Skocz do zawartości

Rodzina Soprano

Blaise

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Za niedługo (po serialu Fallout), chyba wezmę się wkoncu za soprano.

Mam nadzieję że mnie nie zawiedzie.

Klimatem bardziej przypomina godfellas, czy może Ojca chrzestnego?

Opublikowano

Ani to Godfellas, ani to Ojciec Chrzestny. Serial jest na swój sposób unikalny jeśli chodzi o gangsterską otoczkę. Jest po prostu fenomenalny. 

Opublikowano

Moim zdaniem Godfellas i Ojciec Chrzestny są dużo lepsze niż Soprano, ale jak Faka pisał to są całkiem różne seriale. Sopranos to tak naprawdę Moder Family albo Na Wspólnej tylko w wersji z gangsterami, ale takimi "prawdziwymi", a nie wyidealizowana wersja.

• WTF 1
  • Minusik 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś wie dlaczego twórcy serialu tak często wzmiankują o Polsce / polakach?

Bez kitu, jestem w trzecim sezonie, i Włochy są chyba jedynym krajem który jest częściej wzmiankowany 

Opublikowano
Spoiler

Ale ta scena w parku, w której służąca sopranosów rozmawia z mężem po polsku to mnie rozjebała xdd mogli chociaż znaleźć polskich aktorów do tych ról zamiast takich udawanych Polaków.

• Haha 1
  • This 1
Opublikowano
48 minut temu, krupek napisał(a):
  Ukryj zawartość

Ale ta scena w parku, w której służąca sopranosów rozmawia z mężem po polsku to mnie rozjebała xdd mogli chociaż znaleźć polskich aktorów do tych ról zamiast takich udawanych Polaków.

Bez kitu, ja jako Polak nie mogłem ich zrozumieć, ale przynajmniej śmiesznie to im wyszło.

W sumie, taka polska kwestia dla przeciętnego Amerykanina, to jak chińska dla Polaka.

Opublikowano

No beka z tego była, tym bardziej, że to nie były jakieś początkowe odcinki i otoczka serialu była już mocno profesjonalna/wysokobudżetowa. Ale cameo Stasia w wątku z pewną mityczną kurtką...mocny moment.

Szybki research i okazuje się, że o ile w jednym epizodzie Staszka zagrał Polak, tak w następnym już jakiś Rusek lol.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 12.12.2024 o 16:56, kotlet_schabowy napisał(a):

No beka z tego była, tym bardziej, że to nie były jakieś początkowe odcinki i otoczka serialu była już mocno profesjonalna/wysokobudżetowa. Ale cameo Stasia w wątku z pewną mityczną kurtką...mocny moment.

Szybki research i okazuje się, że o ile w jednym epizodzie Staszka zagrał Polak, tak w następnym już jakiś Rusek lol.

Dobrze że chociaż Włochów dali rasowych xd

Masz na myśli 

Spoiler

Tą kurtkę która Tony dostał od Ricciego, a ten go olał, razem z tą kurtka? Ciekawy wątek, chociaż z drugiej strony, ciekawe na ile to było szczere i bez interesowne, a na ile chciał tonemu wejść w dupę.

Umknęło mi tylko, że ten Polak dostał tą kurtkę 

Edytowane przez lysyolec
  • This 1