Skocz do zawartości

Pieprzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kazdy ma inne podejscie wielu rzeczy, do samochodu rowniez. Ja wyznaje przyslowiowy styl 'nisko&szeroko' i uwielbiam przyciemniane szyby. Nie umiem juz jezdzic samochodami o normalnym zawieszeniu. Jak wsiadam do A3 zony czy do Qashqaia ojca, to zawsze mam wrazenie,ze wylece z zakretu, tak buja tymi samochodami. Dlatego tez wszedzie mam zalozony gwint. No co kto lubi.

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

Sam stare E36 miałem na gwincie. Teraz mam nowe, też E36. Pierwsze co zrobiłem to wy(pipi)ałem ten gwint! Serio jeżeli masz samochód tylko po to żeby jeździć nim z ziomkami po ulicy to fajnie ale w starym aucie jak pojechałem nad jezioro to w 4 chłopa ścigaliśmy auto z górki bo zawisło. O parkowaniu na miejskich krawężnikach już nie wspominam. Gleba nadaje się tylko do aut wystawowych i sportowych na tor. To samo przyciemnione szyby, przez które nic nie widać w nocy, chociażby podczas parkowania.

Edytowane przez WisnieR
Opublikowano

Ja ze swojej Alfy wywalilem nawet fabryczne sprezyny -20mm. Mialem nauczke po poprzednim samochodzie. Natomiast 4 szyby przyciemnione w tym samym odcieniu wygladaja kozacko, pomijam kwestie praktycznosci.

Opublikowano

odnośnie przyciemnionych szyb i tzw "atestów" na nie itp itd

większość samochodów po  ma już tzw atermiczne szyby czyli PRZYCIEMNIONE Z FABRYKI o kilkanaście do 20% i zapewniam was że nie ma takiej folii przyciemniającej  którą można legalnie nakleić i zmieścić się w normie 25% przyciemnienia dla przedniej i 30 dla bocznych/przednich jeśli szyby są atermiczne.  odnośnie zabierania dowodu to raczej bądz miły dla psów gdyz w imię ich widzimisię możesz otzrymac zakaz dalszej jazdy i wołasz lawetę. 

tzw atestem który oferuje każdy "naklejacz" folii można sobie conajwyzej tyłek podetrzeć gdyż policjantowi wystarczy domniemanie niesprawności technicznej i zabiera dowód rejestracyjny. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zawsze myslalem, ze a3 w sedanie to a4. Audi cos zmienilo w palecie modeli? A felgi fajne, ostatnio mdli mnie jak widze w sedanach felgi 19 i wiecej cali i do tego opony o profilu chyba 25

Opublikowano

2015-Audi-A3-Cabrio.jpg

Zrobili wersję 4d, więc mogą powalczyć z CLA. A podejrzewam, że głównym powodem była słabość Chińczyków do tego typu nadwozi.

Moim zdaniem wygląda świetnie.

A A4 zawsze było jednak wyraźnie większe niż A3.

Opublikowano

A felgi fajne, ostatnio mdli mnie jak widze w sedanach felgi 19 i wiecej cali i do tego opony o profilu chyba 25

a przez "szprychy" widać z przodu tarcze hamulcowe 260 a z tyłu bęben ;)

Opublikowano

Które A3?

Nowe A3 > aktualne Scirocco - nowsza konstrukcja i w ogóle A3 wygląda rewelacyjnie. Poprzednie A3 vs Scirocco to kwestia gustu, ale też bym wybrał Audi.

Inna sprawa, że w ogóle to wolałbym chyba Golfa od Scirocco, które wygląda ciekawie, ale jest cholernie niepraktyczne i bazuje przy tym na starszym Golfie, podczas gdy cała reszta kompaktów VAG na nowym. A może rozpatrywałbym nowego Beetle, kto wie?

Opublikowano

No te nowe Golfiki to piękne. Mam Golfa V, kupionego w salonie w 2008 roku i trzeba uważać z doborem wyposażenia u nich. Za radio chcieli ode mnie 1600 zł (zwykłe, bez zmieniarki), już nie wspomnę o tym, że nie dają nawet chodniczków, ani zapalniczki do kupionego w salonie samochodu. Ale przyprowadziłem im kolegę, miesiąc po moim kupnie, który napalił się po mojej rekomendacji to dorzucili mi zimówki, chodniczki i chyba 500 zł na tankowanie na Orlenie. Walduś chcesz to opchnę ci mojego Golfa, mam ładne aluski i 65k przejechane bo choruję na Scirocco.

Opublikowano

Ale że drogo czy że długo?

Cenowo i tak sprzedają je taniej niż jakby przeliczać z euro z cen niemieckich.

I drogo i długo. Golf to auto klasy średniej. Jest małe, nie ma w sobie nic specjalnego jest zwykłym dupowozem i do tego nie fajny w trasy (zbyt krótki). A mimo to kosztuje ponad 90k. A najdzielniejsze jest to, ze ludzie go kupują i zamówienia sa aż na listopad.

Przypomnę ze za 90 k mozna mieć nowe Renault Latitude z salonu w mocno fajniejszej wersji.

Wytłumaczcie mi proszę fenomen tego auta klasy kompaktosredniej za 90k?

• Plusik 1