Skocz do zawartości

Rodzina Soprano

Blaise

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ani to Godfellas, ani to Ojciec Chrzestny. Serial jest na swój sposób unikalny jeśli chodzi o gangsterską otoczkę. Jest po prostu fenomenalny. 

Opublikowano

Moim zdaniem Godfellas i Ojciec Chrzestny są dużo lepsze niż Soprano, ale jak Faka pisał to są całkiem różne seriale. Sopranos to tak naprawdę Moder Family albo Na Wspólnej tylko w wersji z gangsterami, ale takimi "prawdziwymi", a nie wyidealizowana wersja.

• WTF 1
  • Minusik 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś wie dlaczego twórcy serialu tak często wzmiankują o Polsce / polakach?

Bez kitu, jestem w trzecim sezonie, i Włochy są chyba jedynym krajem który jest częściej wzmiankowany 

Opublikowano
  Pokaż ukrytą zawartość

• Haha 1
  • This 1
Opublikowano
  W dniu 11.12.2024 o 22:03, krupek napisał(a):
  Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

Bez kitu, ja jako Polak nie mogłem ich zrozumieć, ale przynajmniej śmiesznie to im wyszło.

W sumie, taka polska kwestia dla przeciętnego Amerykanina, to jak chińska dla Polaka.

Opublikowano

No beka z tego była, tym bardziej, że to nie były jakieś początkowe odcinki i otoczka serialu była już mocno profesjonalna/wysokobudżetowa. Ale cameo Stasia w wątku z pewną mityczną kurtką...mocny moment.

Szybki research i okazuje się, że o ile w jednym epizodzie Staszka zagrał Polak, tak w następnym już jakiś Rusek lol.

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 12.12.2024 o 15:56, kotlet_schabowy napisał(a):

No beka z tego była, tym bardziej, że to nie były jakieś początkowe odcinki i otoczka serialu była już mocno profesjonalna/wysokobudżetowa. Ale cameo Stasia w wątku z pewną mityczną kurtką...mocny moment.

Szybki research i okazuje się, że o ile w jednym epizodzie Staszka zagrał Polak, tak w następnym już jakiś Rusek lol.

Rozwiń  

Dobrze że chociaż Włochów dali rasowych xd

Masz na myśli 

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez lysyolec
  • This 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

No to są jaja xD

Robię rewatch na HBO, nie pamiętam żeby kiedyś w sezonie 2 epizod 8 był ocenzurowany fragment, w którym Furio mówi, że panowie sobie nawzajem robią laskę.

Krew się leje, gołe baby, gwałt, przemoc, ale ocenzurowali fragment z nasmiewaniem się z dwóch gości którzy razem mieszkają :niki:

Edit: w 10 ep też jest cenzura.

PXL_20250115_105044144.MP~2.jpg

Edytowane przez ProstyHeker
  • Smutny 1
Opublikowano

Co za gnoje :pechowiec: za mną ostatnio chodzi rewatch bo ciągle mi w shortach na jutubku wyskakują jakieś scenki z sopranosów xD Ależ to jest serial

Opublikowano

Kiedyś w necie były 4 sezony Sopranos dystrybuowane przez Universal i w zasadzie każdy epizod miał wycięte 2 minuty. Zrobiłem porównanie i tak sceny morderstw były przycięte. Np nie pokazali, że ktoś ma szczura w gębie, albo dostał młotkiem o kilka razy mniej niż w oryginale, ale najbardziej poskracali sceny seksu. Do tego raz leciały bluzgi, innym razem były wypikane. 

Ogólnie kogoś tam pojebało.

• Smutny 1
Opublikowano

Nie wiem. Mam piracką wersję wszystkich sezonów na kilku dyskach. I taką z lektorem i z napisami. Chociaż polskiego dobrego tłumaczenia to ten serial nigdy nie miał i ktoś sobie wymyślił by zdania pełne wulgaryzmów tłumaczyć łagodniej.

Podobnie jest np z Goodfellas i jedyne dobre tłumaczenie to z amatorskiej stronki z napisami.

• Plusik 1