SG1-ZIELU 870 Opublikowano 15 czerwca 2014 Opublikowano 15 czerwca 2014 Z jakich szamponow i innych gadzetow (gabki, szczotki itp) korzystacie do mycia samochodow? Bo jezdze na myjnie bezdotykowa i nie jestem z niej zadowolony, a skoro mam gdzie myc 'recznie' to czemu by nie sprobowac. Ja kupiłem ostatnio szampon z woskiem w realu zobaczymy jak się sprawdzi, choć jak masz kasę i fajny samochód z salonu to możesz zainwestować nakładanie wosku opcję w moim mieście są dwie za 500 zł i 1000 zł na tą drugą dają dłuższą gwarancję jakości. Chętny ? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 15 czerwca 2014 Opublikowano 15 czerwca 2014 Nie mam samochodu z salonu, na pieniadzach tez nie spie, ale zwyczajnie lubie patrzec na czyste, blyszczace sie w sloncu dupowozy i dlatego pomyslalem ze fajnie byloby wozic sie takim. Do tego powaznie mysle nad wizyta w shine clinic i renowacja lakieru, bo samochody po kuracji u nich wygladaja jak nowe. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 czerwca 2014 Opublikowano 15 czerwca 2014 A też tak macie, że mycie samochodu sprawia Wam przyjemność. Ja to lubię takim uyebanym podjechać na myjkę ciśnieniową i się pobawić. Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 15 czerwca 2014 Autor Opublikowano 15 czerwca 2014 Tak, szczególnie właśnie zabawa w myjni bezdotykowej przy ładnej pogodzie. Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 15 czerwca 2014 Opublikowano 15 czerwca 2014 U mnie wizyta na myjni to 40-50min Qvstra,zastanow sie czy nie lepiej bedzie zrobic polerke. Jesli auto ma pelno 'sloneczek', to nawet najlepsze kosmetyki nie zakryja tego i wciaz bedzie wygladal jak dupe cw.ela.Zrob zdjecie lakieru w kilku miejscach i wyslij mi na pw. Sporo nerwow w zyciu stracilem na detailing, wiec mysle,ze bede w stanie Ci jakos pomoc. Cytuj
kanabis 22 507 Opublikowano 15 czerwca 2014 Opublikowano 15 czerwca 2014 Nie mam samochodu z salonu, na pieniadzach tez nie spie, ale zwyczajnie lubie patrzec na czyste, blyszczace sie w sloncu dupowozy i dlatego pomyslalem ze fajnie byloby wozic sie takim. Do tego powaznie mysle nad wizyta w shine clinic i renowacja lakieru, bo samochody po kuracji u nich wygladaja jak nowe. Mam to samo, na bank to zrobie zeby moje 156 lsniło jak psu jajca, ale za renowacje w wawie krzykneli mi 1500zł jelsi macie namiary na tansze renowacje a autko bedzie sie świecić jak dupa nabalsamowanej JLo to dajcie namiar Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 15 czerwca 2014 Opublikowano 15 czerwca 2014 We wtorek bede wiecej wiedzial, wiec napisze co i jak. ale pewnie i tak nie skorzystasz, pewnie nie bedzie ci sie chcialo jechac pod kielce. Infidel, ok Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 16 czerwca 2014 Opublikowano 16 czerwca 2014 Nie mam samochodu z salonu, na pieniadzach tez nie spie, ale zwyczajnie lubie patrzec na czyste, blyszczace sie w sloncu dupowozy i dlatego pomyslalem ze fajnie byloby wozic sie takim. Do tego powaznie mysle nad wizyta w shine clinic i renowacja lakieru, bo samochody po kuracji u nich wygladaja jak nowe. Mam to samo, na bank to zrobie zeby moje 156 lsniło jak psu jajca, ale za renowacje w wawie krzykneli mi 1500zł jelsi macie namiary na tansze renowacje a autko bedzie sie świecić jak dupa nabalsamowanej JLo to dajcie namiar 1500? Normalna cena. Choc ja wolalbym za takie pieniadze kupic polerke i troche kosmetykow i samemu wszystko zrobic. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 16 czerwca 2014 Opublikowano 16 czerwca 2014 Ja mojego Golfinio myje w bardzo prosty sposob, niezawodna procedura od lat: - polewam go z węża (woda zimna) - do wiaderka nalewam wode (ciepla) i dodaje bezkonkurencyjny Ludwik (nie wierzcie w zle opinie), po czym przy uzyciu doskonalej gabki (tapicerskiej) dokladnie myje mojego monster car'a - splukuje - wycieram (pucuje!!) do sucha Ludzie po takich zabiegach daja mi 20 tys. za niego. Ale nigdy w zyciu. 1 Cytuj
kanabis 22 507 Opublikowano 16 czerwca 2014 Opublikowano 16 czerwca 2014 Nie mam samochodu z salonu, na pieniadzach tez nie spie, ale zwyczajnie lubie patrzec na czyste, blyszczace sie w sloncu dupowozy i dlatego pomyslalem ze fajnie byloby wozic sie takim. Do tego powaznie mysle nad wizyta w shine clinic i renowacja lakieru, bo samochody po kuracji u nich wygladaja jak nowe. Mam to samo, na bank to zrobie zeby moje 156 lsniło jak psu jajca, ale za renowacje w wawie krzykneli mi 1500zł :confused: jelsi macie namiary na tansze renowacje a autko bedzie sie świecić jak dupa nabalsamowanej JLo to dajcie namiar 1500? Normalna cena. Choc ja wolalbym za takie pieniadze kupic polerke i troche kosmetykow i samemu wszystko zrobic. No ty pewnie tak ale ja nie umiem a za rzeczy których nie umiem robic przewaznie sie nie zabieram Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 16 czerwca 2014 Opublikowano 16 czerwca 2014 Nie mam samochodu z salonu, na pieniadzach tez nie spie, ale zwyczajnie lubie patrzec na czyste, blyszczace sie w sloncu dupowozy i dlatego pomyslalem ze fajnie byloby wozic sie takim. Do tego powaznie mysle nad wizyta w shine clinic i renowacja lakieru, bo samochody po kuracji u nich wygladaja jak nowe.Mam to samo, na bank to zrobie zeby moje 156 lsniło jak psu jajca, ale za renowacje w wawie krzykneli mi 1500zł :confused: jelsi macie namiary na tansze renowacje a autko bedzie sie świecić jak dupa nabalsamowanej JLo to dajcie namiar 1500? Normalna cena. Choc ja wolalbym za takie pieniadze kupic polerke i troche kosmetykow i samemu wszystko zrobic. No ty pewnie tak ale ja nie umiem a za rzeczy których nie umiem robic przewaznie sie nie zabieram Generalnie tu nie ma co zle zrobic, chodzi bardziej o checi. Cytuj
kanabis 22 507 Opublikowano 17 czerwca 2014 Opublikowano 17 czerwca 2014 No nie wiem słyszałem ze przy polerce nieumiejetnie zrobionej można porobić przebarwienia lakieru. Przy ka mi to latało ale alfe oszpecić mi sie srednio widzi i wolałbym oddac to w ręce fachowca. Skąd jesteś Infidel? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 17 czerwca 2014 Opublikowano 17 czerwca 2014 Przecież woskowanie i polerowanie swojego nowego samochodu to jedna z najlepszych rzeczy! Cytuj
kanabis 22 507 Opublikowano 17 czerwca 2014 Opublikowano 17 czerwca 2014 No ale ja mam na mysli mechaniczną polerke po której starye auto błyszczy sie jak glaca waldemara. Nie pocieranie szmatką i tempo Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 17 czerwca 2014 Opublikowano 17 czerwca 2014 Jak w Karate Kid, 3 razy lewa i 2 raz prawa, czy jakoś tak Pan Mijagi polecał. Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 (edytowane) Miękka poducha na wiertarkę, do polerki jakiś delikatny środek coś ala swirl X, na koniec dobry wosk z mokrym efektem, NXT jest drogi ale efekt daje piorunujący! No chyba ze masz rysy fest głębokie wtedy trzeba mocnej polerki. Ps. Wcześniej oczywiście etapy z przygotowaniem lakieru, otłuszczanie, glinka itd. Wypalcowano tapatalkiem Edytowane 20 czerwca 2014 przez Łebi Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 20 czerwca 2014 Opublikowano 20 czerwca 2014 Ja dziś 1,5 godz tarłem wosk K2 łapa mnie boli jakbym nie wiem co robił. Ale warto było, mój staruszek nigdy tak nie wyglądał jutro jeszcze użyję specjalnego środka do usuwania starego wosku i będzie cud malina. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 Ja dzisiaj polerowałem cały samochód i nie widzę przyjemniejszej rzeczy do roboty przy samochodzie Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 (edytowane) Ładne te Coupe, interesowałem sie takim, ale koniecznie potrzebowałem auta 4/5 drzwi. Gdyby nie to, pewnie bym się zdecydował na takie. Edytowane 21 czerwca 2014 przez krupek1 Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 21 czerwca 2014 Opublikowano 21 czerwca 2014 (edytowane) To jest compact, nie obrażaj coupe Edytowane 22 czerwca 2014 przez Dud.ek Cytuj
kanabis 22 507 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 Ładne te Coupe, interesowałem sie takim, ale koniecznie potrzebowałem auta 4/5 drzwi. Gdyby nie to, pewnie bym się zdecydował na takie. Tez sie interesowałem szczególnie cougarem i peugeotem coupe. Zdecydowałem sie na auto 5 drzwiowe i mimo ze jestem kawalerem uważam że to był jednak swietny wybór. I teraz tylko sie w tym utwierdziłem. No ale moze jak bede sobie kupował jakies drugie autko za rok to wtedy pomysle co myslicie o tym Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 Szczerze, nie ma chyba gorszego samochodu. (pipi)ie sie na każdym kroku, słabe zawieszenie. Jedyne co to wygląd jakoś strasznie się nie zestarzał ale mechanicznie to porażka którą może przebić jedynie Laguna II przed liftem. Cytuj
kanabis 22 507 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 To jakie cabrio za ok 8k? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi