waldusthecyc 4 767 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 może właśnie ta MX5? http://otomoto.pl/mazda-mx-5-cabrio-ladniutki-C32204831.html Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 (edytowane) Tanie i swietne Cabrio to: Alfa Romeo Spider Mazda MX-5 BMW Z3 ( tutaj powyzej 8k) Audi B4 2.3 ( piekny dzwiek) Fajne cabrio dla kobiety: Fiat Barchetta Ja caly czas szukam budy AR Spider bo mam silnik 3.0 V6 wlasnie od takiego modelu, niestety ciezko znalezc spidera z zajezdzona V-ką Edytowane 22 czerwca 2014 przez Pajda Cytuj
kanabis 22 507 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 Te mx wygląda spoko ale widziałem nazywo i wygląda jak resorak. Ta alfa tak sobie. Bmw wypas ale oczywiscie bez przesady nie stac mnie Chyba te b4 by było najfajniejsze. Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 Ja dzisiaj polerowałem cały samochód i nie widzę przyjemniejszej rzeczy do roboty przy samochodzie Jak zaruchasz pierwszy raz to zmienisz zdanie hehe Wypalcowano tapatalkiem Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 22 czerwca 2014 Autor Opublikowano 22 czerwca 2014 To jakie cabrio za ok 8k? Kolega ma Hondę CR-X del Sol i bardzo sobie chwali, jeździ nią na co dzień, dał koło 10k bodajże. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 Gdyby ktoś chciał kupić retro cacuszko, to ojciec sprzedaje. 2 Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 http://www.bankier.pl/wiadomosc/Nowe-auto-na-gaz-Czy-to-sie-oplaca-7216225.html Instalacje gazowe stały się w Polsce na tyle popularne, że zaczęli je oferować sami producenci samochodów. Redakcja Bankier.pl sprawdziła, ile auto z gazem kosztuje w salonie i kiedy takie rozwiązanie faktycznie przynosi oszczędności. Założenia do obliczeń* Cena benzyny: 5,38 zł/l Cena gazu: 2,41 zł/l Średnie zużycie benzyny na 100 km: 7l Większe zużycie gazu od benzyny: 15 proc. Miesięczny przebieg: 1 200 km Cena instalacji z montażem: 3 500 zł Koszty eksploatacji dla zwykłej, podciśnieniowej instalacji: 60 zł za przegląd co każde 10 000 km 50 zł za wymianę filtrów co 30 000 km 200 zł za naprawy co 60 000 km 63 zł więcej podczas corocznego przeglądu technicznego 11.86 zł/m-c to koszt benzyny zużytej do uruchamiania silnika Przy danych założeniach, koszt założenia instalacji gazowej (3 500 zł) zwróciłby się po 16 miesiącach użytkowania. Modelowy kierowca rocznie oszczędzi dzięki temu około 1 460 zł. Taka inwestycja nie jest jednak równie rentowna dla osób, które korzystają z auta tylko na dojazdy do pracy. Przy 700 km/m-c zaoszczędzą niewiele ponad 30 zł miesięcznie, a koszt instalacji zwróci się dopiero po ponad dwóch latach. Analogicznie, jeśli pokonywany miesięcznie dystans będzie większy od założonego, system gazowy będzie bardziej opłacalny. Gdy zapadnie decyzja o kupnie samochodu bezpośrednio z salonu, czy warto od razu nabyć wersję z systemem LPG? W kwestii cen, różnice nie są na tyle istotne, by traktować to jako kryterium wyboru. Różnica w jakości wykonania także nie jest pewna. Tygodnik „Motor” podaje, że fabryczne instalacje gazowe zakładane są w autoryzowanych stacjach obsługi, a nie bezpośrednio w fabryce, co może oznaczać, że nie daje to żadnej przewagi względem instalacji zleconych na własną rękę. Fabryczne instalacje mogą posiadać kilka udogodnień (np. oryginalny wskaźnik poziomu gazu), ale mogą również generować wyższe koszty podczas serwisowania ze względu na bazowanie na zagranicznych częściach. takie z dzisiaj wygrzebałem, bo sam się zastanawiałem czy wsadzić gazówkę do auta żony, lecz ona na tyle mało jeździ, że to chyba nie ma sensu.... Cytuj
kanabis 22 507 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 Siara przech.uj zaje.bioza nie szkoda sprzedawać? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 Marzy mi się taki ogórek, ale w wersji Westfalia, żeby w nim spać. Posiadanie campera to chyba moje większe marzenie motoryzacyjne niz posiadanie super bryki. Ostatnio widziałem Toyote Hilux z założoną budą mieszkalną na pace. Mega sprawa. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 https://www.facebook.com/Bullimania?fref=tsDla fanów tematu, 2 tyg. tam pracowałem, sporo ciekawego można zobaczyć. Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 Tanie i swietne Cabrio to: Alfa Romeo Spider Mazda MX-5 BMW Z3 ( tutaj powyzej 8k) Audi B4 2.3 ( piekny dzwiek) + Golf I 1 Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 W czym jest gorszy od reszty proponowanych aut? Za 8k. można nawet kupić z 1.8 z GTI albo VRą 2.8 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 No jest strasznie pokraczny i taki pseudo cabrio. Trochę zalatuje disco polowym klimatem. Pewnie tylko ja mam takie odczucia, ale jestem raczej średnio nastawiony w ogóle do Golfa, a co dopiero do Cabrio Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 24 czerwca 2014 Opublikowano 24 czerwca 2014 (edytowane) Siara przech.uj zaje.bioza nie szkoda sprzedawać? Szkoda mu, ale mówi, że 500 zł rocznie za ubezpieczenie i przeglądy to spora kasa, a auto jeździ może 100 km w sezonie, czasem mniej. Enyłej, auto wisi na alledrogo w zabytkowych. Jak ktoś chce, to znajdzie. Edytowane 24 czerwca 2014 przez Siara_iwj Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 http://www.bankier.pl/wiadomosc/Nowe-auto-na-gaz-Czy-to-sie-oplaca-7216225.html Instalacje gazowe stały się w Polsce na tyle popularne, że zaczęli je oferować sami producenci samochodów. Redakcja Bankier.pl sprawdziła, ile auto z gazem kosztuje w salonie i kiedy takie rozwiązanie faktycznie przynosi oszczędności. takie z dzisiaj wygrzebałem, bo sam się zastanawiałem czy wsadzić gazówkę do auta żony, lecz ona na tyle mało jeździ, że to chyba nie ma sensu.... Ty się nie zastanawiaj tylko wygoogluj a znajdziesz kalkulator który ładnie ci przeliczy u mnie wyszło że instalacja zwróci się po 5 lat !!! więc prędzej staruszek pójdzie na złom niż będę miał zysk. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 Ja też ostatnio myślałem, czy odkladac kasę na instalacje LPG, ale z kolei u mnie zwróciloby się po prawie 4 latach, więc to nie ma sensu. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 Wymieniam te sprezyny,wahacze, lozyska mcphersona, laczniki stabilizatora u siebie. Jest hardkor, juz w sumie koncowka, ale mialy byc 2 dni, a wyszly 3. Nowe sprezyny sa tak kure.wsko mocne, ze strzelił mi jeden sciagacz, az podskoczylem pod sufit ze strachu. Huk byk jak wystrzal z AK47. Naciagnieta sprezyne niosłem do amorka jak skrzynke z nitrogliceryna Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 czerwca 2014 Opublikowano 25 czerwca 2014 Wyobraziłem sobie kojota ze Strusia Pędziwiatra, on zawsze coś kminił z tymi sprężynami i albo mu w pysk strzeliła, albo jakoś się w nią owinął. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Mniej wiecej tak to wygladalo http://youtu.be/CYFOI_UsVxI?t=1m8s Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Następnym razem nagnij w imadle, obwiąż dobrze drutem, załóż i rozetnij drut. Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Wymieniam te sprezyny,wahacze, lozyska mcphersona, laczniki stabilizatora u siebie. Jest hardkor, juz w sumie koncowka, ale mialy byc 2 dni, a wyszly 3. Nowe sprezyny sa tak kure.wsko mocne, ze strzelił mi jeden sciagacz, az podskoczylem pod sufit ze strachu. Huk byk jak wystrzal z AK47. Naciagnieta sprezyne niosłem do amorka jak skrzynke z nitrogliceryna Oj tak, zabawa ze sprezynami jest przednia . Ja 40min temu tez skonczylem wymiane kompletnej zawiechy przod, wszystkie wachacze, tuleje, stabilizatory. Do tego seryjne amory out i nowy gwint na ich miejsce. 2 dni pracy przy aucie, mnie to sie chyba nigdy nie znudzi . Pamietales by cala zawieche dokrecic jak juz samochod bedzie stal na kolach? Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Jaha, wszystko skrecone podrecznikowk. Kurcze musze tylko w koncu kupic porzadny klucz dynamometryczny. A cala zabawe uratowal pistolet pneumatyczny, bez niego nie ruszylbym starych wahaczy i lacznikow stabilizatora. Tak, wiec porzadne narzedzia podstawa kazdej naprawy. Opuscilem Alfe i przerazilem sie, ze tak wysoko stoi przod, szybko skrecilem sruby i pojechalem na jazda probna, zeby sie wszystko spasowalo i sprezyny "ubily". Jest super! wreszcie moge podstawic podnosnik pod próg:P Jesli chodzi o wymiane, to Gtv byla najbardziej wredna, ze wszystkich moich samochodów. Wszystko scisniete, naprezone jak gacie na Ryszardzie Kaliszu i malo miejsca. Pozniej pokaze foty przed i po wymianie. Teraz nie dziwie sie, ze chlopaki wstawiaja do Gtv 19 calowe felgi Przed wymiana moje 17tki ocieraly o nadkola, a teraz wydaja sie za male. Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 Haha, jakie to jest pieeekne . Wstawisz nowa zawieche i masz inne,lepsze auto. To samo przerabialem u siebie kilka razy, piekna sprawa Podnosnik pod prog? Na glebe kladz Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 26 czerwca 2014 Opublikowano 26 czerwca 2014 http://www.classicdriver.com/en/cars musialem sie podzielic, po prostu ogladam i plakać się chce.. miłosc totalna 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi