banzai 197 Opublikowano 12 kwietnia 2014 Opublikowano 12 kwietnia 2014 ja mam jakies 110h i jeszcze alchemii nie zrobiłemzbieram potforki Cytuj
Bzduras 12 517 Opublikowano 13 kwietnia 2014 Opublikowano 13 kwietnia 2014 (edytowane) Panowie, mam problem. Po dodaniu gry do kolejki ściągania pokazuje mi jeden plik, ten 16GB. Drugiego za cholerę nigdzie nie ma. Jakieś pomysły, co z tym zrobić? edit: niektualne, wszedłem w historię pobierania na konsoli i stamtąd doszukałem się pliku 6GB, który trzeba było jeszcze dodatkowo aktywować. Co najlepsze - wywaliłem z dysku ściągnięte 16GB ("może muszę usunąć wszystko co związane z grą i spróbować ściągnąć od nowa?", do ciężkiej cholery) i muszę ściągnąć grę po raz trzeci. Niech ich szlag trafi z taką dystrybucją. Edytowane 13 kwietnia 2014 przez Bzduras Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 kwietnia 2014 Opublikowano 13 kwietnia 2014 A ja juz dzis gralem. Mam kilka godzin nabite... niesamowita odskocznia po dark souls. Wszystko taje mile i przyjemne. Ladnie wyjasnione itp (miejscami za duzo tych tutoriali nawet do najbardziej oczywistych rzeczy) Przyjemna gierka. Piekna grafika niczym bajki ghibi. Ninokuni i south park chyba najlepiej przenosza gracza w swiat bajkowego pierwowzoru Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 13 kwietnia 2014 Opublikowano 13 kwietnia 2014 Tylko,że Ni no kuni nie ma bajkowego pierwowzoru. Nabiłem 10h i wstępne spostrzeżenia.Grafika jest nierówna.Owszem modele postaci zachwycają,ale tła to głeboka era ps2 w wyższej rozdziałce i czasem kłują w oczy rozpaćkane tekstury otoczenia. Fabularnie bardzo spoko.Miałem dostać baśń i takową otrzymałem.System walki z elementem pokemonów jak najbardziej na plus. Drugim minusem po nierównej grafice jest ilość voice actingu. Strasznie dużo jest momentów z samymi podpisami bez głosów co po Tales of Xillia i Graces F,gdzie praktycznie każda scenka i skit były udźwiękowione jest sporym rozczarowaniem. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 kwietnia 2014 Opublikowano 13 kwietnia 2014 wiem ze nino nie ma bezpośredniego prierwowzoru, odnosilem sie ogolnie do anime studia ghibi mi sie tam grafika podoba w ogole porobilem troche rzeczy w pierwzym miescie i teraz mam isc na pustynie, do tej pory bylo bardzo łatwo, a po wyjściu z "jesiennego" lasu zabiili mnie 2 razy już, takie szkieleciki tam sie kręcą i strasznie zawyżyły poziom trudnosci Cytuj
_Red_ 12 020 Opublikowano 14 kwietnia 2014 Opublikowano 14 kwietnia 2014 Lol uzywana wersja pudelkowa (i to essentials) na allu juz 70zl przekroczyla. Dobra jednak ta cena promocyjna za cyfrowa dystrybucje. Cytuj
Gość Opublikowano 14 kwietnia 2014 Opublikowano 14 kwietnia 2014 Pudelka trzymaja cene caly czas a nie kazdy chce essentialsa miec na polce:) Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Opublikowano 15 kwietnia 2014 mnie boli przy kupnie te nieszczesne 30gb mega duzo ta gra wazy Cytuj
Gość Opublikowano 15 kwietnia 2014 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Warto miec na polce ten tytul wedlug mnie:) te 80zl nie majatel za tyle godzin funu. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Robiliscie errandsy? Bo mi się powoli zaczynają nudzić i chyba je całkiem oleje i zajmę się wątkiem głównym i polowaniem na potworki. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 ja to w ogole kurcze doszedłem do pustynnego miasta i uznałem że gra jest troche za wolna i wrociłem katować (się) w dark souls, napewnio jeszcze pogram w nino kuni ale kurde, no jednak troche zbyt powolna rozgrywka, każda czytnność trwa tak wolno, i te cholerne rozmowy bez dubbingu których sie nie chce czytać.. wiem marudze, ogolnie gra mi się spodobała, ale powolność i brak całkowitego podłożenia głosów pod rozmowy uważam za dwa ogromne minusy niestety Cytuj
kaz1115 462 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Robiliscie errandsy? Bo mi się powoli zaczynają nudzić i chyba je całkiem oleje i zajmę się wątkiem głównym i polowaniem na potworki. ja robiłem i ani razu mnie nie znudziły, ale tak czy siak możesz pozniej do nich wrócić więc luz Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 ja dlatego odpuszczam te misje poboczne, bo zabicie x potworów i zebranie y składników jest okropnie nudne. Cytuj
kaz1115 462 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 wsumie zebranie tych 250 potworów (celując w platyne ) to pikuś tak zrobienie tych 120 alchemii to masakra,nabiłem jakieś 115 godzin i tylko tego mi się nie chciało, a co do tych misji mozesz wrócić do nich nawet w post game więc jak ci się znudzi fabuła to spokojnie sobie porobisz te errandy Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Ja dzisiaj skończyłem główny wątek. Czas gry - 29h. Teraz biorę się za errandy, farmienie potworkow, itp. Gra się świetnie, a do tego ta cena... Nic tylko brać i grać! 3 Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 21 kwietnia 2014 Opublikowano 21 kwietnia 2014 Ja dzisiaj skończyłem główny wątek. Czas gry - 29h. Teraz biorę się za errandy, farmienie potworkow, itp. Gra się świetnie, a do tego ta cena... Nic tylko brać i grać! Czeka Cię z 60 godzin platynowania minimum Cytuj
TAILOR 9 Opublikowano 1 maja 2014 Opublikowano 1 maja 2014 Kupiłem ostatnio w promocji z psn Ni No Kuni i mam 2 pliki do ściągnięcia. Jeden waży ok 16 GB, drugi chyba jakieś 6. Oba nazywają się tak samo. O co kaman? Jakiś dodatek? Cytuj
_Red_ 12 020 Opublikowano 1 maja 2014 Opublikowano 1 maja 2014 Oba trzeba sciagnac by dalo sie zainstalowac gre. 1 Cytuj
TAILOR 9 Opublikowano 1 maja 2014 Opublikowano 1 maja 2014 (edytowane) No to klops. Brak miejsca na hdd. Będzie trzeba kombinować. :confused: EDIT. Już wszystko wiem. Gra jest w dwóch paczkach. Fajny pomysł i ułatwienie dla osób które mają mało miejsca na hdd. Szkoda tylko że nie można samemu sobie dzielić pliku na mniejsze paczki i po kolei instalować. Chociaż, lepszy rydz.... Edytowane 3 maja 2014 przez TAILOR Cytuj
Arkady 1 011 Opublikowano 20 maja 2014 Opublikowano 20 maja 2014 Zostało mi już jedno trofeum do platyny, oczywiście za posiadanie 250 stworków. Mam pytanie do osób, które to zrobiły, lepiej latać po świecie i tłuc leszczy licząc, że będę mógł ich spacyfikować czy lepiej nabijać levele przydupasom już posiadających na Strażniku Świata? Mam już 171 i nie wiem, która droga będzie szybsza. Cytuj
Gość Opublikowano 20 maja 2014 Opublikowano 20 maja 2014 Najlepiej pewnie jedno i drugie razem. Ja od początku łapałem kazdego co sie napatoczyl i pozniej bylo z tym o wiele mniej roboty chociaz i tak mi brakuje jeszcze. Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 20 maja 2014 Opublikowano 20 maja 2014 Farmiłem Guardiana za pomocą Demolicerosa i dwóch tanków (bodaj Umberwood i Paleolitha) - po 1 familliarze na jedna postać. Przy postaciach na levelu 75+ oraz sensownie rozwiniętych familliarach można tę walkę zrobić w niecałe 5 minut. Grając 3 familliarami zostaje Ci łącznie 6 slotów do ekspienia pet'ów, co przy ilości expa jaką daje guardian wydawało mi się bardzo szybką metodą. Cytuj
banzai 197 Opublikowano 20 maja 2014 Opublikowano 20 maja 2014 Można też farmić tokotoko niedaleko Perdidy chociaż ten guardian to w post game lepszy pomysł Cytuj
sccorp84 0 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Pytanie: natrafiliście podczas platynowania na zabugowane trofea? Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 28 czerwca 2014 Opublikowano 28 czerwca 2014 Pytanie: natrafiliście podczas platynowania na zabugowane trofea? Nie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi