Hum 3 700 Opublikowano 29 lutego 2012 Opublikowano 29 lutego 2012 (edytowane) The Kinks - I'm Not Like Everybody Else. Jeden z najlepszych utworów, który pojawił w tym serialu. Szukałem tej wersji, ale bezskutecznie. To jest jakaś koncertówka, studyjna wersja już tak nie robi. Wersja z serialu pojawiła się na drugiej płycie albumu To the Bone z 1996r. Byłbym zapomniał. http://www.youtube.com/watch?v=242H7F8DKHA To jest prawdziwy mistrz. Szkoda, że w tylko na początku serialu można było zobaczyć ten motyw. Edytowane 29 lutego 2012 przez Humulin Cytuj
Zwyrodnialec 1 724 Opublikowano 1 marca 2012 Opublikowano 1 marca 2012 Wiecie co jest zaje.biste? Obejrzenie po skończeniu paru pierwszych odcinków. Nagle z dojrzałego już A.J robi się wku.rwiający, gruby dzieciak, Tony gada jak wasz stary, bez żadnego włoskiego akcentu, Chris jest popychadłem, a w chyba 6 odcinku 1 sezonu, gdy Chris strzela w stopę sprzedawcę słodkich bułek, za nieokazanie szacunku - pamiętacie kto wtedy był w sklepie i kogo wyprosił Chris? To był Vito tylko wtedy jeszcze nie był Vitem. Świetna scena Tonego i A.J. przy śniadaniu http://www.youtube.com/watch?v=d4-7UtvvHjk&list=FLAHlByJtVfphqZklka9FC0A&index=4&feature=plpp_video Odgrażanie się karzełka, że kiedyś skopie dupę Tony'emu to jest żart na miarę tego z Dark Knight, gdy Joker mówi, że Rachel to piękna kobieta. Tony nawet w stanie śpiączki wbiłby go w glebę. To chyba jedyna postać w serialu, która irytuje już od początku, a apogeum to scena w basenie. Albo żenujący był płacz, gdy na terenie posiadłości pojawił się niedźwiedź. xD Mały, zakompleksiony, karłowaty nieudacznik z wiekiem coraz bardziej pojebany i żyjący we własnym świecie . Tony nigdy nie widział w nim swojego następcy (miał być nim Chris), bo wiedział, że spłodził zakałę rodziny. Tutaj też odnoszę wrażenie, że to był po prostu fatalny dobór "aktora" już na początku serialu i z wiekiem nic się ciekawego nie dało wykrzesać z tej postaci. Nawet po zapuszczeniu zarostu przypominał jeszcze bardziej krasnoludka. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 1 marca 2012 Opublikowano 1 marca 2012 Ale to o to chodzilo, aby pokazac, ze boss ma syna totalnego inwalide umyslowego, totalna rozpieszczona piz de. Masa osob z bogatych rodzin nawet w polsce to taki AJ tylko z inna fryzura. Cytuj
Manor 645 Opublikowano 1 marca 2012 Opublikowano 1 marca 2012 W ogóle nie wiem, jak można zarzucać aktorowi, że idealnie zagrał to, co od niego wymagano w scenariuszu. Zwyrodnialec, spodziewałeś się, że nagle z fajtłapy robi się z niego prawdziwy gangster? A.J. jak A.J, najbardziej wku,rwiała mnie Janice. Po cichu liczyłem, że coś jej się stanie w końcu, a tu du.pa. Cytuj
aux 3 807 Opublikowano 27 lutego 2013 Opublikowano 27 lutego 2013 Ano dobre. I znów mnie naszła ochota by obejrzeć rodzinkę od początku. Genialny serial. A też se wrzucę fajne intro Cytuj
M4c 23 Opublikowano 25 kwietnia 2013 Opublikowano 25 kwietnia 2013 Właśnie skończyłem 2 sezon. Serial genialny, chociaż faktycznie chyba trochę odstaje od "The Shield". Pussy [*] Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 5 maja 2013 Opublikowano 5 maja 2013 Kończę właśnie 5 sezon i aż żal, że zostanie tylko 6 na szczęście ma aż 21 epizodów Co do serialu to na pewno jeden z lepszych jakie oglądałem, wciąga strasznie. Świetna gra aktorska, dużo fajnych postaci no i często komiczne sytuacje Odcinek jak Paulie i Chris się zgubili w lesie to mój faworyt, kurwa śmiałem jak głupi jak ktoś jeszcze tego serialu nie oglądał to niech nadrabia zaległości, KOZAK. Cytuj
Zwyrodnialec 1 724 Opublikowano 5 maja 2013 Opublikowano 5 maja 2013 Niestety 6 trochę odstaje od reszty, a przynajmniej pierwsza seria z 12 epizodami, potem się rozkręca. Pine Barrens (ten w lesie) to w ogóle jeden z najlepszych epizodów, osobiście stawiam go na równi z College. Byłby na pierwszym, ale płacząca Meadow trochę go psuje. Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 20 czerwca 2013 Opublikowano 20 czerwca 2013 James Gandolfini zmarł w wieku 51 lat na wakacjach we Włoszech. Zawał serca. Kur.wa. ;/ Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 20 czerwca 2013 Opublikowano 20 czerwca 2013 [*] kurwa no szkoda chłopa ;( jeszcze z miesiąc temu serial skończyłem oglądać... Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 20 czerwca 2013 Opublikowano 20 czerwca 2013 Szkoda chłopa, w tak młodym wieku wykorkował Cytuj
