HenrykIggO 260 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja Odcinek jak Paulie i Chris zgubili się w lesie to jest czyste złoto:kekw:Tak, jeden z lepszych odcinkow serialu. Pogubili te swoje cizemki i biegali we wloskich kurteczkach. Wstyd jak cholera przed Tonym - nie dosc ze nie schwytali ruskiego to musieli po niego dzwonic. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk Cytuj
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 23 maja Opublikowano 23 maja Podobno pomysł był taki, ale Chase powiedział jebać to i skreślił w ostatniej chwili i w sumie dobrze. Spoiler Miała być scena, że Chris na jakimś spotkaniu z Ruskimi spotyka Valery'ego, ale ten doznał częściowych obrażeń mózgu i nie mógł sobie przypomnieć incydentu z lasu. A rannego komandosa odnaleźli jacyś harcerze. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 27 maja Opublikowano 27 maja Widac bylo, ze nie mają pomysłu na kolejna kochanke Tonego, ale spalić ją podczas robienia jajecznicy? Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja Ale mnie wymęczyły pierwsze 3 odcinki 6 sezonu, myślałem, że nic gorszego od wątku Chrisa scenarzysty się nie trafi. Za to scena jak Adriana Spoiler jedzie na spotkanie z kostuchą pięknie zagrana przez oboje Cytuj
Jukka Sarasti 378 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja 2 godziny temu, Shen napisał(a): Ale mnie wymęczyły pierwsze 3 odcinki 6 sezonu, myślałem, że nic gorszego od wątku Chrisa scenarzysty się nie trafi. Za to scena jak Adriana Pokaż ukrytą zawartość jedzie na spotkanie z kostuchą pięknie zagrana przez oboje W szóstym sezonie to dopiero męczący będzie cuck AJ Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 30 maja Opublikowano 30 maja W dniu 28.05.2024 o 22:23, Jukka Sarasti napisał(a): W szóstym sezonie to dopiero męczący będzie cuck AJ Ogólnie męczy mnie ten sezon, jakieś wątki z dupy, AJ i wychowywanie nieswojego gówniaka, emo dzieciak grubego, co się zesrał pod prysznicem, znowu kariera filmowa Chrisa itd Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia Poza Soprano i Gomorra to nie ma już fajnych gangsterskich seriali. Długo przyjdzie nam czekać na jakiś fajny nowy serial. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia 31 minut temu, Faka napisał(a): Poza Soprano i Gomorra to nie ma już fajnych gangsterskich seriali. Długo przyjdzie nam czekać na jakiś fajny nowy serial. Godfather of Harlem z Whitakerem Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia Trzy sezony, to zobaczę sobie, powinno szybko pójść. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia 10 godzin temu, Faka napisał(a): Poza Soprano i Gomorra to nie ma już fajnych gangsterskich seriali. Długo przyjdzie nam czekać na jakiś fajny nowy serial. Polecam chociażby Boardwalk Empire i jego dalszego kuzyna (podobne czasy, tylko inny kontynent) Peaky Blinders. Można jeszcze sporo innych znaleźć. 1 Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia Oglądając Peaky Blinders po Sopranosach czy Gomorra to można co najwyżej pawia puścić. W zakresie fabuły to co najmniej liga niżej. Cytuj
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia Ja bym polecił Romanzo Criminale, ale to tylko na torrentach jest. Cytuj
HenrykIggO 260 Opublikowano 22 sierpnia Opublikowano 22 sierpnia A ja na przekor polece troche juz zapomniany, swietny, jednosezonowy polski serial Odwroceni. Jeśli chodzi o rodzine produkcje to na pewno topka. Opowiada o latach swietnosci pruszkowskich i wolominskich. W roli glownej Wieckiewicz wiec cast rekomendacji nie potrzebuje. Z racji tego, ze to produkcja TVN to od niedawna jest na MAXie. https://youtu.be/_0gEjGeyLfc?feature=shared Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 22 sierpnia Opublikowano 22 sierpnia Fajny serial, ale traktowałbym go jako fikcję. Oczywiście bazuje na realnych postaciach i wydarzeniach jednakże jest to dalej romantyczna historia jaki to Masa był ciemiężony i jaki on byl dobry, a reszta zła. No i wielki plus za przepiękny samochód głównego bohatera Cytuj
kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 22 sierpnia Opublikowano 22 sierpnia No Boardwalk Empire to w tematach gangsterskich must see, to jeszcze dobre lata produkcji HBO. Obsada (jak ktoś tęsknił za Omarem z Wire, to tutaj będzie usatysfakcjonowany, Richard Harrow też gigachad, Michael Shannon jako Van Alden jak zwykle kozak, no można by tak wymieniać i wymieniać), atmosfera, scenografia i oddanie realiów, dialogi, dużo ciężkich, dobijających momentów, ale też oczywiście elementy humoru. No i jest w miarę równy, nie kojarzę, żeby któryś sezon był słabszy. Serial nie stał się moim klasykiem, lądującym w jakiejś totalnej topce, trochę też pewnie ze względu na to, że oglądałem go już parę lat po zakończeniu, w momencie, kiedy mało co było mnie w stanie jakoś mocno podjarać, ale do niektórych momentów nadal zdarza mi się wracać na YT i obiektywnie patrząc jest po prostu na wysokim poziomie. 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 8 września Opublikowano 8 września W dniu 21.08.2024 o 08:41, sprite napisał(a): Premiera 7 września. Przypominam, że już jest 1 Cytuj
YETI 11 040 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września W dniu 21.08.2024 o 19:45, Masorz napisał(a): Polecam chociażby Boardwalk Empire i jego dalszego kuzyna (podobne czasy, tylko inny kontynent) Peaky Blinders. Można jeszcze sporo innych znaleźć. Snowfall, bardzo dobry serial, powinien przypaść do gustu zwłaszcza użytkownikom tego forum, bo to mocne klimaty skopiowane prosto z GTA SA. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 10 września Opublikowano 10 września https://m.imdb.com/title/tt4269716/?ref_=m_tt_urv polecam Umbre na hbo, oczywiscie na wyrost, ale nazywane rumunska rodzina soprano, mi siadlo idealnie 1 1 Cytuj
Słupek 2 180 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września ależ złoto ten dokument o Soprano. szkoda, że tylko 2 odcinki bo mogli spokojnie dorzucić jeszcze 2 i poruszyć więcej wątków. tak czy siak 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września Najlepsze było zakończenie, ale dobrze zobaczyć jak na castingu Artie, Jackie Aprile czy Joey Peeps starali się o rolę Tonego i że to nie był poziom Gandolfiniego. Cytuj
Słupek 2 180 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września Yep, końcówka mocna i autentycznie wzruszający moment. przemówienie Chase na pogrzebie Gandolfiniego. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września A ja po tym dokumencie właśnie zacząłem znowu oglądać serial. Ja pierdolę, to jest najlepszy gangsterski film jaki powstał. 1 Cytuj
ProstyHeker 1 919 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października (edytowane) W dniu 10.09.2024 o 21:47, Grabek napisał(a): https://m.imdb.com/title/tt4269716/?ref_=m_tt_urv polecam Umbre na hbo, oczywiscie na wyrost, ale nazywane rumunska rodzina soprano, mi siadlo idealnie Cumplu, właśnie skończyłem 1 sezon. Zaraz lecę z drugim, póki L4 w mocy. Nazwałbym to romansem Gomorra z Sopranos. Skojarzyło mi się z tym pierwszym, bo raz że Europa, a dwa, nie jest o bossie tylko zwykłym cynglu. No i bieda straszna, coś jak u nas w 90. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony poziomem autorstwa, nakręcone też ładnie. Mam nadzieję, że S2 trzyma poziom, bo S1 bardzo mi siadł Edytowane 24 października przez ProstyHeker Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi