Skocz do zawartości

Pieprzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakby co to sprzedaje furę żony - Swift 1.6 benzyna 125 km 2007 rok. Jakby kogoś interesowało to pw.

Edytowane przez mozi
Opublikowano

Jakby co to sprzedaje furę żony - Swift 1.6 benzyna 125 km 2007 rok. Jakby kogoś interesowało to pw.

Fajna baza pod klatkę. Biorę za 3 tysie jak w komplecie zimówki!

Gość _Milan_
Opublikowano

wszedzie widze teraz te Twoją Kie, normalnie jakby sprzedawali za 75zł  w Lidlu ;]

Biała i pomarańczową najładniejsza, ale ogólnie troche taka krowa, nie bij, to tylko moje zdanie!

Opublikowano

No samochód jest wielki, nie da się ukryć, ale dla mnie to tylko plus (taki miał być i takiego szukałem, dlatego bardzo długo chodziło mi po głowie też Mondeło). Stałem dziś przy Toyocie RAV4 i Nissanie Qashqai to wydają się takie malutkie przy Sportage ;) No i jeździ ich sporo - to dość popularny samochód w tej klasie.

Opublikowano

Jak slodko milan przylizal fiuta :) 

Rozmawialem dzisiaj z znajomym z seriwsu i RENO i potwierdzil, ze 1.2 to kaszana i na gwarancji sporo ich robia. 1.6 mul roboczy, silnik dosyc stary,ale udoskonalany i sprawdzony. Raczej nie zdazaja sie naprawy tej jednostki, jesli chodzi o silnik. Wspominal o 1.6 na serwisie, ale wlasciciel polecial z fantazja i orurowal Dustera i uzywal go do weekendowego offroadu, mimo to poszly jedynie wahacze i lacznik stabilizatora.

Tak wiec i tobie Milan i tobie Tedelucjanie winszuje zakupu :*

Opublikowano

Fajnie opisane roznice napedow 4x4

http://www.wojdas.24x7.pl/naped.html

Może i fajnie, ale to głupoty. Outlander zaliczony do klasy rekracyjno-sportowej, przy czym mój ojciec nie jednokrotnie śmigał nim w niezłej kaszanie w lesie. Zaś takie Rav4, czy CR-V zaliczone do rekreacyjno-terenowych, przy czym Rav4 w testach Auto-Świat słabo sobie radził w terenie, a CR-V ma znajomy i mówił, że dwa razy próbował sił po bezdrożach i już więcej nie próbuje.

Opublikowano

Jak slodko milan przylizal fiuta :) 

Rozmawialem dzisiaj z znajomym z seriwsu i RENO i potwierdzil, ze 1.2 to kaszana i na gwarancji sporo ich robia. 1.6 mul roboczy, silnik dosyc stary,ale udoskonalany i sprawdzony. Raczej nie zdazaja sie naprawy tej jednostki, jesli chodzi o silnik. Wspominal o 1.6 na serwisie, ale wlasciciel polecial z fantazja i orurowal Dustera i uzywal go do weekendowego offroadu, mimo to poszly jedynie wahacze i lacznik stabilizatora.

Tak wiec i tobie Milan i tobie Tedelucjanie winszuje zakupu :*

Ten 1.2 to ta 125 konna jednostka? a mówił co tam się j.ebie?

Opublikowano (edytowane)

To te czujniki co to idą do ten tego sterownika co to jest niewymienny i tylko z tym mechanizmem co od dołu skrzyni jest... Tak ze 2300 bydzie, no chyba, że bez faktury to bydzie taniej...

Edytowane przez Łebi
Opublikowano

Wkurza mnie ostatnio mała moc Punto (65 koni) w połączeniu ze skrzynia 5-biegową. Koło 100 (prędkości wg GPS) jest nieco ponad 3000 obrotów i spalanie w okolicach 5,5 litra, 110 już 3500 i 6 litrów, przy 130 męczące na dłuższą metę 4000 (przy czerwonym polu od 5500) i spalanie blisko 7 litrów. A dodatkowo włączenie klimy podnosi zużycie o jakieś 0,8 litra wg komputera. Ani cicho, ani szczególnie oszczędnie. Ale tak to jest, jak się jeździ samochodem z silnikiem do miasta po autostradach.

Opublikowano

No niestety to jest tzw pozorna oszczędność. Ja jeździłem swego czasu Skodą Fabią HTTP 1.2 benzyna, przy 130 na autostradzie brała 13l/100km, ale firma takie kupiła wiec nie było wyboru

Potem było lepiej bo Octavia 1,9TDI to niezniszczalne auto

Opublikowano

W mieście ~10-10,5. W trasie byłem wczoraj pierwszy raz i na dystansie 200km średnie spalanie pokazał 6,8 - jazda z tempomatem, tak jak pokazują znaki +/- 5-10km/h. Klima cały czas włączona. No ale zrobiłem na razie tylko 550km, a naprawdę w trasie to potestuję dopiero podczas jazdy nad morze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dzisiaj na autostradzie, jakis nie zidentyfikowany obiekt walnol mi w maske, lewy dolny rog.  uszkodzenie nie jest duze, bo moze maksymalnie 5x3mm, ale lakier zostal zdarty do blachy.

wie moze ktos, czym moge zabezpieczyc ta dziure, zanim oddam to do roboty fachowcom.