Zwyrodnialec 1 724 Opublikowano 20 czerwca 2013 Opublikowano 20 czerwca 2013 Szkoda faceta. Przynajmniej na zawsze zostanie zapamiętany za jedną z najlepszych kreacji w ogóle. 1 Cytuj
M4c 23 Opublikowano 20 czerwca 2013 Opublikowano 20 czerwca 2013 (pipi)a a właśnie niecały tydzień temu skończyłem oglądać 6 sezon Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 20 czerwca 2013 Opublikowano 20 czerwca 2013 Lem Pan Stanisław wiadomo, najlepszy pisarz w historii wszechświata. 1 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 20 czerwca 2013 Opublikowano 20 czerwca 2013 Szkoda faceta, dzięki jego roli serial zdobył taką popularność. Choć nie można zapominać o jego rolach filmowym, świetna rola naczelnika więzienia niestety już mi umknęło jaki był to tytuł. Cytuj
Ore 188 Opublikowano 20 czerwca 2013 Opublikowano 20 czerwca 2013 Akurat namówiłem dziewczynę na zapoznanie się z Rodziną i oglądamy 3 sezon. Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 19 lipca 2013 Opublikowano 19 lipca 2013 skończyłem oglądać, 10-/10 zakończenie, co jest (pipi)a sobie myślę, ściągnąłem niedokończony odcinek albo tv mi nawala włączyłem na komputerze, to samo. tak ma być w końcu odpalili tony'ego, ale kto? ktoś od phila? od pauliego? co się stało z resztą rodziny : ( tyle pytań, brak odpowiedzi. ya(pipi)e, ale wiodę nudne życie bo czuję jak na zakończenie koloni w podstawówce kiedy wszyscy wyjeżdżają i jest ci smutno Cytuj
Zwyrodnialec 1 724 Opublikowano 20 lipca 2013 Opublikowano 20 lipca 2013 Pozostałych czekał zapewne proces, w końcu Carlo został świadkiem koronnym. Cytuj
Zwyrodnialec 1 724 Opublikowano 16 października 2013 Opublikowano 16 października 2013 Po raz kolejny zaliczyłem całą serię i nadal nie mogę wyjść z podziwu jak świetnie został rozpisany scenariusz, a los lubił pokarać niektórych bohaterów. Kilka przykładów: Tony wychwalający kuzyna Blundetto u Melfi, że to niby taki inteligentny facet (IQ powyżej 150). Duma aż go rozpierała. Tymczasem kuzyn najpierw przyjmuje zlecenie na Peepsa, a potem przysparza sporych problemów samemu Tonemu, idąc na samowolkę i zabijając Billego Leotardo. Co gorsza zostawił przy życiu Phila, co było najgłupszą decyzją i prawie doprowadziło do wojny między rodzinami. Jeśli już przy kuzynie Tonym B, to rozwala scena gdy wraca z zakupami do tego wypizdowa w którym się ukrył. W tle leci Van Morrison - Glad Tidings i słowa "And we'll send you glad tidings from New York." po czym zza winkla wyskakuje Tony, posyłając Blundetto headshota. ;] Innym przykładem może być Junior, który próbował udawać wariata, byle tylko uciec od wyroku. Niedługo później ujawniła się jego demencja i z biegiem czasu stawał się warzywem. Czwarty sezon i partyjka w golfa między Johnnym Sackiem, Carminem Lupertazzi i jego synem. Rozmowa dotyczy inwestycji o których wypaplał Paulie. Syn Carmine'a miał załagodzić sytuację. W każdym razie po krótkiej wymianie zdań, Carmine wspomina, że rodzina z New Jersey, to przypadkowa zbieranina bez tradycji. Po śmierci pewnie się przewracał w grobie, gdyby widział co się działo na Brooklynie. Wojna o władzę między jego synem, Angelo Garepe i Sacrimonim. Potem po śmierci Sacka kolejne roszady. Phil Leotardo, Gerry Torciano i Doc Santoro, a ostatecznie prawdopodobnie Butch. 6 sezon i wesele córki Sacka. Rozmowa między nim, a Tonym o Rustym Millio. Trzeba go sprzątnąć bo jest jak rak i będą przerzuty. Potem sam Johnny umiera na raka płuc z przerzutami. Heh. Jeszcze sobie przypomniałem Vito. Gdy Eugene Pontecovro powiesił się, Vito wspomniał, że może był gejem. Sam potem został zdemaskowany i skończył z kijem w (pipi)e zakatowany na śmierć. A tak się wychwalał, że jest jeszcze młody, ostatnio schudł i w ogóle może to on zostanie kiedyś bossem bo dobrze zarabia. Rządzą też niektóre żarty. Jak ten gdy Richie Aprile potrącił Beansiego i ten w ciężkim stanie z poważnymi obrażeniami nóg wylądował w szpitalu. Leży cały odrutowany, w odwiedziny przychodzi Tony i rzuca tekstem, czy próbuje na tym łapać BBC. Albo Paulie i akcja z ogrodnikami, którym wpierdolił. Potem ze strachu przy Tonym tłumaczył, że gość zeskoczył na niego z konara z piłą mechaniczną i musiał się bronić. 4 Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 28 sierpnia 2014 Opublikowano 28 sierpnia 2014 No i po 7 latach mamy definitywną odpowiedź na to, czy Tony przeżył czy nie w finale serialu http://decider.com/2014/08/27/is-tony-soprano-dead-david-chase/ Podejrzewam, że śmierć aktora wpłynęła na jego decyzję o pozostawieniu postaci żywą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi