Faranell 272 Opublikowano 4 września 2013 Opublikowano 4 września 2013 @Homie - IMO używaj, ja przynajmniej używałem, potem tego leci na potęge i można w miare łatwy sposób je wycrafcik. Ja sie nie zastanawialem, robilem sobie paczke 5-6 stworkow pod kazda postac i jak chcieci ewoluować, to zawsze to robiłem;) A co do gierki zgadzam się, majstersztyk;) Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 5 września 2013 Opublikowano 5 września 2013 przy całym uroku tej gry troche mi przeszkadza jedna rzecz: poki dostałem 5 pierwszych familiarów które zostały mi narzucone to było ok, pakowałem je i jakos to szło, 6 slot zapełniłem przypadkowym potworkiem którego zaczarowałem harfą, i tutaj element gry który mi sie nie podoba, ta niepewnosc czy pakowac przypadkowego stworka, czy szukac najlepszego po statystykach czy mzoe czekac na nast. narzuconego przez gre jesli bedzie ( jestem po uzyskaniu tego garnka i pokonaniu dzina). Nie lubie takiej wolnosci, wole miec narzucone summony jak w ff ;/ Cytuj
Faranell 272 Opublikowano 5 września 2013 Opublikowano 5 września 2013 Milan - stworków jest naprawdę dużo, najlepiej pakować w te co dostajesz od początku - potem naprawdę jak będziesz miał nowe możesz je bardzo szybko wylevelować Ja brałem każdego stworka z jednej "rodzinki" Robot, duch etc. Pakuj to w co Ci sie podoba;) Cytuj
Berion 207 Opublikowano 8 września 2013 Opublikowano 8 września 2013 (edytowane) Tych zwykłych dropów jest na pęczki. Tych specjalnych lepiej na byle co nie zużywać. Ja pakowałem w scenariuszowe. Średniaki, ale większość tego co lata samopas to szrot (złote odmiany też). Później przerzuciłem się na specjalne, które były w sumie bezużyteczne bo to koniec gry i wszyscy dodatkowi bossowie nie żyją... Brakuje tej grze game+. BTW: @_Milan_, na cholerę Ci klocek lego w podpisie? Chciałbym poznać motywy tej decyzji. Edytowane 8 września 2013 przez Berion Cytuj
JanzKijan 1 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 (edytowane) prosze o save okolo 27 lv...albowiem mi wykasowalo przypadkowo...prosze tez o info how to install it... Edytowane 1 października 2013 przez JanzKijan Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 30 marca 2014 Opublikowano 30 marca 2014 jak nakłonić familiara do metamorfozy? Cytuj
Faranell 272 Opublikowano 30 marca 2014 Opublikowano 30 marca 2014 jak nakłonić familiara do metamorfozy? Będzie informacja kiedy familiar jest gotowy do transformacji i dajesz mu odpowiedni "kamień". Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 10 kwietnia 2014 Opublikowano 10 kwietnia 2014 ni no kuni w promocji na PSS za 27zł -10% dla plusowiczów chyba sie w końcu skusze bo od czasów dragon quest 8 na ps2 nie grałem w dobrego staroszkolnego jrpa Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Ano widzialem cene. Jestem zwolennikiem wersji pudelkowych, bo w razie czego mozna odsprzedac jak gra nie podejdzie. No ale jak na PSN kosztuje tyle co pizza to zaczynam sie zastanawiac. Czy ten rpg ma ciekawa fabule? Bo festiwalu cukierkow juz mam dosc. Cytuj
kaz1115 463 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 jeśli lubisz twórczość Ghibli to grę łykniesz bez popity, co prawda jest troche dziecinna ale za to fajnie poprowadzona Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Nie wiem czy lubie bo chyba nie znam:) Ale Dragons Quest VIII czy Vesperie bralem w ciemno. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Za ta cene nawet nie wiem jak mozna sie zastanawiac, tak jak piszesz, za pizze wiecej daje. Dzis mam zamiar odpalic, gta5 i rdr ida w odstawke. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Przekonałeś mnie. Kurde, nic wcześniej nie kupowałem przez PSN, więc chyba godzinę straciłem na zabawie padem, by ustawić kartę kredytową, potem wywaliło błąd. Spróbowałem zatem dodać kartę do portfela przez przeglądarkę na PC -> no ale widzę, że kwoty doładowań są na 20zł lub więcej. Też do kitu opcja bo zostanie mi nieużywana kasa.FINALNIE udało mi się zapłacić dokładnie 27zł bezpośrednio z karty, uff (na co nie pozwalała konsolowa wersja PSN). Mam nadzieję, że te 21GB jakoś się ściągnie. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 (edytowane) FINALNIE udało mi się zapłacić dokładnie 27zł bezpośrednio z karty, uff (na co nie pozwalała konsolowa wersja PSN). Mam nadzieję, że te 21GB jakoś się ściągnie. Jak to zrobiłeś? Nie uśmiecha mi się przelewanie 40zł na konto PSN tylko po to, żeby zapłacić 25zł, a reszta leżała zamrożona w portfelu. Edytowane 12 kwietnia 2014 przez Bzduras Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Przez konsolową wersję PSN nie miałem wyboru płatności - jedynie doładowanie portfela (+ niepowodzenie przy próbie). Jedynie wersja desktopowa (https://store.sonyentertainmentnetwork.com/) pozwoliła na płatność dokładnie taką, ile kosztuje gra. W praktyce wyglądało to tak, że odbywają się dwie transakcje w locie - jedna to zasilenie portfela na 27zł, druga to zakup gry za 27zł (przyszły dwa maile potwierdzające). Po zakupie gry pojawiają się dwa pliki do pobania - 16GB + 6GB. Na razie ten pierwszy mam w 87% i leci wolno mimo łącza 30mbps. Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Tez kupiłem i się pobiera. Za taką cenę to grzech nie kupić. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Ja pierdziele. Tyle ściągania, a teraz od godziny się instaluje. Jeśli digital to ma być przyszłość gier, to ja odpadam.Aha, to dopiero pierwszy plik 16GB. Jeszcze tylko ten 6GB - ta sama procedura. Dobrze, że chociaż jakieś miejsce na dysku miałem. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 (edytowane) Na PS4 jest to o wiele lepiej zrobione Ale cieszę się, że kupiłeś. Edytowane 12 kwietnia 2014 przez Figaro Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Chyba tez dzis kupie to bedzie wielka odskocznia od dark souls xd chyba najwieksza mozliwa ale kupię chyba dopiero wieczorem zeby sie sciagalo i instalowalo przez noc. Bo tak to sobie zablokuje konsole na wieczor a chcialem jeszcze ds pograc btw najwieksza gra jaka sciagalem to unharted 3 ponad 40gb. Nie wiem ile trwalo bo zostawilem na noc Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 (edytowane) No tak najlepiej. Przyblokowałem sobie plejkę w zasadzie tylko na czas instalacji gdy nie można nic zrobić - wcześniej podczas ściągania grałem równolegle w Yakuzę 3 z płyty. Potwierdzam, że po ściągnięciu obu plików i ich instalacji gra pojawia się w katalogu i działa poprawnie (ludzie w necie zgłaszają różne problemy z tym). Nie zmienia to faktu, że dopiero wersja pudełkowa daje to poczucie, że się ma coś na własność. Opakowanie z ilustracją, instrukcja (coraz cieńsze dziś robią, ale do RPGów zazwyczaj są fajne książeczki). 27 zł to dobry deal, drugie tyle dziś wydałem w Lewiatanie na żarcie, które do jutra zniknie . Ale cyfrowej gry za 200 zł nigdy bym nie nabył. edit: o, jest elektroniczna wersja manuala - po włączeniu gry trzeba wcisnąć PS button i wybrać "?" Edytowane 12 kwietnia 2014 przez _Red_ Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 z tym graniem w czasie ściągania to jest różnie, niektóre gry przy odpalaniu blokują ściaganie które sie wznawia dopiero po wyłączeniu gry ja mam pytanie do ludzi co grali - czy coś warto wiedzieć na początku? w sensie jakieś porady na dobry start? pytam bo bardzo dużo rpgów ma jakieś głupie elementy na które trzeba uważać, np "tylko nie pakuj statystyki X bo sie nie przydaje" albo "tylko nie bierz maga bo magia jest słaba" albo "zrob na początku coś tam bo potem bardzo na tym skorzystasz" jest coś na co trzeba uważać w nino kuni żeby nie zpieprzyć sobie na poczatku postaci albo czegoś innego? Cytuj
kaz1115 463 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 up@ niema żadnych porad na start zaczynasz grę i chłoniesz tą baśniową kraine,również przeoczyć się nieda nic,robisz questy kiedy chcesz. Sam kupiłem tą gre przy poprzedniej przecenie w ps store za około 40zł i wsiąkłem na tydzień brakuje mi tylko jednej trofki do platyny ale jak skończe platynować remastera to wróce do ni no kuni i wbije platyne i jeszcze raz sobie przejde. Cytuj
banzai 197 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Postaci nie da sie z(pipi)ać nawet jakbyś chciał wzrost statystyk jest totalnie liniowy Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Warto dodać, że platyna jest przyjemna. Mi raptem zajęła ~ 90h. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi