Fenix 3 Opublikowano 21 czerwca 2010 Opublikowano 21 czerwca 2010 Forum jeszcze pracuje na serwerze zapasowym. Majac chwilke czasu po pierwsze wylaczylem shoutboxa (dziwne, ale u nas na forum co jakis czas sie wyburaczal i rozwalal cala strone) i zainstalowalem cos co moze przypadnie Wam do gustu. Tego jeszcze w sumie u nas na forum nie bylo... videochat )). Oczywiscie dopuszczalny jest rowniez czat zwykly, tekstowy ale.. od czego macie kamerki. Dociazcie go mocno. Sprawdze dzieki temu jak zachowuje sie serwer i sam silnik forum. Teoretycznie aplikacja nie powinna obciazac zbytnio serwera poniewaz korzysta z mechanizmow zewnetrznych. Jesli dobrze wywnioskowalem z ustawien to mozliwe jest rowniez videochatowanie indywidualne z userami. Testujcie i dajcie znac jak sie wszystko sprawdza. Dla uproszczenia link wejsciowy TUTAJ Cytuj
Cris 120 Opublikowano 21 czerwca 2010 Opublikowano 21 czerwca 2010 Beta testy chapter 1 Na forum w kolumnie mamy wypisanych obecnych na czacie... a gdy na niego wchodzę nie ma tam nikogo (ew. 1 użytkownik). Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 21 czerwca 2010 Opublikowano 21 czerwca 2010 Fajna sprawa. Można zrobić Console Wars w edycji live Kto się nie wbił niech żałuje - jadłem kabanosy na żywo Cytuj
MYSZa7 8 959 Opublikowano 21 czerwca 2010 Opublikowano 21 czerwca 2010 eee powiedźcie mi jak się refreszuje ! Cytuj
Cris 120 Opublikowano 21 czerwca 2010 Opublikowano 21 czerwca 2010 Czat powinien działać na Adobe Flash Player 10.1.53.64 i wyżej ( o ile jest) Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 21 czerwca 2010 Opublikowano 21 czerwca 2010 Forum jeszcze pracuje na serwerze zapasowym. Majac chwilke czasu po pierwsze wylaczylem shoutboxa (dziwne, ale u nas na forum co jakis czas sie wyburaczal i rozwalal cala strone) i zainstalowalem cos co moze przypadnie Wam do gustu. Tego jeszcze w sumie u nas na forum nie bylo... videochat )). Oczywiscie dopuszczalny jest rowniez czat zwykly, tekstowy ale.. od czego macie kamerki. Dociazcie go mocno. Sprawdze dzieki temu jak zachowuje sie serwer i sam silnik forum. Teoretycznie aplikacja nie powinna obciazac zbytnio serwera poniewaz korzysta z mechanizmow zewnetrznych. Jesli dobrze wywnioskowalem z ustawien to mozliwe jest rowniez videochatowanie indywidualne z userami. Testujcie i dajcie znac jak sie wszystko sprawdza. Dla uproszczenia link wejsciowy TUTAJ Ja tam z tego nie bede korzystal, aczkolwiek nie wiem czy to ma zwiazek z live chatem ale znowu pojawil sie blad serwera, ze jest zajety gdy chcialem wyslac wiadomosc, musialem zrobic refresh strony i o dziwo moj post sie wyslal. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 21 czerwca 2010 Opublikowano 21 czerwca 2010 Video czat hmmmm, aż się boję tam wejść A powazniej, pomysł bardzo fajny i mi jak na razie to działa Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 21 czerwca 2010 Opublikowano 21 czerwca 2010 Trzeba wchodzić i odswiezać Cytuj
Fenix 3 Opublikowano 22 czerwca 2010 Autor Opublikowano 22 czerwca 2010 Problem jest znany autorowi. Nie tylko my mamy problem z wchodzeniem do roznych pokoi. Cos samo tinychat namieszalo. Powinna sie niedlugo pojawic jakas latka wiec poki co.. jest jak jest. Jesli ktos szybciej wychwyci poprawke niz ja to niech da mi znac. Tutaj jest stosowny temat tego dodatku: http://forums.invisionize.com/EN30-Presents-Free-Video-Chat-t145414.html&st=150 Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 22 czerwca 2010 Opublikowano 22 czerwca 2010 Na podstawie wczorajszych i doświadczeń mogę powiedzieć, że póki co trzeba działać tak: - Otworzyć w dwóch osobnych zakładkach główną stronę forum, - W jednej z nich wejść do chat room, - Drugą odświeżyć by zobaczyć kto jest faktycznie na chacie, - Jeśli nam w chat room wszystkich nie wyświetla (bądź też nikogo) to trzeba 2-3 razy odświeżyć i wtedy nam już wszystkich wyświetli w chat room. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi