła się ładować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 546 Opublikowano 18 stycznia Udostępnij Opublikowano 18 stycznia https://serwisy.gazetaprawna.pl/orzeczenia/artykuly/9405780,pijani-kierowcy-straca-auta-pojda-na-licytacje-za-pol-ceny-tak-zmieni-sie-prawo-od-14-marca-2024-r.html Ależ te licytację będą miały branie Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 18 stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 18 stycznia Najbardziej cyniczni zaczną na picie jeździć złomem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 546 Opublikowano 20 stycznia Udostępnij Opublikowano 20 stycznia Gdyby ktoś był ciekaw co u Izery: https://www.pb.pl/izera-czeka-na-premiera-1205515 Plotki o wycofaniu się Geely z projektu to bzdury wyssane z palca. W skrócie: podpis premiera o zapewnienie dalszego finansowania i jadą z budową, bo już wszystko inne mają, łącznie z projektem fabryki, gruntami, pozwoleniem na budowę, projektem pierwszego z dwóch samochodów + zapewnieniem łańcuchów dostaw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 735 Opublikowano 21 stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 21 stycznia Jeśli kiedyś miałby się to udać, to właśnie teraz. Publika akceptuje pojawianie się nowych marek, a samochody z koncernu Geely należą do najlepszych na rynku. Do tego samochody budowane w Polsce, nawet w reszcie Europy będą budziły większą sympatię niż te sprowadzane z Chin. Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 117 Opublikowano 16 lutego Udostępnij Opublikowano 16 lutego Rozumiem niechęć niektórych do elektryków, ale czasem osiąga ona kuriozalną formę. https://moto.co.pl/210-km-h-elektryk...w-8227642.html Gość jechał 210 elektrycznym BMW w terenie zabudowanym- oczywiście wina elektryfikacji. Ja pier....na bank, gdyby gość nie kupił tego elektrycznego BMW w cenie dobrzer wyposażonej Giuli Q l, Mercedesa AMG lub Audi RS to zakupiłby spalinowego Hyundaia z silnikiem 1.2 Oczywiście gdyby ten sam gość zamiast elektrykiem jechał spalinowym to by trzymał się grzecznie przepisów "Jest to samochód, który w kilka sekund może złamać prawie wszystkie ograniczenia prędkości" -Czy autor nie zdaje sobie sprawy,że to samo można powiedzieć o 99 % aut spalinowych z tego segmentu cenowego? " Za chwilę twoja mama, dziadek, babcia, wujek i wszyscy inny, których samochody ich nie interesują, będą mieli do dyspozycji wyścigówki" -tak za chwilę Twój dziedek nie interesujący się motoryzacją wejdzie do salonu i kupi sportowe auto za pół bańki . "A może ktoś będzie miał po prostu gorszy dzień i będzie chciał wylać swoje emocje przez naciskanie prawego pedału?"-oczywiście dotyczy to wyłącznie aut elektrycznych Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi