balon 5 326 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Tylko bierze tę wersję Sport lub Sport+ bo ma te kozackie dwi rury wydechowe na środku. Co fajne jak na hatcha jest to duże auto. Ok 4,5 długości, bagażnik ponad 400 litrów. Tako trochę nowy segment, takie C+ https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-5d-1-5-mt-i-vtec-turbo-sport-plus-ID6yNtaz.html Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 A bardziej Wam się podoba ten hatchback, czy stonowany sedan? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Zdecydowanie hatch. Dla mnie od zawsze auta z segmentu b i c w sedanie i kombi to delikatny meh. No i ten hatch to taka hybryda hatcha z sedanem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stillo116 94 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Już byłem chyba 3 razy w Salonie oglądać tego Civica... Trafia w mój gust, poprzedni model po lifcie też nie był zły :) Bagażnik spory, przód jest piękny i mega wygodny... tylko ta cena :/ Trzeba troche wybulić jak chce się mieć mocniejszy silnik i kilka bajerów Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-2016-ID6yLihP.html#b25799ad17 :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Stillo116 94 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 takiego Type R też bym przytulił... Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) Ja to raczej w leasing wezmę - opłaca mi się bardziej, choć początkowo napaliłem się na nówkę. Kurde, mam zajawkę na Hondę i nie, tym razem już nie zmienię zdania - będę się tej Hondy trzymał. Zawsze liczyły się dla mnie szkopskie samochody - Audi, BMW lub Mercedes. Widzę, że ten Civic nie tylko mi się podoba :) Także utwierdziliście mnie w przekonaniu, że jest to dobra decyzja. Jeszcze chodzi mi po głowie ten Type S, znalazłem takie ogłoszenie: http://salonsamochodowuzywanych.pl/oferta/3934/honda-accord-type-s-mt-201-km-vat-23-.html Balon Ty jesteś z Gorzowa, nie? Możesz podjechać i sprawdzić, czy to nie żaden szrot ;) EDYTA: Type R to już jest auto typowo do zapier.dalania, co się wiąże także z o wiele większą ceną. Nowy Civic Type R ma być pokazany na jesieni. To już nie jest na moją kieszeń, zresztą za tę cenę, to już wolałbym sobie kupić coś bardziej luksusowego. Edytowane 30 Lipca 2017 przez [InSaNe] Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) Zdecydowanie hatch. Dla mnie od zawsze auta z segmentu b i c w sedanie i kombi to delikatny meh. No i ten hatch to taka hybryda hatcha z sedanem. Edytowane 30 Lipca 2017 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) Mozi hehe no ale nie tyczy to się sportowych wersji :) Tu jest kompromis fajnych wrażeń, a jednak dużego bagażnika. @InSane już lecę sprawdzić :p ale tak serio to Gezet jest największym dealerm w Polsce. W Gorzowie ma Honde, Hiuja (tu kupowałem kilka lat temu ix35), Kie, Suzuki, Miczubisi, Fiata i Forda. Do tego jeszcze kilka salonów w Zielonej i Szczecinie. Mają też mega mocny dział fur używanych. Na bank nie będzie lipy. Edytowane 30 Lipca 2017 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Spoko balon ;> wiem o co komon. Insane - technologicznie wreszcie honda dojrzała do tego co już europejskie kompakty mają od 6 lat czyli silnika z turbo co do reszty to wg mnie ta honda ma 2 wady. Cena oraz wygląd. No nie podoba mi się i tyle. Wg mnie mazda 3 w tych pieniądzach wygląda dużo lepiej. Ale to już kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) Mazda 3 tańsza chyba od tego Civica (no i na bank mniejsza). Mozi nie wiem czy siedziałeś w tej Hondzie ale ona gabarytowo jak i cenowo jest w segmencie c/d, taki tweener. No i za ten kesz (ok 100 tys za wersje sport) dostajem mega wyposażone auto. Co do wyglądu to typowy przedstawiciel kochasz albo nienawidzisz. Edytowane 30 Lipca 2017 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Siedziałem i nie powiedziałbym że większa od mazdy 3. Co wg mnie istotne to silnik bo jednak to konstrukcja z turbo a mazda ma 2.0 ale NA. W mieście to różnić nie ma ale w trasie to przepaść, Chociaż fajny ten wyścig kompaktów się robi zwykle wersję mają po 180 kucy i za chwilę ma być mazda 3 mps, nowy Focus. Honda też widzę dala się wciągnąć w wyścig bo poprzednia wersja nie była jakoś długo na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) civik z tym spojlerem wygląda komicznie. Brałbym accorda. Edytowane 30 Lipca 2017 przez D.B. Cooper Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 <wzdycha> Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Co to za Mazda? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) CX-9 Edytowane 31 Lipca 2017 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Nowa CX-9, coś pięknego, wnętrze też bajka. Zawsze mi się podobały duże SUVy. Jechałem kiedyś CX-7 i bardzo przyjemnie w środku. Zresztą, nowa CX-5 też bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Jakie macie zdanie nt. automatycznej skrzyni biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Wygodne do miasta, szczególnie dużego. W trasie chyba wolę manual. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Nie miałem okazji próbować, ale taką nowego typu bym w sumie nie pogardził, szczególnie z opcją manualnej redukcji pod kierownicą. Szef ma w A4 i nie czuć w zasadzie zmian biegów. Manual już ma sens tylko do zabawy w trasie, żeby oszczędzić przy zakupie albo żeby kupić potencjalnie mniej awaryjną wersję. I tak niedługo wyginą wraz z wersjami 100% spalinowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) + 5 tys. dopłaty w Civiku. Zawsze miałem manuala, 3 razy w życiu jeździłem automatem i nie podobało mi się. Ale gadajo, że automaty to rewelacja i że jak się człowiek przyzwyczai, to tylko automat :raptor: Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez [InSaNe] Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Umów się na jazdę próbną i zobacz jak wrażenia. Co do kosztu to już sam zdecydujesz. Jakbym miał przykładowo do A3 brać automat, to pewnie chciałbym z nim od razu aktywny tempomat z systemem automatycznego podjeżdżania w korku. A nie chcąc ponosić kosztu całości, brałbym może jakieś inne opcje. Np. reflektory ta Honda ma halogeny czy LED? Bo jakbym miał płacić za automat i oszczędzać na światłach, to dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Jeździłem :) Ja nie jestem przyzwyczajony do automatu, więc krótko nim jeździłem. Ciągle łapa szukała lewarka a lewa noga sprzęgła ;] Opcji w tym Civiku jest sporo, no ale samochód jak na tę klasę też dużo kosztuje. Sport Plus prawie 10 tys. droższy od Sport - ma panoramiczny dach, 11 głośników i bajery typu sygnalizacja martwego pola itd. Nie wiem, czy jest sens dopłacać. Np. dach fajnie wygląda, ale jak się go otworzy, to świszczy gorzej niż w kabriolecie, więc w sumie korzysta się z tego tylko na postoju. Automat CVT dopłata + 5 tys. zł. Honda ma LED-y. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Jak dla mnie to tylko automat. Sam w Sportage mam manuala, ale po pojeżdżeniu BMW i Mini z automatem nie wyobrażam sobie brać kolejnego samochodu z manualem. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Do zabawy manual, na co dzień automat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi