M.Bizon24 2 612 Opublikowano 12 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2016 Szkoda, że nic nie powyrywali tym matołom. Nóż się w kieszeni otwiera na taką parkującą gdzie popadnie szlachtę ponad prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 12 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2016 Szkoda, że w sejmie nie przegłosowali jeszcze ustawy, zgodnie z którą nie może być w kraju więcej samochodów niż miejsc parkingowych. Famas się na plecach przeładowuje, jak człowiek widzi rowerzystów na drodze, na chodniku i na czymś co udaje, że jest ścieżką rowerową. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 702 Opublikowano 12 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2016 To że ktoś źle zaparkował nie oznacza, że mogą mu bezkarnie niszczyć samochód. Akurat w Szczecinie w ten weekend były tzw. Dni Morza, to była nagonka. Tak to w centrum parkują gdzie tylko popadnie i nic z tym nie zrobią, no ale wiejski spęd jest to trzeba się pokazać i przy okazji komuś roz(pipi)ać automatyczną skrzynie biegów. Ulungi umysłowe (pipi)a. Nigdy nie zaparkowałeś niepoprawnie? Mi się nie raz zdarzyło gdy była zmiana organizacji ruchu i postawili zakaz parkowania, a ja stawałem na pamięć. Niech odholują bo taka ich praca i chwałą im za to, ale zrobią to poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 12 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2016 To że ktoś źle zaparkował nie oznacza, że mogą mu bezkarnie niszczyć samochód. Akurat w Szczecinie w ten weekend były tzw. Dni Morza, to była nagonka. Tak to w centrum parkują gdzie tylko popadnie i nic z tym nie zrobią, no ale wiejski spęd jest to trzeba się pokazać i przy okazji komuś roz(pipi) automatyczną skrzynie biegów. Ulungi umysłowe (pipi). Nigdy nie zaparkowałeś niepoprawnie? Mi się nie raz zdarzyło gdy była zmiana organizacji ruchu i postawili zakaz parkowania, a ja stawałem na pamięć. Niech odholują bo taka ich praca i chwałą im za to, ale zrobią to poprawnie. Nie, szanuje swoją kieszeń i czas aby odszukać potem auto w razie odholowania. Nie doprowadzam do sytuacji, w której parkuje w miejscu, gdzie mogliby mi cokolwiek zrobić a i chętnie się przejdę i korona z głowy mi nie spadnie jak zaparkuje gdzieś dalej. Ale to pewnie znowu ja i znowu niepopularny styl życia, że mi się nigdzie nie śpieszy i nie muszę parkować jak matoł i totalny ignorant aby być 10 minut szybciej tylko zostawiam samochód jak cywilizowany człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 13 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2016 ja również wolę zaparkować dalej niż stresować się czy mi porysują albo odholują samochód, też nie mam problemu z tym, żeby iść kilkaset metrów dalej z samochodu do celu, a w Warszawie to wiadomo jak z tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 17 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2016 Byloby piekne http://www.pcworld.pl/news/401485/Dodatek.DLC.Warsztat.Janusza.do.Car.Mechanic.Simulator.2015.html Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 26 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2016 (edytowane) w koncu mamy w Polsce dwa prosiaki rwb: Edytowane 26 czerwca 2016 przez Qvstra 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 26 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2016 Śledzę tę budowę na facebooku ale jakoś fanem nie jestem takich modyfikacji, chociaż wyglądają niesamowicie Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 27 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2016 te szare wyglada cudownie, ale skrzydla lapane blachowkretamy do orginalnej lotki to wiocha niesamowita. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grze(pipi) 521 Opublikowano 27 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2016 RWB to swego rodzaju kult - anonimowy żółtek postanawiający rasować stare prosiaki, który nagle staje się guru tuningu, choć jego dzieła zazwyczaj ocierają się o kicz. No i ta pretensjonalna nazwa. Koncept chaotycznego świata - tak podobno tłumaczy się z niemieckiego rozwinięcie skrótu "RWB". Poziom cebulaków tatuujących sobie nad lędźwiami chińskie czy tam gotyckie znaczki. Mimo wszystko szanuję, na filmikach koleś od RWB wiecznie pozuje z ćmikiem, jakże zapomnianym atrybutem wspaniałych mężczyzn sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 27 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2016 Piekne sa te auta. Takie body to 22.000 $ swoja droga Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 12 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2016 Ponad 2 k za przegląd samochodu. Chyba czas zmienić 8 letni samochód. Ceny części za duże i coraz więcej do wymiany. Portfel bolał jak rachunek otrzymałem. Wziąłem przelew bo na taką sumę przygotowany nie byłem. Chevrolet Epica super do jeżdżenia ale drogi w eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grze(pipi) 521 Opublikowano 12 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2016 (edytowane) Daewoo Tosca. Jak, (pipi), serek jakiś. Witaj w klubie, chociaż za te pieniądze już porządnego Lanosa byś miał. Edytowane 12 lipca 2016 przez Grzaewoo Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 12 lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2016 Ponad 2 k za przegląd samochodu. Chyba czas zmienić 8 letni samochód. Ceny części za duże i coraz więcej do wymiany. Portfel bolał jak rachunek otrzymałem. Wziąłem przelew bo na taką sumę przygotowany nie byłem. Chevrolet Epica super do jeżdżenia ale drogi w eksploatacji. Z drugiej strony to w większości planowe wymiany z tego co rozumiem. A przy takich można też spróbować samemu zdobyć części i dać wymienić w lokalnym warsztacie. Zrobiłem już tak z mechanizmem tylnej szyby, a niebawem z hamulcami pewnie podobnie rozwiążę sprawę (tarcze oraz klocki z neta i robocizna sama w warsztacie). Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 27 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2016 Rok temu byłem e46 na przeglądzie i dostałem info, że zostało 30% sprawności amortyzatorów w całym samochodzie i diagnosta na odchodne powiedział, że jak za rok przyjadę z takim złomem to mi nie podbije przeglądu. Byłem wczoraj w innej stacji i wyszło ponad 70% sprawności, a diagnosta był zachwycony kondycją samochodu. Jedyne zastrzeżenie miał do spalonej żarówki podświetlającej rejestrację z tyłu. Na jakieś 3 tygodnie przed przeglądem, ktory bmw ledwo przeszło pojechałem do szanowanego w mojej rodzinnej miejscowości mechanika, celem sprawdzenia układu chłodzenia, bo beema lubiła czasami coś popuścić z chłodnicy, a akurat zbierałem się do wyjazdu do Chorwacji. Diagnoza? Walnięta uszczelka pod głowicą, koszt robocizny - 1500zł. "Do Gdańska bym tym nie jechał, a co dopiero do Chorwacji w takie upały!", powiedział mi ów mechanik. Zabrałem samochód i pojechałem. Bez problemu przejechałem ~3k km w upałach, a e46 padło 10km od domu. Co padło? Śruba odpowietrznika chłodnicy - 10zł. Gdybym choć trochę nie interesował się tematem, to byłbym już ponad 2 kafle w plecy, a tak to cieszę się sprawnym, choć nieco powolnym samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 27 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2016 No to już masz dwóch mechaników, którym możesz podziękować za współpracę. Jak masz BMW to u mnie w TST jest gość, który zajmuje się tylko tymi samochodami, jest dość drogi, ale ludzie z całej Polski się do niego zjeżdżąją i ma dobrą opinię. Ponoć ma jakiś certyfikat z BMW. Według mnie warto zrobić to 20-30km, ale mieć pewność opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 27 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2016 Qvstra kiedy przesiadka na coś mocniejszego? Pamiętam, że coś w planach miałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 27 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2016 W planach mam e46 328/330i lub nissana s13, ale bez 20k raczej nie kupię sztuki, która będzie warta zakupu. E46 jest teraz masa na rynku, ale niestety większość to ulepy, które nie nadają się do jeżdzenia, Nissan natomiast mocno zdrożał w ostatnim czasie i też te ~20k trzeba mieć. Podoba mi się też pierwsza generacja lexusa sc300/400, ale to na razie za duza kwota jak dla mnie Poza tym, trochę mi szkoda sprzedawać obecne e46, bo kompletnie nic się z nim nie dzieje, buda jest bez rdzy, nic tylko zalewac 95 i jezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 27 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2016 (edytowane) Qvstra, zapomnij o 330i za mniej niz 30k. Szkoda nerwow. Od osmiu miesiecy szukam 330ci i nie ma nic fajnego. Bedziesz chcial sedana czy coupe? Te szarpaki i zywotnosc amorow nozna sobie czesto o kant dupy rozbic, malo kiedy jest to miarodajne Edytowane 27 lipca 2016 przez Infidel Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 27 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2016 Infidel, ty szukasz polifta czy przedlifta? Co do polifta to racja, bez 30k raczej nie ma szans na znalezienie dobrej sztuki, ale wydaje mi sie, ze przedlift jak najbardziej do znalezienia. Chcialbym coupe, bo zamiast zamieniac sedana na sedana niewiadomego pochodzenia wolalbym wylozyc pieniadze na swapa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 27 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2016 Polifta czarnego w manualu. Coupe tak czy siak 30k+ w gore, gwarantuje to. Niestety ceny 330ci tak rosna,ze przestaje sie oplacac je kupowac. Sedana prelifta mysle,ze wyrwiesz za 25k. Lepiej troche dolozyc,bo zaniedbana nie daje takiego funu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 29 października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 października 2016 Logika rzadu; wszyscy u nas jezdza starymi autami, same 10 lat+, wiec doj.ebiemy im taki podatek i akcyze,zeby juz nie jezdzili Moze warto sie zastanowic czemu takie stare auta mamy. Moze nas nie stac na nic lepszego? Mieli wszyscy, to teraz beda wybrancy BRAWO !!! Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 29 października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 października 2016 I jak to teraz przykładowo się kształtuje dla takich aut 10+ ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 29 października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 października 2016 (edytowane) Za takie np.15-20 letnie V8 zaplacisz ponad 10k akcyzy. Teraz tylko akcyza do 2l i powyzej 2l. Pozniej maja byc ze 4 kategorie.niby ma to nie uderzyc w najpopularniejsze auta,ale nie rozumiem czemu na wieksze pojemnoscj maja byc tak ogromne oplaty. Obawiam sie,ze skonczy sie tak,ze 90% sprowadzanyvh to beda mniej i rowno niz 1.6L. http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/987966,nowe-stawki-akcyzy.html Do teto warto wziac pod uwage drastyczny wzrost ubezpieczen. 18 latek za 18 letnie polo za 2k moze zaplacic i z 15k ubezpieczenia (slowa multiagenta kilku TU) Edytowane 29 października 2016 przez Infidel Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 CVT to najgrosza skrzynia biegów w historii ludzkości. To chyba był pomysł szatana. Przejechałem się toyotą rav-4 z tą skrzynią i każde przyśpieszenie to obroty na 6-7 tysięcy i notoryczne wycie. No nie idzie wytrzymać. A teraz w każdym japońcu ją dają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi