Gość Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Zapowiedziana jakiś czas temu pierwsza gra w której za grafikę i animacje odpowiadać będzie Studio Ghibli, znane wszystkim fanom anime z fenomenalnych filmów pełnometrażowych z tego gatunku, dotąd zmierzała wyłącznie na NDSa, jednak teraz wiemy, że trafi również na PS3. Za elementy gameplayowe odpowiadają aktorzy Profesora Laytona również z NDS, który jest bardzo dobrze ocenianą produkcją. Poniżej pierwszy trailer. http://www.youtube.com/watch?v=wmGfvprU5Wg&feature=player_embedded Grafika jest obłędna. Jeśli chodzi o samą grę, to czuć ją trochę pokemonami, ale pozostaje zaufać Studiu Ghibli bo kto jak kto, ale oni potrafią zrobić ze z pozoru głupawek konwencji niesamowitą kreacje świata i opowieść. Byłoby genialnie, gdyby całą tą grę, włącznie ze sterowaniem w walkach dało się przejść z Move. To byłoby bardzo poważny impuls do jego zakupu przez Japończyków. Właśnie, Japonia. Premiera tam podobno w przyszłym roku, ale w Europie? Bóg raczy wiedzieć. ps: zdaje się, że nie będzie to zwykła konwersja, tylko gra stworzona od podstaw. Podtytuł wersji na NDS to Another World. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 rzeczywiscie grafa ładna i podobna bardzo do anime (chociaz w trakcie walki juz troche mniej) z jednej strony rpg w stylu pokemonów by mi sie podobał, bo poki na GB/DS to fajan gra wiec ogolnie zbieranie i trenowanie stworów do walki to dla mnie spoko pomysł, zwłaszcza gdy gra byla by rozwinieta na roznych płaszczyznach (jak wiadomo pokemony nie zmienily sie praktycznie wcale od 15 lat) niestety pokazane na filmiku stworki jakoś niespecjalnie mi sie podobają, tzn jesli chodzi o wygląd, nie pasuje mi zbytnio, ale jesli bedzie to troszke zrzynka z pokemonow to powinno ich być setki wiec moze znajdą sie jakies fajne Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Filmy Ghibli robi świetne, mam nadzieję, że ta gra będzie miała klimat na miarę Spirited Away Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Nie mam pojęcie co to jest ale wygląda obłędnie Kurde mam nadzieję, że wyjdzie to poza Japonią no i nie w 2020 jak to było z Demon Souls czy WKC. Cytuj
estel 806 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Wygląda jak Vesperia na resorach. Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 To jest temat o obu wersjach czy tylko ps3? Grałem w demo na nds i gra ma klimat produkcji ghibli. Jak ktoś oglądał brave story to cos podobnego jest(chociaż brave story nie jest chyba od ghibli akurat). A to, że wyjdzie na ps3 uwazam za świetną wiadomość, następny świetny rpg się szykuje(mam nadzieje). Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 (edytowane) Oby wyszła ta gra w przyszłym roku również w Europie/USA to kupię ją na 100% Edytowane 24 czerwca 2010 przez Toshirou Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Coz...ja w tym trailerze zadnej oblednej grafiki nie widze.Gra podobna do do Eternal Sonata. Oby rozgrywka byla lepsza, bo jesli i ona bedzie do ES podobna to naprawde nie ma na co czekac IMO... Cytuj
_mike 318 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Gra wygląda świetnie - zainteresowała mnie już jako gra na NDS (głownie przez współpracę L5 i Ghibi). Właściwie to zawsze chciałem zagrać takie bardziej "dorosłe" pokemony (jakby nie patrzeć to fajne pseudoRPG) i mam nadzieje, że gra będzie dobra i wyjdzie poza granice Japonii - max do roku od premiery w KKW (gry L5 chyba mniej więcej tyle potrzebują żeby się przetłumaczyć i wydać u nas) BTW przy pierwszych ogłoszeniach wspominało się, że gra będzie tworzona pod obsługę Move - mechanika bitew (rzucanie czarów) ma ponoć wymagać machania dildem Sony Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 To całkiem możliwe że będzie support Move. Do gry będzie dołączona książka z czarami jak w przypadku wersji na NDS więc machanie może się na coś przydać. ; ) Pytanie tylko co w razie czego z tymi, którzy kupnem Move nie są zainteresowani. Cytuj
Gość Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Najwyraźniej trzeba się dla takich gier zainteresować. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Level 5 = czekamy 2 lata na wersję US, 3 na wersję EU ..... niestety mam takie przeczucia Cytuj
estel 806 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 @Killabien Myślę, że jako że ten temat jest w Kąciku to możemy wznieść się ponad podziały i rozmawiać o obu wersjach Cytuj
django 549 Opublikowano 25 czerwca 2010 Opublikowano 25 czerwca 2010 nowe screeny i gameplay z DSowego Ni No Kuni http://www.nintendoeverything.com/43586/ video http://kotaku.com/55...oking-beautiful - 352-page book comes with the game - Releasing December 9 in Japan - 6,800 yen - Find monsters, recruit them with the Imagine system, then raise them - Mission + map on the top screen - Action on the touch screen - Magic Master shows the world map, info about each area is provided - Many NPCs and buildings - Name your Imagine monster once it?s been recruited, use certain patterns to open doors - Magic Book shows how to write a spell on the touch screen - Game has an underground sewer area - Use Magic Master to find out about an enemy?s weakness - DS version will be different than the PS3 version, but both will take place in the same world Cytuj
Riona 0 Opublikowano 1 lipca 2010 Opublikowano 1 lipca 2010 Uwielbiam anime ze studia Ghibli, więc gra, którą współtworzą mnie jak najbardziej zainteresowała, a ta wygląda po prostu obłędnie. Oby tylko gameplay nie zawiódł. W wersję na PS3 się pewnie zaopatrzę. Na DS'a też wygląda całkiem nieźle chociaż z ceną to nieźle zaszaleli. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 3 lipca 2010 Opublikowano 3 lipca 2010 (edytowane) Szkoda że nie action RPG ale jestem wstanie dla Ghibli to przełknąć, a o sprawy techniczne jestem spokojny, w końcu to Level5.W Japonii sprzeda się na bank zawrotnych ilościach.Te dwie firmy są wręcz uważani za prekursora wiodącego prym na tamtejszym rynku raczej określenie "Bogami" byłoby jak najbardziej na miejscu.I nie ma co się dziwić, ja już odliczam dni do premiery wraz z skośnookimi braćmi Edytowane 3 lipca 2010 przez Bushisan Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 3 lipca 2010 Opublikowano 3 lipca 2010 No ja się boję, że zanim ukaże się ta gra na Ps3 w Europie czy nawet USA to minie w h.uj czasu ;/;/;/ Albo co gorsza w ogóle się nie ukaże ehhh. Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 4 lipca 2010 Opublikowano 4 lipca 2010 Póki co widziałem tylko jeden filmik i muszę przyznać, że design świata jak i sama grafika stoją na bardzo fajnym poziomie. Znając twórczość studia Ghibli myślę, że można się spodziewać czegoś nietuzinkowego po tej produkcji. Co się tyczy wydania jej na rynkach zachodnich to może nie trzeba będzie zbytnio długo czekać na wydanie tego w zrozumiałej wersji. Jak dla mnie to kolejna pozycja, której losy będę obserwował i liczę, że się na niej nie zawiodę. Cytuj
jorrdqn 1 Opublikowano 4 lipca 2010 Opublikowano 4 lipca 2010 Wszystko bylo fajne dopoki nie pokazali walki Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 4 lipca 2010 Opublikowano 4 lipca 2010 Walkę mogą zawsze jeszcze poprawić, ja jestem dobrej myśli. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 10 lipca 2010 Opublikowano 10 lipca 2010 (edytowane) Na dobra sprawę ciesze sie z faktu istniejącego Blu-ray i zapewne oryginalnego znajdującego się jap. dubbingu , nie wyobrażam sobie angielskiej wersji . Na oryginale się "wychowałem" odkrywając kolejne perełki mistrza Miyazaki-ego, tego wyróżniającego się najbardziej ze studia Ghibli :potter: Edytowane 10 lipca 2010 przez Bushisan Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 4 gameplaye Wygląda świetnie IMO, tylko podczas tej "leśnej" podróży wydawało mi się że coś mało walk jest jak na RGP. Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 PIĘKNIE to wygląda. Niech to tylko wyjdzie w Europie w zrozumiałej wersji! Jednym określeniem można tylko określić tę grę: MUST HAVE! Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 No pięknie, pięknie tylko co z tego. Obejrzałem jeden filmik-gameplay i sobie darowałem i daruję dopóki nie pojawi się info, że gra również wyjdzie w US/Europie. Bo po co się napalać jak potem mam się dowiedzieć, że w grę i tak nie zagram. Cytuj
Emiel 0 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 Ni no Kuni na PS3 - wrażenia z rozgrywki i gameplay w 1080p: http://niezgrani.pl/2010/09/17/relacja-z-tokio-ni-no-kuni-juz-gralismy-i-to-na-ps3/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi