Skocz do zawartości

Pieprzenie

Featured Replies

Opublikowano

Jaki to pies?

Mam dla swojego matę - pudełko za 200 pln. Mocujesz to do zagłówków, i jest taki "kartonik". Jedna ścianka ma suwaki błyskawiczne po obu krawędziach, więc jak je rozepniesz to ścianka opada na boczną część kanapy tylnej i tym samym pies moze wskoczyć/wyskoczyć z miejsca. Otwór na pas też jest.

Ogólnie, świetna sprawa. Tylko ścianki nie są wysokie specjalnie, dla mojego whippeta przydałyby się wyższe. 

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 332,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• waldusthecyc
    waldusthecyc

Będąc w Stuttgarcie miałem do wyboru jedno z dwóch: albo muzeum Porsche albo muzeum Mercedesa. Tzn. jak ktoś ma czas to może iść do obu, ja miałem co najwyżej 3h wolnego z dojazdem. Wybrałem więc bard

• waldusthecyc
    waldusthecyc

to jest (pipi)A NIEDOPUSZCZALNE co odwala to pyerdolone ASO tego s(pipi)iałego Opla.    Oddałem auto do serwisu. Dostałem auto zastępcze, Hyunadaia I30, nówka sztuka, 2k przebiegu, 100konna benzyna.

• Moto show Bielsko-Biała 2023 i kolejny wrak race zaliczony. Udało się dotrzeć do finału, niefortunnie w finale wypchali mnie do lasu i musiałem odrabiać. Wyścig zakończył się przedwcześnie po dachowan

Opublikowano

No taki średni wielkościowo bym powiedział. No właśnie nad takim czymś myślę, tylko, że minus tego taki, że z tyłu już nikt nie siądzie. A transporter cyk do bagażnika, albo na siedzenie. Obawy mam takie, że będzie się bał wchodzić do niego.

Opublikowano

A te wszystkie montowania psa zapewniają mu jakies bezpieczenstwo poedczas dzwona, czy to tylko zabezpieczenie dla reszty  w samochodzie by  nie dostać pieskiem podczas dachowania?

Opublikowano

Zakładasz mu szelki i wpinasz normalnie w klamrę pasa. Szarpnie nim w razie czego, ale nie poleci i szelki też mu nic nie powinny zrobić.

Opublikowano

Bo jak wiara wozi psa w bagażniku, to w zasadzie zero zabezpieczenia.

Opublikowano

Szelki są okej. "Pudełko" jest super bo wydziela część w samochodzie i nie musisz później myśleć o sprzątaniu za dużo. 

Ponadto mój to w bagażniku by nie usiedział ,nie lubi jeździć :P

@krupek moje pudełko zajmuje 1 miejsce pasażera, obok ktos moze siedzieć (i głaskać pupila)

Opublikowano

No tak samo wożą luzem na tylnej kanapie. Wtedy nawet nie trzeba wypadku, mocniejsze hamowanie wystarczy i leciiiii.

Teraz, Banny napisał:

Szelki są okej. "Pudełko" jest super bo wydziela część w samochodzie i nie musisz później myśleć o sprzątaniu za dużo. 

Ponadto mój to w bagażniku by nie usiedział ,nie lubi jeździć :P

@krupek moje pudełko zajmuje 1 miejsce pasażera, obok ktos moze siedzieć (i głaskać pupila)

O kurka, to fajna opcja. Ma to jakąś nazwę? Bo nie widziałem czegoś takiego.

Opublikowano

A dobra, udało mi się znaleźć

large_kojec.jpg?lm=1541881642

Coś takiego?

Opublikowano

Wygląda jakby zaraz miał sie transformować.

Piękny, ale zmienił charakter.

Ale te kanciate nadkola mi się nie podobają.

Opublikowano

Jak wiadomo, ja SUV-ów nie lubię, ale design przypomina Lexusy. Fajny samochód, choć nie dla mnie. W przypadku tych Toyot jest problem taki, że teraz pakują te hybrydowe silniki i to mocno winduje w górę cenę samochodu. W przypadku Camry jest jedna wersja silnikowa - 2.5 hybryda z ograniczeniem prędkości do 180 km/h, cena zaczyna się od 139.900,00 zł brutto, więc już widzę "popularność" tego samochodu.

Opublikowano
  • Autor

Wszędzie tam, gdzie masz jakieś podatki od emisji dwutlenku węgla będzie ciekawą propozycją. Do tego na taksówkę też bardzo się nada. Cena, a już na pewno prędkość maksymalna mają mniejsze znaczenie. 

Edytowane przez Mustang

Opublikowano

Furę z 2.5 litra zabija akcyza. 

Opublikowano

Jest piękna, nawet bardzo. Tak samo nowy focus ST, choć trochę mniej.

polcge02yymbs-hcvs-d3acmaa(a)(a)pn3gz_25_0.png

No i w kombi też fajny.

ford-focus-eu-2018_FORD_FOCUS_TITANIUM_34Back_A_static_07_1200x1066.jpg.renditions.small.jpeg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ostatnio miałem okazję pierwszy raz prowadzić auto w Szwajcarii i było to jedno z gorszych motoryzacyjnych doświadczeń. Oczywiście alpejskie drogi mogą być wspaniałe, ale na autostradach połączenie surowych kar, licznych radarów i niskich, ciągle zmieniających się ograniczeń prędkości jest niesłychanie męczące. Bez żadnej przesady ograniczenia na trasie 200 km zmieniały się średnio co chyba 5 km. Autostrada 120, tunel 100, 120, tunel 100 - a nie, tylko krótki tunel - 120, obwodnica 80, 100, 70, 50, 80, 120... Tylko zabawa tempomatem co chwilę. Jak ktoś ma słabe auto bez tempomatu, coś w stylu mojego poprzedniego, to pozdro jeśli do tego dodać hamowanie na zjazdach i nagłe zmiany ze 100 na 120 na długim podjeździe. Bez porównania gorzej niż teoretycznie również "policyjne" Niemcy czy Francja.

Opublikowano

Nieźle Komuś przygrzało w potylicę. Zobaczcie na te ceny (lekko na dół pasek przewinąć). Jak za takiego muła chcą tyle kasy, strach się bać, ile będzie ten lepszy silnik kosztował. To już lepiej 6-stkę brać.

https://allnewmazda3.mazda.pl/

Opublikowano

No cena gruba, choć moim zdaniem, auto ładniejsze z zewnątrz i w środku od wciąż droższej A3, albo BMW 1.

Opublikowano

Nie no Panie, tutaj nie ma co porównywać, bo ta Mazda to nie poziom samochodów przez Ciebie wymienionych ;) To jest poziom np. Hondy Civic, na którą narzekali, że jest za droga, a tutaj w stosunku do tego nowej Mazdy, to wyposażeniem i silnikiem, biję ją na głowę.

W ogóle, jak popatrzyłem na zdjęcia realne tej nowej trójki (a nie katalogowe), to ona w sumie... prawie nie różni się od obecnego modelu! Jest ładna (ten model obecny też jest ładny, ale musi mieć przynajmniej 17-calowe alu), ale czy coś poza tym? Kokpit jak w szóstce, przyśpieszeniowo zamulacz, mało miejsca w środku... Myślę sobie - teraz miałbym problem wyboru, ale nieee. Jednak pozostałbym przy swoim.

Edytowane przez [InSaNe]

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, krupek napisał:

No cena gruba, choć moim zdaniem, auto ładniejsze z zewnątrz i w środku od wciąż droższej A3, albo BMW 1.

Akurat te dwa modele w tym roku przechodzą na emeryturę. Podobnie jak reszta kompaktów od VAG, Auris i V40. Ten segment w 2020 będzie miał prawie same nowości w porównaniu do 2018.

Edytowane przez Mustang

Opublikowano
42 minuty temu, [InSaNe] napisał:

Nie no Panie, tutaj nie ma co porównywać, bo ta Mazda to nie poziom samochodów przez Ciebie wymienionych ;) 

Moim zdaniem, tylko w teorii.